El coronavirus ha estat declarat com a pandèmia aquest dimecres. Però, pot afectar igual a tothom? La Societat Espanyola d’Immunologia Clínica, Al·lergologia i Asma Pediàtrica (SEICAP) recomana seguir les mesures preventives generals que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i els Centres pel Control i Prevenció de Malalties (CDC) han establert per reduir l’exposició i transmissió del Covid-19.

Entre aquestes mesures, destaquen evitar el contacte amb persones que tinguin infeccions respiratòries agudes, febre i tos. A més, cal rentar-se les mans freqüentment, netejar els utensilis que es comparteixen i evitar plats, gots i altres objectes que puguin estar contaminats amb saliva.

Nens asmàtics i coronavirus

En el cas dels nens asmàtics, adverteixen de la importància de realitzar de forma correcta el tractament preventiu pautat per disminuir el risc de complicacions. A més, recorden que si un nen té mocs i tos, el més probable és que no sigui coronavirus, tot i que recomanen contactar amb el metge de referència.

Segons el centre de control de malalties de la Xina, un estudi basat en 72.314 registres de pacients, l’asma no s’ha relacionat amb una major letalitat dels casos de Covid-19, tot i que al ser una malaltia respiratòria podria influir.

Què cal fer si tens símptomes d’infecció respiratòria aguda

La mateixa SEICAP assegura que, en cas que tinguis algun símptoma d’infecció respiratòria aguda, cal mantenir una distància d’un mínim d'un metre amb altres persones, tapar-se la boca al tossir o esternudar amb mocadors d’un sol ús i fer servir mascaretes per evitar la transmissió.