El brot de Covid-19 detectat en un edifici del Centre Històric de Lleida suma nou positius i, segons ha informat el departament de Salut, s'ha demanat a la resta de veïns que es confinin fins que es tinguin els resultats de la resta de proves.

A més, la residència de serveis socials bàsics (de titularitat privada amb concertació de places públiques) amb cinc casos positius és l'alberg Jericó. Segons han explicat fonts de l'Ajuntament de Lleida, arran d'aquests casos s'ha tancat l'alberg, s'han confinat els usuaris i s'han fet 71 proves PRC a 11 treballadors, 1 voluntari i 59 residents. Des de la Paeria esperen tenir els resultats dels testos durant aquest dijous.

Alberg Lleida coronavirus ACNExterior de l'Alberg Jericó de Lleida / ACN

8 brots a Lleida

A la demarcació de Lleida Salut està fent el seguiment de 8 brots (7 a Ponent i 1 al Pirineu). A més del brot de l'edifici del Centre Històric de la ciutat i de l'alberg, també es supervisen els brots en tres empreses fructícoles que, de moment, sumen 24 positius i 40 contactes aïllats, tot i que no es descarten nous casos ja que s'estan fent més proves PCR.

Pel que fa a la residència privada Castrillón de Lleida en què es van detectar 18 positius -13 residents i 5 treballadors-, Salut dona el brot per "controlat". L'últim brot conegut a Ponent s'ha registrat en una empresa agroalimentària de la comarca de la Segarra de la qual no es tenen encara dades ni de proves ni de positius.

Finalment, el brot de la Val d'Aran en què es van detectar 8 positius que van compartir una barbacoa, també es dona per controlat, després d'haver fet PCR a la resta de participants a la festa.