Els metges no veuen amb bons ulls, ni consideren oportú que, en plena pandèmia, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, es presenti com a cap de llista del PSC a la Generalitat, ja que consideren que ha adquirit una valuosa experiència durant aquests mesos al capdavant de la lluita contra la Covid-19.

El doctor Serafín Romero, president de l'Organització Metge Col·legial (OMC) -que integra els Col·legis Provincials Oficials de Metges i el Consell General de Col·legis de Metges de l'Estat-, ha considerat en declaracions a Efe que la "sortida d'Illa de Sanitat arriba en un mal moment perquè encara queda molt per fer".

Canvi de ministre a les portes d'una tercera onada

"La seva experiència pot contribuir a la vacunació i a tot el que queda per venir", ha assegurat. Arreu del món s'alça el temor d'una tercera onada durant el mes de gener, i la notícia de la marxa d'Illa al capdavant de Sanitat s'ha convertit en una preocupació més. "No és la millor notícia per a la sanitat davant l'escenari d'una possible tercera onada a la qual es veuran sotmesos els sanitaris", ha advertit Romero.

EuropaPress - serafin romero organización medico colegial

El doctor Serafín Romero ha considerat que la "sortida d'Illa de Sanitat arriba en un mal moment perquè encara queda molt per fer". / EP

Aquest dimarts, Espanya va registrar un repunt de contagis. En concret, es van sumar 14.089 nous positius i 320 morts. Per altra banda, la incidència acumulada de contagis ahir va tornar a pujar després d'una petita treva, enfilant-se fins als 255,55 casos per cada 100.000 habitants. D'aquest nou repunt de contagis ja va advertir l'epidemiòleg Fernando Simón, quan va apuntar que les dades s'anirien consolidant al llarg de la setmana pels retards en les notificacions de Nadal.

La política per davant de la sanitat

Això demostra, al seu judici, que l'aspecte polític està per sobre del sanitari i de l'econòmic, perquè, segons les seves paraules, aquest "recanvi no és el millor per a l'escenari actual". No obstant això, Romero adverteix que "no són tan importants els ministres", però sí els equips ministerials, per això espera que no es modifiqui l'actual perquè la professió sanitària pot obrir la línia de treball.

"L'única cosa que ens queda és queixar-nos de la poca importància que té el Ministeri de Sanitat per a l'acció política", es lamenta Romero.