Un total de 38 centres residencials de serveis socials tenen algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents. En concret, hi ha 27 centres de gent gran, 6 centres per a persones amb discapacitat, un centre de salut mental i 4 centres d'altres tipus de recursos residencials, com centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d'altres.

Hi ha 104 persones residents que són casos confirmats (un 0,2% del total). La gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus.

9 defuncions

Al llarg de la darrera setmana, del 5 a l'11 de setembre, hi ha hagut 9 defuncions de residents pel virus, mentre que hi ha hagut 36 persones residents ingressades a l’hospital de mitjana cada dia.

Pel que fa als professionals, 100 han donat positiu (0,2% del total) els últims 14 dies, dues persones treballadores estan ingressades a l’hospital, però no n’hi ha cap a l’UCI.

Per sectors 

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, entre les persones usuàries hi ha 85 casos actius (0,2% dels residents) en 27 residències i 83 professionals afectats (0,2% del total).

Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 13 casos actius entre els residents (0,2% del total) en 6 residències i 14 professionals (0,2% respecte al total).

Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha 1 cas actiu d’una persona resident en un centre, mentre que no n’hi ha cap entre les persones que hi treballen.
 

Vacunacions i cribratges

El 96,9% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades amb la primera dosi, i el 96,1% tenen la pauta completa. Pel que fa als treballadors i treballadores, el 91,5% ha rebut la primera dosi i el 90,7%, la pauta completa.

La darrera setmana, del 5 a l’11 de setembre, s’han fet 6.160 proves PCR i 560 tests d’antígens a les persones que viuen a les residències de Catalunya. Un 1,55% de les proves fetes han resultat positives. Als professionals se’ls han fet 25.318 PCR i 1.166 tests d’antígens, amb un % de positivitat del 0,2%. La positivitat en la població general és del 3,64%.

 

gente mayor residencia acnResidents d'un centre de gent gran / ACN


Residències de gent gran

Amb data de 15 de setembre, del total de 1.022 residències de gent gran de Catalunya, hi ha 19 centres (l'1,86%) que estan en color vermell, amb casos actius de covid-19, aparició de nous casos i brot en investigació.

52 (el 5,09%) es classifiquen amb color taronja, és a dir, presenten casos positius, però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d’espais de la residència.

 

Imatge principal, dos treballadors conversen a la porta de la residència de Las Gándaras, la més gran de Lugo (Galícia) / Europa Press