El Departament de Salut ha decidit habilitar 635 espais annexos als centres d'atenció primària en aquesta campanya de vacunació contra la grip per evitar possibles aglomeracions, atesa la situació de pandèmia de Covid-19.

Es tracta de 635 espais situats a prop dels CAP amb l'objectiu d'allunyar la població de risc de possibles aglomeracions i garantir la màxima seguretat a aquest sector de població. Aquests dispositius són espais cedits per ajuntaments com centres cívics, biblioteques o gimnasos, o àrees sanitàries bàsiques del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Arreu de Catalunya

Es distribuiran a les diferents regions sanitàries de la següent manera: 95 a Barcelona ciutat, 81 a l'àrea metropolitana nord i 81 a la sud, 64 a la Catalunya central, 157 a Girona, 98 al Camp de Tarragona, 25 a les Terres de l'Ebre, 45 a Lleida i 6 a l'Alt Pirineu i l'Aran. 

Catalunya disposa de prop d'1,5 milions de dosis, ampliables a dos milions amb les del Ministeri de Sanitat. El pressupost d'aquesta campanya, 8 milions d'euros, s'ha duplicat respecte a l'anterior per incrementar el nombre de dosis disponibles amb 230.000 unitats més i adquirir vacunes tetravalents d'alta càrrega -47.552 dosis- que són "més cares", per protegir els usuaris de residències.

Campanya grip 2020 ACN

Catalunya disposa d'1,5 milions de dosis de vacunes de la grip / ACN

Grups de risc

La campanya de vacunació va dirigida a grups considerats de risc: les persones de més de 60 anys, pacients amb problemes de salut crònics, dones embarassades, menors d'entre sis mesos i dos anys amb antecedents de prematuritat i persones amb immunosupressió.

També entren en aquest col·lectiu persones que poden transmetre el virus a col·lectius de risc com ara professionals sanitaris i sociosanitaris; els contactes i cuidadors dels vulnerables, i persones que realitzen "serveis essencials" per a la comunitat com policies, bombers i docents, entre altres. L'objectiu és acostar-se al 75% de les persones de més de 60 anys, al 60% de les persones amb problemes de salut crònics, al 75% dels professionals sanitaris i al 60% de dones embarassades.