Les autoritats sanitàries catalanes i espanyoles tenen la mirada posada a Itàlia i segueixen al minut l’evolució de la pandèmia de coronavirus. Ara l’epicentre del Covid-19 és Europa, amb Itàlia al capdavant de casos confirmats i víctimes mortals, seguida d’Espanya. Analitzant al detall l’evolució del coronavirus per territoris es constata que l'evolució de la mortalitat a Catalunya per Covid-19 és pitjor que a la Llombardia, la regió més afectada pel coronavirus a Itàlia.

Una anàlisi de les dades de mortalitat per regions feta pel Financial Times revela que la mortalitat a Catalunya evoluciona, per ara, per sobre de la que registrava Llombardia quan acumulava els mateixos dies d'impacte de l'epidèmia. L’anàlisi calcula el nombre de morts per dia a partir de la desena mort. La Llombardia va aplicar, encara que amb retard, el confinament total de la població i està superant amb escreix Hubei com la regió més afectada del món per coronavirus.

Madrid i Nova York també registren una evolució de la moralitat superior a Llombardia.

A Catalunya, avui s’han comptabilitzat 339 morts, mentre que a la Llombardia ja en comptabilitzen 3.776.

En els darrers dos dies, tant diumenge com dilluns, el conjunt d'Itàlia va registrar un descens tant dels casos detectats de coronavirus com de les defuncions.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat