La consellera de Salut del Govern Basc, Nekane Murga, ha advertit que Euskadi està davant d'"un possible tsunami" per l'increment de casos de covid-19 i ha insistit en la necessitat que es revisi el lleure i la forma en què ens relacionem.

En roda de premsa celebrada a Bilbao per donar a conèixer les mesures previstes a partir de dilluns quan Euskadi tornarà a "un escenari extraordinari" i el Departament de Salut declararà l'Emergència Sanitària, Murga ha reconegut que Euskadi es troba en la "fase d'ascens d'una nova onada epidèmica de codiv-19".

Després de reconèixer que l'evolució, encara que més lenta que al març i amb casos menys greus, és "preocupant", ha advertit que "estem davant d'un possible tsunami que és visible amb més antelació".

Mesures de prevenció

"Això ens permet prendre mesures per a la prevenció. Som més capaços de veure'l amb temps i la seva magnitud i prendre mesures i és el que estem fent", ha indicat, per afegir que és per això que s'espera una evolució diferent de la "primera onada pel nivell més gran de detecció i control".

La consellera, que ha apostat per mantenir la corba "el més controlada possible", ha subratllat que es deu que aprendre a "conviure amb el virus i aconseguir un equilibri". "L'estiu ha provocat un lleure més gran i mobilitat", ha afirmat, mentre ha demanat els ciutadans que "revisin el lleure que s'està tenint".