La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha assegurat que com a membre del Govern està obligada a complir les recomanacions sanitàries i la prohibició de les manifestacions del 8 de març, però ha denunciat un "assenyalament" i "criminalització" del moviment feminista.

La ministra d'Igualtat ha participat aquest dijous en un acte organitzat per CC.OO. amb motiu del proper Dia de la Dona i ha lamentat que hi ha els qui volen "negar" el carrer a les dones, el dret al carrer que tant ens va costar aconseguir, el carrer per estudiar, el carrer per treballar, el carrer per reivindicar i conquerir drets.

El delegat del Govern a Madrid i president del PSOE en la Comunitat, José Manuel Franco, ha anunciat aquest dijous la prohibició "per motius de salut pública" de totes les convocatòries de manifestacions o de concentracions que havien estat comunicades per als dies 7 i 8 de març en la Comunitat.

"Com a membre del govern espanyol lògicament estic obligada a complir escrupolosament les indicacions de les autoritats sanitàries i així ho hem dit aquests dies insistentment. Hem de fer cas a les recomanacions sanitàries", ha recalcat la titular d'Igualtat.

Tanmateix, ha advertit que aquest compliment amb les recomanacions sanitàries no significa que no sapiguem l'"assenyalament" a la lluita feminista "per part dels qui tenen una agenda reaccionària convenientment greixada". "A mi, a nosaltres, no ens trobaran en aquesta criminalització del moviment feminista", ha assegurat la ministra.

En el Ministeri d'Igualtat -ha dit- "trobaran una oposició ferma a aquesta Espanya grisa, masclista, que ens vol de tornada a les nostres cases per part de l'extrema dreta".