La Comunitat de Madrid ha avançat el toc de queda de les 23.00 a les 22.00 hores i el tancament de l'hostaleria i establiments no essencials de les 22.00 a les 21.00 hores, i ha prohibit les reunions de no convivents.

"La situació està canviant, estem en un nou escenari que obliga a canviar les regles de joc", ha informat en roda de premsa el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero; acompanyat del viceconseller de Salut Pública i Pla COVID-19, Antonio Zapatero; i la directora general de Salut Pública, Elena Andradas.

En quines excepcions es podran fer reunions a casa?

El conseller ha demanat als madrilenys que es moguin només quan sigui "absolutament imprescindible" per "prudència i responsabilitat" i ha animat a les empreses a promoure el teletreball. Segons ha explicat Escudero, les reunions es prohibeixen a les cases llevat de les excepcions que tenen a veure amb la cura, l'atenció o l'acompanyament de persones menors d'edat, majors o dependents amb discapacitat.

Les noves mesures estaran en vigor des del dilluns 25 de gener al 8 de febrer inclòs. Així, durant aquest temps els moviments estaran prohibits al carrer de deu de la nit a sis del matí a tota la Comunitat de Madrid, excepte per causes justificades. La Conselleria de Sanitat ha establert, a més, l'avançament del tancament de tots els establiments comercials, hostaleria i restauració de deu a nou del vespre.

Demanen impulsar el teletreball

A més, el titular de Sanitat ha fet una crida a què s'impulsi el teletreball en aquelles empreses que puguin organitzar-se amb els seus empleats. El titular de Sanitat ha anunciat que la Conselleria de Sanitat té preparada l'activació del comandament únic sanitari a la regió amb l'acord de les clíniques privades per organitzar tots els recursos de tots els hospitals públics i privats de la regió com una sola xarxa.

Escudero ha demanat la col·laboració "activa" de la Delegació de Govern i de les policies municipals per al control d'aquestes mesures. En aquest sentit, ha recordat als ciutadans que les infraccions per incompliment estan entre els 600 i els 600.000 euros. Així, ha demanat "prudència, responsabilitat i precaució".