El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha aprofitat el dia del treballador per plantejar un programa per tal que cap empresa es vegi forçada a tancar degut a la pandèmia del coronavirus.

Canadell assegura que la solució no passa per un subsidi d'atur, sinó que el que cal és "recuperar l'activitat econòmica i salvar el màxim d'empreses i autònoms".

Fa una crida a totes les institucions, incloent la Generalitat i l'Estat, perquè col·laborin amb "el programa #QueCapEmpresaTanqui".

Destaca que "igual que la societat es va bolcar en ajudar a la sanitat, ara cal fer-ho en l'economia".

Per aquest motiu, afirma Canadell, aquesta setmana han posat en marxa la #LlotjaVirtual, "un espai de trobada entre empreses per buscar solucions tots junts".

També ha fet referència a l'existència d'una generació que, en 40 anys, ja ha patit "tres crisis fortes amb atur superior al 20% a Espanya".

Canadell, però, es mostra optimista: "Si tenim visió de conjunt en sortirem reforçats!!"

"Avui dia del treballador, com a president de @cambrescat vull recordar que aquesta crisis serà dura i tornarà a posar l'atur proper al 20% segons totes les previsions. Hi ha una generació de treballadors que en 40 anys han viscut 3 crisis fortes amb atur superior al 20% a Espanya"

"La solució no és subsidi d'atur, cal recuperar l'activitat econòmica i salvar el màxim d'empreses i autònoms. Per això hem llençat el programa #QueCapEmpresaTanqui Volem fer una crida a totes les institucions, Estat, Generalitat, diputacions, Consells comarcals a col·laborar-hi"

"La setmana vinent enviarem cartes a totes les institucions demanant col·laboració en el projecte #QueCapEmpresaTanqui per buscar entre tot@s, propostes que salvin empreses i llocs de treball. Igual que la societat es va bolcar en ajudar a la sanitat, ara caldrà fer-ho en l'economia"

"Per això hem posat en marxa aquesta setmana la #LlotjaVirtual un espai de trobada entre empreses per buscar solucions TOT@as JUNT@S. Caldrà crear fons de país, promoure fusions i adquisicions, traspassos, ajudes... Si tenim visió de conjunt en sortirem reforçats!! #EnsEnSortirem"