El director per a Europa de l'OMS, Hans Kluge, ha subratllat aquest dijous que la segona missió d'aquest organisme a Espanya ha confirmat una "encoratjadora tendència a la baixa dels casos de coronavirus" al país, però ha demanat cautela en la fase d'alleujament de restriccions.

L'informe de la missió de l'OMS també mostra que Espanya ha augmentat la seva capacitat de detecció de nous casos i d'atenció en cures intensives, la qual cosa, juntament amb les mesures de distanciament social, ha permès començar a relaxar les mesures de confinament, ha assenyalat Kluge en roda de premsa.

La meitat dels casos, a Europa

Kluge ha recordat que aproximadament la meitat dels casos globals s'han confirmat a Europa (1,2 milions, d'un total global de 2,5 milions), i que acumula més de 110.000 morts, gairebé dos terços de la xifra mundial.

El responsable continental de l'OMS ha afirmat que després de la pandèmia del coronavirus, "s'ha de reconèixer la salut com la màxima prioritat política", perquè sense ella "no hi ha economia ni seguretat nacional".

La pandèmia també ha de crear una nova societat en la qual "els sanitaris siguin realment apreciats, perquè normalment són infravalorats quan tot sembla anar bé i només se'ls destaca en una epidèmia, per la qual cosa han d'incrementar el seu prestigi", ha conclòs.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat