El Miquel Farrés s'ha mostrat "trist" amb la viralització del "metge de muntanya", arran d'una piulada de l'Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya Central —que es feia ressò d'una campanya del Departament de Salut—. "És molt bèstia i trist", va dir aquest dimarts vespre a Twitter, on va lamentar que "ningú parla dels professionals sanitaris, de l'atenció primària, ni de les virtuts que pot tenir la medicina rural". Originalment, l'objectiu del vídeo era difondre el pla d'incentius per atraure professionals de l'atenció primària a l'àmbit rural.

La piulada del Miquel responia a un missatge de la infermera Maider Quilez, que expressava el seu malestar amb la reacció de les xarxes a les imatges del metge. "No estic gens d'acord amb la sexualització que s'està fent d'un company de feina (els comentaris... tela)", va dir, abans d'afegir que "les infermeres sabem molt bé d'aquesta sexualització, i no: no és tolerable cap a ells tampoc". "L'important de vídeo: l'atenció primària i la ruralitat", va reivindicar.

En el vídeo, el Miquel reivindicava el seu rol com a "metge de muntanya". S'hi explica que treballa a Saldes (el Berguedà), al peu del Pedraforca, i que té les veïnes molt contentes: "Un nano jove", "Alegre", "Ajuda amb tot", "Com si fora un amic, més que un metge", "No tinc res a dir"... Ell també explica que està molt content i parla de les coses bones que té la medicina rural: "La medicina rural té coses molt bones. Quan tens un pacient complex, saps que li pots dedicar el que alguns en diuen una consulta sagrada, d'aquells trenta o, fins i tot, quaranta minuts. És una dinàmica de complicitat amb la població molt interessant. És que reconcilia una mica amb l'atenció primària de veritat". "Ens hem encarinyat amb ell", conclou una veïna.

Abans de treballar al Berguedà, com a metge de medicina familiar ja havia treballat a Granada i havia sigut coordinador de la sectorial de Salut de Catalunya en Comú. De fet, va anar a la llista dels comuns per a les eleccions catalanes del 2021. En una entrevista a Món Terrassa, va explicar que sempre ha estat "molt implicat en l'escoltisme" i en "l'activisme estudiantil, social i polític". "Tant a la facultat, com a l'Ateneu Candela, a la coordinació de l'àmbit de Salut d'ICV, a Terrassa en Comú i a plataformes de professionals sanitaris que defensen el dret a la salut i especialment a l'atenció primària".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!