Itàlia registra 269 morts amb coronavirus en les últimes 24 hores, una dada que continua a la baixa segons el departament de protecció civil italià. Ja són 28.236 les víctimes mortals des que va començar la crisi.

Els malalts, en el dia d'avui, amb Covid-19 són 100.943, la qual cosa suposa una reducció de 608 en les últimes 24 hores, alleugerint així la pressió als hospitals.

D'aquests, 17.569 persones es troben ingressades amb símptomes, els 1.578 reben cures intensives i la gran majoria, 81.798, un 81 % del total, romanen aïllats asimptomàtiques als seus domicilis.

Des de l'origen de la crisi a Itàlia, el 21 de febrer, amb el primer contagi autòcton, s'han registrat 207.428 infeccions, 1.965 més l'últim dia, encara que paral·lelament s'estan realitzant més proves a la ciutadania per comprovar l'extensió real del virus.

Aquestes dades confirmen de nou la tendència a la baixa de la corba de la pandèmia al país italià. En els moments més durs de la crisi, a mitjans de març, es registraven gairebé mil víctimes mortals al dia.

A això se'n suma l'augment del número de curats, que ja representen 78.249 persones del total de contagis, 2.304 més que en la jornada d'ahir dijous.

La regió més afectada continua sent la Llombardia (nord), epicentre de la pandèmia al país, que acumula 76.469 contagis i 13.860 morts.

A la regió del Lacio (centre), amb capital a Roma, molt menys afectada pel virus, s'ha registrat un tercer rècord consecutiu en el número de curats, 165 l'últim dia, el triple que les noves infeccions, que van ser 56.

L'atenció també està posada al Piemont (nord-oest), que des del passat 25 d'abril va superar Emilia-Romagna (nord) com la segona regió més colpejada per la pandèmia.

Amb aquestes dades, Itàlia es prepara ja per a la seva obertura gradual a partir de dilluns vinent 4 de maig, quan es reprendran els sectors de les manufactures i de la construcció.

A partir del 18 de maig, està previst que es reobrin museus, biblioteques i el comerç minorista, i l'1 de juny seria el torn dels bars, restaurants i perruqueries, encara que sempre utilitzant la màscara, mantenint les distàncies de seguretat i evitant aglomeracions.

El govern italià estima que amb les primeres obertures de dilluns entraran en circulació 4,5 milions de treballadors, per la qual cosa els ajuntaments estan preparant protocols de seguretat en els seus transports públics.

La idea és que les obertures vagin en funció de les dades que vagin reportant les regions, actuant amb la màxima cautela i a poc a poc, encara que moltes exigeixen més rapidesa en la represa de la producció per no perjudicar més l'economia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat