Coneix alguns dels millors metges neurocirurgians que exerceixen als hospitals públics i privats de Catalunya, segons els experts del Instituto de coordenadas de Gobernanza y Economía Aplicada.

Un llistat que s'ha elaborat en funció de l'activitat assistencial i l'activitat investigadora i docent dels sanitaris, els noms del qual i centres es donaran a conèixer al llarg d'aquest 2021 segons cada especialització.

Proves Listado medicos TUIT

Dr. Enrique Ferrer Rodríguez
Neurologia Ferrer i Hospital Quirónsalud Barcelona

Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. El doctor és tota una eminència de l'especialitat amb més de 40 anys d'experiència. Durant 23 anys, ha estat cap del Servei de Neurocirurgia de l'Hospital Clínic de Barcelona. Fins a 2020 va ser cap de Neurocirurgia de l'Hospital Sant Joan de Déu. Va ser l'introductor a nivell nacional i internacional de la neuroendoscòpia i impulsor de la neurocirurgia mínimament invasiva. Ha ocupat càrrecs de responsabilitat en diverses entitats, arribant a presidir la Societat Espanyola de Neurocirurgia. És expert en cirurgia mínimament invasiva cranial i espinal. A més, Ferrer compagina la seva activitat professional com a metge a l'Hospital Quirónsalud de Barcelona i com a cap del Servei de Neurocirurgia de l'Hospital Clínic de Barcelona amb la docència universitària, com a professor titular de Neurocirurgia a la UB.

Entre les seves practiques més habituals destaquen els traumatismes crani-encefàlics, malalties cervell-vasculars, tumors cerebrals i medul·lars, malformacions congènites, epilèpsia, parkinson, patologia de la columna vertebral, hidrocefàlies i el tractament quirúrgic del dolor intractable. El doctor té més de 60 publicacions en la premsa especialitzada, més de 300 presentacions i comunicacions en congressos mèdics i ha participat en 30 projectes d'investigació neuroquirúrgica.

Dr. Ferrer

Dr. Cristian de Quintana Schmidt
Neurocirurgia Barcelona i Hospital Universitari Dexeus

El doctor Quintana és un prestigiós especialista en Neurocirurgia que compta amb més de 10 anys d'experiència en la professió i una extensa formació en diferents camps de l'especialitat, havent adquirit els seus coneixements en centres de prestigi de Catalunya, França i Itàlia. Al llarg de la seva trajectòria ha combinat la seva tasca assistencial amb la docència, organitzant diversos cursos de l'especialitat. També desenvolupa una important activitat investigadora, formant part de diferents projectes com a investigador, molts d'ells encara en curs. Així mateix, també ha dut a terme una activa tasca divulgadora, sent autor de nombrosos articles científics de l'especialitat i ponent assidu en congressos, alguns dels quals organitzats per ell mateix.

Quintana ha exercit en centres de prestigi de la ciutat de Barcelona com la Clínica Quirón, l'Hospital Mútua de Terrassa i Parc Taulí de Sabadell, la Clínica del Vallès o l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. En l'actualitat és neurocirurgià a l'Hospital Universitari Dexeus, a l'Hospital Universitari General de Catalunya, a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a l'Hospital Sanitas CIM, on és responsable del servei de Neurocirurgia, i en Neurocirurgia Barcelona.

Dr. Quintana

Dr. Bartolomé Oliver Abadal
Neuroinstitut, Centro Médico Teknon

Bartolomé Oliver és doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Neurocirurgia des de 1979. El doctor és tota una eminència en el camp de la cirurgia endoscòpica transnasal (a través dels orificis nasals), acumulant una gran experiència en aquestes intervencions. També és reconegut per les seves cirurgies en la base del crani així com per les seves operacions per a tumors cerebrals, cirurgies de columna i cirurgia del TOC.

Bartolomé és codirector de dues unitats de reconegut prestigi internacional ubicades en el Centro Médico Teknon, Neuroinstitut Oliver & Asociados i Unidad ICC Chiari. De fet, la primera d'elles és pionera en la implementació de la millor tecnologia robòtica com a tècnica mínimament invasiva per millorar a pacients amb més seguretat. A més, és l'únic centre del sud d'Europa dotat del sistema Reinassance de Mazor Robotics. Així mateix, el doctor Oliver és el President de l'European Skull Base Society.

Dr. Bartolomé

Dr. Bartolomé Fiol Busquets
Neurocirurgia Barcelona i Hospital Universitari General de Catalunya

El doctor Fiol Busquets és un prestigiós especialista en Neurocirurgia amb més de 20 anys d'experiència en la professió. És expert en cirurgia de l'epilèpsia, cirurgia endoscòpica nasosinusal i tumors cerebrals, entre altres patologies i processos neurològics. Al llarg de la seva trajectòria ha combinat la seva tasca assistencial amb una important tasca investigadora i divulgativa, sent ponent assidu en congressos de l'especialitat i autor de diverses publicacions nacionals i internacionals.

Des de l'any 2005 forma part de l'equip de neurocirurgians de l'Hospital Universitari Dexeus i des de 2006 també de l'Hospital Universitari General de Catalunya. A més, també exerceix en Neurocirurgia Barcelona.

Dr. Fiol

Dr. José Poblete Carrizo
Hospital El Pilar i BarnaClinic

El Doctor Poblete Carrizo és especialista del servei de neurocirurgia. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Nacional de Córdoba-Argentina. És professor Associat de Neurocirurgia de la Universitat de Barcelona des de 2006 i professor del Fellowship en Cirurgia del Raquis. Compta amb el diploma de postgrau Universitat de Barcelona. És membre titular de la Societat Espanyola de Neurocirurgia (SENEC) i col·laborador docent en l'assignatura optativa "Fonaments de Tècnica Quirúrgica en Neurocirurgia" des del 2003 a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

El doctor és neurocirurgià de l'equip mèdic assistencial del Circuit de Montmeló, Formula 1 Internacional i Mundial de Motociclisme des de l'any 2000. Va obtenir el premi al millor projecte d'Investigació Espanyola en Neurocirurgia: "Escenari Infecciós en la patogènia de la malaltia discal" dels Laboratoris ESTEVE el maig de 2006. Així mateix, va aconseguir el Premi SIXTO OBRADOR 2009, concedit per la SENEC (Societat Espanyola de Neurocirurgia) "Abordaje endoscópico transclival y retrosigmoideo a la región clival y petroclival. Estudio Anatómico" el maig de 2009. Les seves àrees d'interès són la neurocirurgia general, tumors cerebrals, endoscòpia cerebral, endoscòpia de base de crani, cirurgia espinal mínimament invasiva (MIS), microcirurgia lumbar i cervical en règim de cirurgies de curta estança (24h d'ingrés hospitalari), i tumors raquidis.

Dr. Poblete

Dr. Josep González Sánchez
Hospital Clinic de Barcelona

El doctor González és un destacat neurocirurgià amb més de deu anys d'experiència. González és especialista en patologia neurooncològica i cirurgia del raquis. Responsable de patologia neurooncològica a l'Hospital Clínic de Barcelona i neurocirurgià en l'Institut Universitari Quirónsalud Dexeus. A més, ha combinat la seva activitat laboral amb la docència, sent així professor clínic a l'Hospital Clínic Barcelona i professor del Màster de Biologia Molecular, secció tumors cerebrals de la Universitat de Barcelona.

Dr. Gonzalez

Dr. Fernando Muñoz Hernández
Hospital Sant Pau i Hospital del Mar

El doctor Muñoz és el director del Servei Mancomunat de Neurocirurgia de l'Hospital Sant Pau - Hospital del Mar. Director de la Unitat de Base de Crani, coordinador del la Patologia Vascular i membre actiu de la Unitat de Raquis del mateix hospital. El doctor té consulta en el Centro Médico Teknon i Hospital de Barcelona des del 2005 i en Clínica Corachan des del 2015. Guàrdies localitzades a l'Hospital de Barcelona (Assistència Sanitària Col.legial).

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (Premi Extraordinari), especialitzat en neurocirurgia segons programa de residència en Neurocirurgia (MIR) a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Títol de Doctor en Medicina i Cirurgia (Cum Laude) 2017. Tesi doctoral: Estudi comparatiu entre cirurgia endoscòpica endonasal vs cirurgia tradicional amb microscopi per a extirpació d'adenomes hipofisiaris. Observership al Department of Neurosurgery at the University of Miami amb Prof. R. Heros. Rotació externa en el Department of Neurosurgery at the Hèlsinki University Central Hospital de Finlàndia. President de la Societat Espanyola de Base de Crani. El doctor Muñoz és membre i tresorer de la Societat Catalana de Neurocirurgia, de la Societat Espanyola de Neurocirurgia, del Grup de Patologia Vascular de la SENEC i de la AOSpine internacional.

Dr. muñoz

Dra. Maria Antonia Poca Pastor
Institut d'Investigació Vall d'Hebron

Llicenciada en Medicina i Cirurgia i especialista en Neurocirurgia. Va acabar la Tesi Doctoral el 1996 i des de 1990, treballa en el Servei de Neurocirurgia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Actualment és la cap Clínica de Neurocirurgia i responsable de la Unitat de Neurocirurgia Pediàtrica. La doctora també és professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona i és tutora de residents i cocoordinadora de la Unitat d'Investigació de Neurotraumatologia i Neurocirurgia (UNINN) de l'Institut d'Investigació Vall d'Hebron.

Dra. Poca

Dr. Pablo Clavel
Instituto Clavell

Després de diversos anys treballant en hospitals públics com privats, el 2011 el doctor va decidir posar en marxa la creació de l'Instituto Clavell -ubicat a l'Hospital Quirónsalud Barcelona-, avui dia, centre de referència en cirurgia de columna. Els seus principals impulsos van ser les ganes de crear un projecte professional d'alta qualitat que proporcionés la millor medicina per als seus pacients. Des d'aleshores, el doctor Clavel ha pogut treballar al costat d'un equip unit format per professionals altament qualificats, enfocats sempre en la recerca de les millors solucions per a les patologies de columna i de crani, en les que són especialistes. Un dels valors que els defineixen és el tracte al pacient, que consideren fonamental en la professió.

L'Instituto Clavell li ha permès crear la Fundación Clavell, un projecte que fa realitat el desig d'ajudar aquells que més ho necessiten. Realitzen missions en països en vies de desenvolupament com Etiòpia i entre els seus objectius està formar metges perquè puguin fer operacions de columna i cerebrals de forma autònoma.

Dr. Clavell

Dr. Ramón Florensa
Neurocirugía Avanzada Barcelona i Centro Médico Teknon

Llicenciat en Medicina i cirurgia per la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona l'any 1974, i Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 1993. Format com a neurocirurgià en el Servei de Neurocirurgia de l'Hospital del Mar com a metge resident i posteriorment com a metge adjunt fins a 1987 en què va passar amb el mateix càrrec a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol en guanyar la plaça per concurs oposició. El 1998 ocupa la plaça de cap de Secció i el 2005 la de cap de servei del mateix Hospital fins el 2013. Des de 1995 fins a l'actualitat treballa com a neurocirurgià a l'Hospital Quirón - Teknon de Barcelona.

El doctor ha treballat com a neurocirurgià a l'Institut Dexeus de Barcelona des de 1982 fins a 1995 i a la Mútua Asepeyo i a l'Hospital General de Catalunya on va ser el responsable del Servei de Neurocirurgia. Cofundador de la Societat Espanyola de Columna (Neuroraquis) i exmembre de la junta directiva igual com de la Societat Espanyola de Neurocirurgia. Ex President de la Societat Catalana de Neurocirurgia i exassessor de l'especialitat de l'Il·lustre Col·legi de Metges de Barcelona.

Des de fa més de 35 anys, té una dedicació plena en la cirurgia de columna, sent pioner en la introducció de tècniques percutànies com la quimionúcleolisis, la discectomia percutània, aplicació de làser díode per a l'hèrnia discal així com la microcirurgia amb microscopi i endoscòpia. Pioner també en l'artroplàstia per a l'hèrnia discal cervical així com la cirurgia guiada amb navegador de la columna. El doctor és assistent habitual a congressos de la Societat Espanyola, Americana i Francesa de Neurocirurgia, diferents publicacions sobre columna, presentacions científiques en diferents Congressos i participant com a ponent.

Dr. Florensa