Més de 100 persones dels Estats Units han hagut de ser hospitalitzades per haver ingerit lleixiu o detergent, després de seguir les recomanacions del President del país, Donald Trump, en què va suggerir que una mesura per eliminar el coronavirus podria ser injectant-se desinfectant al cos.

"Veig que el desinfectant noqueja el virus en un minut, en un minut. Hi ha alguna manera de poder fer alguna cosa com una injecció dins o gairebé una neteja? Com poden veure, arriba als pulmons i arriba a una xifra tremenda en els pulmons, per la qual cosa seria interessant comprovar això ", ha afirmat el mandatari nord-americà, dirigint-se a director de la Divisió de Tecnologia i Ciència de el Departament de Seguretat Nacional, Bill Bryan.

Per la seva banda, el president nord-americà, ha afirmat que estava parlant "sarcàsticament" quan va suggerir que les injeccions amb desinfectant podrien ser un tractament contra el coronavirus, una idea que ha generat una forta polèmica i rebuig entre la comunitat mèdica als EUA.

Els metges alerten que no es facin cas d'aquestes declaracions i que, sota cap concepte, ingerir o injectar-se productes de neteja podria funcionar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat