L'Hospital Clínic de Barcelona torna a liderar el rànquing de l'Índex d'Excel·lència Hospitalària (IEH) de Catalunya per quart any consecutiu, i se situa a més en la tercera posició del rànquing estatal de l'IEH, per darrere de la Fundació Jiménez Díaz i l'Hospital Universitari de La Paz. Es tracta de l'índex elaborat per l'Institut Coordenades de Governança i Economia Aplicada, que aquest any presenta la quarta edició.

La segona posició l'ocupa l'Hospital Vall d'Hebron, i la tercera, l'Hospital Quironsalud Barcelona; tanquen el top 5 català el Centre Mèdic Teknon i l'Hospital de Bellvitge, que ocupen els llocs quart i cinquè, respectivament.

Destaca a més la posició dels hospitals catalans en el rànquing estatal, ja que, a més del Clínic, entre els 10 millors hospitals espanyols hi ha també l'Hospital Vall d'Hebron, l'Hospital Quironsalud Barcelona i el Centre Mèdic Teknon, que se situen als llocs, setè, vuitè i desè respectivament.

L'IEH, elaborat mitjançant enquestes a prop de 2.000 professionals de la salut de tot l'Estat, mesura l'excel·lència partint dels resultats i percepcions dels professionals que treballen en els centres o en el seu entorn.