Gairebé la meitat de les empreses espanyoles voldrien imposar la doble vacunació dels seus treballadors. En concret en són favorables el 48% de les empreses enquestades per l'estudi trimestral realitzat per ManpowerGroup. Entre els que no contemplen convertir la vacunació en quelcom obligatori, un 29% sí que animaria el seu equip a vacunar-se. Un 8% d'aquests, recorreria a incentius econòmics per incentivar la vacunació, com ara bonificacions. 

Ara bé, d'aquest 48% de les empreses enquestades que obligarien els seus treballadors a vacunar-se, només un 29% ho faria extensiu a tota la plantilla de treballadors, la resta o reduirien a una part dels empleats en funció de les característiques de la seva posició. Sobretot són les empreses dels sectors de banca, assegurances o immobiliàries les més partidàries d'imposar la doble vacunació. 

Les mitjanes empreses 

Els resultats varien segons el perfil de l'empresa sobre la qual parlem. Concretament, són les mitjanes empreses les que optarien per imposar la vacunació (un 34% tots els treballadors i un 19% a determinats perfils), en canvi les empreses més grans prefereixen, en gran manera, optar per animar als seus treballadors a fer-ho. 

Si ens fixem en el cas de cada comunitat autònoma, Andalusia, Extremadura i les Illes Canàries són les més favorables a imposar la vacunació (un 33% d'aquestes la imposarien a tothom i un 20%, almenys, a una part dels seus equips). Les més partidàries de deixar-ho en mans dels seus treballadors serien Aragó, Cantàbria, La Rioja, Navarra i el País Basc. 

Treball presencial o remot?

D'altra banda, l'estudi destaca que el model híbrid entre la presencialitat i el teletreball és el preferit dels empresaris per adoptar després de la tornada de vacances de Nadal. D'aquesta fórmula, les empreses en valoren la millor conciliació laboral, més flexibilitat per decidir l'horari, major productivitat, estalvi de temps i costos associats als desplaçaments. 

De fet, hi ha empreses que aposten per treballar únicament de forma remota. Un 13% són les empreses que seguiran fent feina a distància. En canvi, un 26% de les empreses espanyoles, per motius relacionats amb la seva pròpia activitat, seguiran fomentant la presencialitat al lloc de feina, sobretot aquelles de feina de producció i manufactura (un 34%) i les que tenen contacte directe amb el client, com ara vendes o recepció (un 32%). 

Augment de casos 

A dia d'avui, l'augment de casos de covid-19 al territori espanyol no cessa. Amb 28.900 casos detectats aquest dijous, ja arribem a un total de 5.422.168 casos de covid-19 al llarg de la pandèmia. Així doncs, la incidència de covid pateix un augment de més de 30 punts i situa el territori espanyol en un risc alt, amb un total de 472,9 contagis per cada 100.000 habitants.

 Seguim, doncs, igual que en els darrers dies, mantenint xifres que no es veien des del mes de juliol, quan els casos van començar a créixer després de la caiguda d'algunes restriccions, com la supressió del toc de queda o l'obertura de l'oci nocturn. 

 

Imatge principal: Reunió d'empresa / Pexels