Les restriccions del Govern no són suficientment "contundents i efectives per frenar la pandèmia", segons el president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós. Després que aquest matí l'executiu català hagi anunciat que no augmenta les restriccions durant els pròxims quinze dies, Padrós ha fet un crit a les xarxes perquè s'apliquin més mesures.

"No ho entenc. El nombre de contagis i d'hospitalitzacions no para de créixer. Cal reduir contactes ja!", ha demanat en una piulada. Pocs dies abans de la nit de Cap d'Any, el president del COMB ha reclamat especial responsabilitat durant la celebració i reduir la mobilitat de manera "dràstica".

Demanen més contundència per frenar la pandèmia

Altres metges i experts també s'han mostrat crítics amb la decisió del Govern. Entre ells, el doctor Oriol Mitjà ha fet una crida a "evitar les celebracions de Cap d'Any". "No és suficient la recomanació d'evitar contactes socials no imprescindibles per cap d'any", ha advertit en una piulada.

D'altra banda, el 131è president de la Generalitat, Quim Torra, també s'ha mostrat disconforme amb la resolució del Procicat. "Amb l’actual pressió assistencial, són necessàries mesures de restricció social. Ara no ens la podem jugar. Especialment el Cap d’Any", ha assegurat Torra.