L'administració de la tercera dosis de reforç prolifera arreu del món i obre la porta a preguntar-se: caldrà alguna dosi més? La directora del Departament de Salut Pública i de l'Ambient a l'Organització Mundial de la Salut (OMS), María Neira, s'ha pronunciat sobre la possibilitat que calgui una nova dosi de reforç de la vacuna contra el coronavirus, la quarta en cas de les de Pfizer i Moderna. "De moment no hi ha prou evidència perquè sigui necessari", ha assegurat i ha afegit: "Es veurà més endavant quan la situació epidemiològica ens permeti tenir una altra anàlisi de la situació". També ha assenyalat que l'evolució epidemiològica serà diferent, ja que en Estats com Espanya la taxa de vacunació és molt alta, però aquest context no es reprodueix a tot el món. 

L'OMS considera que la possibilitat de posar més dosis de reforç "es veurà més endavant quan la situació epidemiològica ens permeti tenir una altra anàlisi de la situació". És a dir, quan l'onada d'òmicron afluixi, però quan s'espera que sigui això? Neira ha assegurat que tot apunta que "Seguirem avançant en aquestes mesures de control". "Tenim nous medicaments, atenció hospitalària cada dia amb més capacitat, una població vacunada, i seguirem esperant poder veure aquest any, sens dubte, acabar amb aquesta fase aguda d'emergència internacional", ha explicat segons recull Europa Press. 

Òmicron i el final de la pandèmia

El passat dilluns el director de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) a Europa, Hans Kluge, va apuntar que la variant òmicron podria obrir la porta a què la pandèmia es gripalitzés a Europa i passes a ser una endèmia. "És plausible que la regió s'estigui apropant al final de la pandèmia", va declarar i va afegir que la versatilitat del virus fa que la seva afirmació pugui quedar en paper mullar. Tot i la prudència de les seves paraules aquests van tenir un gran impacte i membres de la seva organització van sortir davant dels mitjans a treure'ls ferro. 

Aquest divendres, a Neira se li ha preguntat justament per aquesta possibilitat. La directora ha afirmat que "hi haurà altres variants", però "l'esperança és que el virus s'adapti i que l'incorporem com un altre virus més que sobreviu amb nosaltres i que això ens permeti sortir d'aquesta fase tan aguda i que tanta mortalitat ha causat i que el puguem controlar d'una altra manera". Per ara, però, insisteix a mantenir les mesures com la mascareta, la distancia o la vacunació. "Ens queda potser poc temps, amb la qual cosa val la pena continuar sent cautelosos encara que probablement podem contemplar aviat el final d'aquesta fase aguda tan dramàtica", ha assegurat.