L'epidemiòleg Oriol Mitjà ha proposat a la conselleria de Salut copiar el rastreig de contactes per Bluetooth que avui s'ha començat a posar en pràctica al Regne Unit, per combatre el coronavirus.

"Els britànics comencen avui a usar el rastreig de contactes per Bluetooth. Conselleria de Salut, us animeu a provar-ho per evitar la sobrecàrrega de l'atenció primària?", ha preguntat.

"A partir de la setmana que ve, els Centres d'Assistència Primària (CAP) faran les proves PCR a totes les persones amb símptomes. Els CAP també hauran de buscar els contactes dels casos positius per comprovar si s'han contagiat, però és impossible que puguin arribar a tot", ha argumentat.

Mitjà ha demanat que tot això es faci respectant la privacitat de les persones, i ha suggerit les tècniques Blockchain i Zeroknowledge.

Segons informa la BBC, més de 40.000 persones ja s'han descarregat l'aplicació a la Gran Bretanya. Si una persona cau malalta i té el sistema, pot provocar de forma anònima que els seus contactes rebin una alerta i s'autoaïllin. Hi ha però encara un debat al Regne Unit sobre si el model ha de ser centralitzat o descentralitzat. Singapur i Austràlia, que aplicaven aquest model amb la fórmula centralitzada, han passat a la descentralitzada, per problemes de compatibilitat amb Apple.