L’evolució de la pandèmia de la covid permet que de mica en mica es vagin relaxant les restriccions. El Procicat ha donat el seu vistiplau al relaxament de les mesures que afecten el sector de la restauració i de l’esport. Així les taules a l’interior de bars i restaurants podran tenir 10 comensals, en lloc de les sis en vigor fins ara.

En matèria esportiva, augmenta l’aforament dels equipaments amb capacitat per a més de 10.000 persones, que passarà del 40 al 60%. Ho ha confirmat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que no ha confirmat l’obertura de l’oci nocturn el 8 d’octubre amb passaport covid.

Nous horaris

Les restriccions es van aixecant esglaonadament a la restauració. La setmana passada el Procicat va permetre l’obertura dels locals de les sis del matí fins a la una de la matinada, més els 30 minuts addicionals per al desallotjament de l’establiment. En aquest horari s’inclou la recollida en el local i el servei a domicili.

Actualment, en la restauració està permesa una capacitat del 100% a l'exterior i 50% a l'interior, amb un màxim de 6 persones per taula a l'interior i 10 a les terrasses, amb 2 metres de separació entre comensals de taules diferents de l’interior i 1,5 en cas d'exterior i terrasses.

Oci nocturn

Queda pendent que passarà amb l’oci nocturn. Algunes fonts apuntaven que el Govern té previst sol·licitar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’autorització per demanar el passaport covid per accedir als locals d’oci nocturn, mesura que podria entrar en vigor el 8 d’octubre, el divendres del pont de la Mare de Déu del Pilar. La portaveu del Govern, però no ho ha confirmat.

Plaja ha desvinculat els macrobotellons com els celebrats durant el pont de la Mercè a Barcelona, amb disturbis i actes vandàlics, de la reobertura de l'oci nocturn en interiors: "No és un efecte directe". La portaveu ha destacat que en els últims macrobotellons han participat persones "molt joves" que no tenen no edat legal per accedir a bars musicals o discoteques.

Així, ha opinat que la reobertura de l'oci nocturn en interiors no necessàriament comportarà una disminució dels botellons, ja que molts joves menors d'edat que no poden entrar en discoteques podrien seguir participant en actes al carrer.

 

Imatge principal, les taules a l'interior dels bars i restaurant podran ser de fins a 10 comensals / ACN