Un total de 85 professionals sanitaris s'han reincorporat aquest divendres a l'Hospital d'Igualada. Es tracta de personal que estava en quarantena des que es va declarar el brot de coronavirus a la capital de l'Anoia i que han donat negatiu a la prova del coronavirus, segons ha informat el Departament de Salut.

Des de dimecres que s'estan fent 100 tests diaris als professionals en quarantena per haver estat en contacte amb algun positiu i els que surtin negatius s'aniran reincorporant a l'hospital. La Generalitat preveu que la xifra de recuperacions augmenti i el centre pugui recuperar bona part del personal que tenia aïllat, fos perquè estava infectat o bé per precaució.

A més, des del passat 11 de març s'han fet 42 contractacions directes de nous professionals sanitaris per reforçar l'assistència a la Conca d'Òdena i s'han destinat 180 llits de l'Hospital General de Catalunya a pacients d'Igualada i dels municipis veïns amb 120 metges i infermers. L'Hospital de Bellvitge també treballa conjuntament amb el d'Igualada per donar-li el suport necessari per fer front a la pandèmia.

Paral·lelament, la Generalitat ha anunciat l'obertura de 50 nous llits al centre igualadí i ha explicat que calcula que l'hospital encara té capacitat per créixer a mesura que es reincorpori més personal. La capacitat de creixement a la zona ambulatòria és de 25 pacients i l'àrea de consultes podria encabir fins a 20 pacients més.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat