Coneix alguns dels millors metges cirurgians plàstics que exerceixen als hospitals públics i privats de Catalunya, segons els experts del Instituto de coordenadas de Gobernanza y Economía Aplicada.

Un llistat que s'ha elaborat en funció de l'activitat assistencial i l'activitat investigadora i docent dels sanitaris, els noms del qual i centres es donaran a conèixer al llarg d'aquest 2021 segons cada especialització.

Proves Listado medicos TUIT

Dr. Jorge Planas
Clínica Planas

Especialista en Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica, compta amb més de 30 anys d'experiència en la professió i una extensa formació en nombrosos camps de l'especialitat, en clíniques i institucions de prestigi nacional i internacional. La seva excel·lència mèdica es tradueix en els resultats de les seves cirurgies i els diferents instruments i tècniques quirúrgiques que ha inventat; que li han fet mereixedor de diverses condecoracions, tals com la Distinció de la Creu d'Or de l'Agrupació Espanyola de Foment Europeu el 2006 i la Distinció de la Medalla d'Or del Fòrum Europa 2001 el 2013. Escollit per la revista Forbes entre els 100 millors metges d'Espanya. Acadèmic d'Honor de la Il·lustre Acadèmia de Ciències de la Salut Ramón i Cajal.

El doctor Planas desenvolupa una important tasca investigadora i de divulgació, sent ponent habitual en congressos de la seva especialitat, fet que també combina amb la docència en diversos màsters, diplomatures i universitats. Actualment és Director Mèdic de la reconeguda Clínica Planas de Barcelona i Madrid, i és Membre Fundador de l'ONG AMREF Espanya (Premi Princesa d'Astúries 2018).

Dr. Jorge Planas

Dr. Vicente Paloma
Institut Doctor Colom del Centro Médico Teknon

El doctor Paloma és una reconeguda autoritat en l'especialitat de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora en l’àmbit nacional i internacional. El 2019, per segon any consecutiu, la revista Forbes l'inclou al llistat dels 100 millors metges d'Espanya. Doctor ¨Cum Laude¨ en Medicina i Cirurgia i Premi extraordinari per la Universitat de Navarra, en els seus més de 30 anys de carrera professional ha estat Cap del Departament de Cirurgia Plàstica i Estètica de la Clínica Universitària de Navarra, va exercir com a especialista a l'Hospital Clínic de Barcelona i va col·laborar amb l'Hospital Sant Joan de Déu en malformacions craniofacials.

A la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica (SECPRE) ha exercit càrrecs de rellevància com a vocal, membre del Comitè d'Ètica Professional, vicepresident de la Societat i Director del Capítol d'Estètica d’aquesta. El doctor ha publicat nombrosos articles en llibres i revistes científiques nacionals i internacionals i ha presentat centenars de conferències. Des de 1997, dirigeix un dels equips de cirurgia plàstica i estètica del Centro Médico Teknon.

Dr. Colom

Dra. Mireia Ruiz
Institut Ruiz Castilla, Hospital Quirónsalud Barcelona

La doctora Ruiz va obtenir la llicenciatura en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona entre 1998 i 2004, amb formació especialitzada dins del programa MIR en Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica entre 2005 i 2010. El 2018 es va doctorar en Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb el treball titulat "Papel del eje IL33/ST2 en el paciente quemado" amb la qualificació d'Excel·lent Cum Laude.

La doctora té una àmplia experiència en el maneig medicoquirúrgic de patologia mamària, oncologia cutània, cremats, fractures facials, cirurgia de la mà i alteracions de la cobertura cutània, tant amb l'ús de tècniques convencionals com microquirúrgiques. Des de 2016 és la cap de Servei de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica de l'Hospital Quirónsalud Barcelona.

Dra. Ruiz Castilla

Dr. David Priego
Hospital Universitari Sagrat Cor

Format com a especialista en Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, el doctor ha realitzat milers de cirurgies en l'àmbit de la seva especialitat. Priego compta amb nombroses participacions en congressos tant nacionals com internacionals en el rol de ponent a més d'assistent. En la seva formació, també compta amb estades a nivell internacional que li han permès assolir l'excel·lència en camps com la microcirurgia i la supermicrocirurgia.

Dr. Priego

Dr. Daniel García
Centro Médico Teknon i Hospital Universitari Sagrat Cor

Especialista en Cirurgia Plàstica, Reconstructiva i Estètica, el doctor García és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (1998) amb la qualificació d'excel·lent. Obtenció d'un dels millors 10 Currículum Acadèmic en Medicina i Cirurgia en l’àmbit estatal (Estudi de l'Excel·lència Acadèmica a Espanya realitzat per la Universitat Complutense de Madrid). Va iniciar la formació especialitzada del MIR com a resident en Cirurgia Plàstica, Reconstructiva i Estètica a l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau de Barcelona. Faculty del International Master in Reconstructive Microsurgery (University Postgraduate Degree) (2010-2011) organitzat pel Servei de Cirurgia Plàstica de l'Hospital de Sant Pau / Universitat Autònoma de Barcelona.

Dr. Garcia

Dra. Anna López
Hospital de Bellvitge

La doctora López Ojeda és una prestigiosa especialista en Cirurgia Plàstica i Reparadora, experta en blefaroplàstia, lífting facial, lipofilling, liposucció, abdominoplàstia, reconstrucció mamària i rinoplàstia. Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, es va especialitzar en Cirurgia Plàstica i Reparadora a l'Hospital de Bellvitge.

Actualment, i des de juliol de 2011, exerceix com a Cirurgiana Plàstica especialitzada en Cirurgia Oncoplàstica i reconeixement mamari en la Unitat Funcional de Mama de l'Institut Català d'Oncologia (ICO). Al seu torn, també exerceix a la Clínica CIMA i a la Clínica Corachán, ambdues a Barcelona. Adjunt de residents en Cirurgia Plàstica a l'Hospital de Bellvitge, és membre numerària de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica i de la Societat Espanyola de Sinologia i Patologia Mamària.

Dra. Lopez

Dr. Joan Fontdevila
Barnaclínic+

El doctor Fontdevila es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Barcelona, obtenint el grau de llicenciatura amb la qualificació d'excel·lent el 1994. Va realitzar l'especialitat de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica via MIR a l'Hospital de Bellvitge de Barcelona obtenint la posició 20 en l'examen MIR. Sempre va destacar per ser un estudiant brillant amb un expedient acadèmic impecable. Va obtenir el doctorat amb la qualificació d'excel·lent cum laude el 2008 a la Universitat de Barcelona amb la tesi doctoral titulada: "Atrofia de la grasa facial en los pacientes VIH+. Tratamiento mediante inyección de tejido adiposo autólogo". La seva formació també inclou estades a l'estranger, a la Universitat de Stanford de Califòrnia, a la Clínica del Dr. James Stuzin (expresident de l'American Society of Aesthetic Plastic Surgery) a Miami, i a la Clínica Dr. Obagi de Beverly Hills a Los Angeles.

Actualment és el cap de servei de Cirurgia Plàstica i Maxil·lofacial de l'Hospital Clínic de Barcelona i professor del departament de Cirurgia i Especialitats Quirúrgiques de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

Dr. Joan FonTdevila

Dr. Ivan Mañero
IM Clínic

El doctor Mañero és un dels cirurgians plàstics reparadors i estètics més reconeguts més enllà de les fronteres del nostre continent. Amb una llarga experiència i format en alguns dels millors hospitals dels EUA, el Brasil, Anglaterra i Espanya, s'ha convertit en una referència indispensable en cirurgia plàstica, genital i de gènere. Membre numerari de la SECPRE i de la Global Net Work de la Universitat d'Alabama, Birmingham, Membre Numerari de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica (SECPRE) i de l'Associació Espanyola de Cirurgia Estètica Plàstica (AECEP), entre altres associacions professionals, és un assidu col·laborador dels mitjans de comunicació per la seva capacitat de transmetre de forma clara i senzilla el costat més humà de la cirurgia estètica.

Mañero va ser també l'encarregat a partir del 2009 d'organitzar i crear els protocols quirúrgics de la Unitat de Trastorns de Gènere de l'Hospital Clínic de Barcelona, del que va ser director i en el que va formar l'equip quirúrgic.

Dr. Ivan Mañero

Dr. Maurici Raigosa
Barnaclínic+

El doctor Raigosa García és un destacat Cirurgià Plàstic, Estètic i Reparador. Llicenciat a Colòmbia, s'ha especialitzat a l'Hospital Clínic de Barcelona, lloc on duu a terme la seva tasca professional actualment. Entre les seves àrees d'interès, destaquen la cirurgia de reassignació de sexe, la cirurgia estètica i reconstructiva facial, la cirurgia estètica i reconstructiva de la mama, la cirurgia del contorn corporal, liposucció, cirurgia postbariàtrica i la microcirurgia. Raigosa ha publicat articles i estudis en revistes científiques de renom internacional.

Dr. Maurici Raigosa

Dr. Cristian Carrasco
Hospital Universitari Germans Trias i Pujol

El doctor Carrasco és actualment el coordinador de la unitat de microcirurgia de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Exerceix com a cirurgià plàstic en la unitat de cap i coll, oncoplàstica de mama, reconstrucció d'extremitats traumàtiques d'alta complexitat, unitat del peu diabètic, unitat de sarcomes, unitat del melanoma i càncer de pell, així com malformacions vasculars. És professor universitari assistent a la Universitat Autònoma de Barcelona i director de l'Institut Cristian Carrasco.

Dr. cristian garric