L'Organització Mundial de la Salut (OMS) reclama que els nois de 12 anys portin la mascareta en les mateixes circumstàncies que els adults mentre duri la pandèmia. Així ho ha manifestat en una guia que ha publicat juntament amb Unicef en la qual es fan diverses recomanacions de com els menors han de protegir-se davant el coronavirus. Actualment, a Espanya l'ús de la mascareta és obligatòria en tots els espais públics, per als majors d'edat. 

Ara bé, també desaconsella que els menors de cinc anys utilitzin aquesta mascareta, així com en el cas de nens que tinguin alguna discapacitat cognitiva o respiratòria severa, cosa que podria provocar que no toleressin aquesta peça. En aquest sentit, l'organisme recorda que per utilitzar aquest element es requereix una certa autonomia i capacitat motriu. Per això, ofereix altres alternatives per aquests nens com màscares protectores. 

Menors càmping l'Hostalet de Serrateix / ACN

Un grup de menors en bicicleta i mascareta en el càmping l'Hostalet de Serrateix / ACN

Menors entre sis i onze anys

D'altra banda, l'OMS ha reclamat que els menors que es troben en la franja d'edat que es mou entre els sis als onze anys s'ha de valorar la situació epidemiològica local, entre el que s'inclou els índexs de transmissió de la Covid-19, la possibilitat de mantenir una distància social o de ventilació dels espais interiors. 

A més, ha remarcat que és molt rellevant mantenir una equitat social a l'hora d'implementar protocols de protecció. Per això, ha indicat que és essencial que els governs habilitin mascaretes gratuïtes a aquells menors que resideixen en localitats o llars vulnerables o en situació precària. 

Un altre dels punts on fa incidència l'OMS és la importància de mantenir la distància social, que minimitza la transmissió del coronavirus. En aquest sentit, ha defensat que s'ha d'educar els més menuts de la casa sobre la importància de preservar aquest distanciament social, així com limitar el nombre d'alumnes per classe. També, ha exposat que s'ha d'ensenyar els nens la rellevància que es netegin de manera correcta i freqüent les mans. 

L'entitat també ha apuntat que els estudis que ha realitzat durant la pandèmia posen en relleu que els adolescents tenen un paper més actius en la transmissió del coronavirus amb relació als nens. Ara bé, també ha manifestat que encara falta informació per analitzar com es comporta la Covid-19 en els menors i en les cadenes de transmissió.