La Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha confirmat aquest divendres el primer cas de variant brasilera de Covid-19 en la regió, es tracta d'un home de 44 anys que va entrar a Espanya el passat 29 de gener a través de l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

L'home disposava d'una PCR negativa en origen, però quan va arribar a l'aeroport madrileny se li va fer un test d'antígens, amb resultat positiu. Posteriorment, va ser traslladat a l'Hospital General Universitari Gregorio Marañón, on se li va fer una PCR amb resultat positiu.

Per confirmar l'existència d'aquesta nova variant de Covid-19 cal obtenir la seqüència genòmica. Els Serveis de Microbiologia dels hospitals 12 de Octubre, Gregorio Marañón, La Paz i Ramón y Cajal són els que tenen la capacitat per fer la seqüenciació necessària per confirmar els casos a la Comunitat de Madrid.

La Conselleria de Sanitat madrilenya insisteix que s'han de mantenir en tot moment les quatre mesures bàsiques de protecció, que també són efectives contra la nova variant: ús permanent de la màscara, tret de quan es menja o es beu; ventilació, distància de seguretat i rentat freqüent de mans.

El passat dia 1 de febrer, la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid va reiterar al Govern central la petició de suspendre els vols amb el Brasil i el control estricte de qualsevol passatger que procedeixi de Sud-àfrica en trànsit des d'altres països.

La variant sud-africana arriba a Espanya

Just el dia abans que el primer cas de variant brasilera arribés a Espanya, el dia 28 de gener, el Servei Gallec de Salut va detectar el primer contagi confirmat de la variant sud-africana de la Covid-19 a Espanya, concretament, a la ciutat de Vigo. Es tracta d'un home de 30 anys que treballa al sector naval i va viatjar a Sud-àfrica per motius laborals.

Segons van informar fonts sanitàries, en tornar a Espanya, l'home va desenvolupar símptomes compatibles amb el coronavirus. Tanmateix, va rebre l'alta i en cap moment no va requerir ingrés hospitalari.