El Departament de Salut del Govern Basc ha detectat dos rebrots de coronavirus a l'Hospital de Basurto, a Bilbao, i a l'hospital Txagorritxu, a Vitòria. El cas de bilbao, Salut està investigant el rebrots després que hagin donat positiu vuit pacients i dos sanitaris, amb la qual cosa el total d'afectats de moment són deu persones.

S'ha identificat 80 persones com a contactes estrets dels encomanats i s'han practicat fins a 90 proves PCR entre pacients, visites i sanitaris, encara que es tracta d'una xifra provisional perquè "s'està obrint el ventall de contactes" i podrien fer-se proves a més persones.

Així ho ha anunciat aquest dilluns la consellera de Salut, Nekane Murga, que ha explicat que els dos primers contagis corresponen a dos pacients del Pavelló Revila|Revil·la (Basurto no és un únic edifici, sinó que el formen diversos pavellons d'estil modernista) que van donar negatiu en la PCR en ser ingressats, però que en una prova posterior van resultar positius.

El focus de Basurto se suma al de l'Hospital de Txagorritxu, a Vitòria, centre sanitari que va ser un dels punts calents en l'inici de la pandèmia. El Govern Basc va informar ahir de tres positius a Txagorritxu: un professional sanitari, un pacient operat que va ser el transmissor i un segon pacient ingressat en la mateixa planta. Avui s'ha donat a conèixer que hi ha un quart encomanat: una persona que va visitar a aquest segon pacient. Després d'estudiar els contactes dels afectats s'han practicat 81 PCR i s'ha aïllat 23 professionals sanitaris.