La pandèmia del coronavirus ha portat molts canvis socialment, econòmicament i emocionalment. En aquest context, la covid també ha alterat molts plans i les llunes de mel han patit molts canvis durant aquests mesos. Encara que s'han anat adaptant a les situacions, les parelles no han volgut renunciar a aquest viatge. Ara bé, com han estat? Segueixen sent les mateixes? La il·lusió ha canviat? Hi haurà nova normalitat també per les llunes de mel? El portal Bodas.net ha fet una sèrie de preguntes durant aquests mesos per detectar possibles canvis de tendències. La veritat, però, és que nou de cada deu parelles espanyoles consideren "indispensable" la lluna de mel. Malgrat tot, les parelles que s'han casat en plena crisi del coronavirus han hagut de fer canvis en el destí. D'aquesta manera, la preferència ha estat la d'un viatge més local i més a prop de casa. Per impossible que sembli, només un 4% no ha tingut lluna de mel durant la pandèmia, una dada que, si més no, podria sorprendre. 

Els grans viatges han perdut protagonisme durant a pandèmia i s'han hagut de reinventar. Només el 8% ha fet una lluna de mel com l'havien planejat de manera inicial. Alguns van posposar el viatge del 2020 al 2021. Ara bé, la gran majoria de parelles, concretament el 70% va optar per canviar de destinació i triar-ne una de més local i que estigués més a prop. Altres (un 27%) que van fer el viatge que tenien planejat, però més curt. 

El que ha despuntat i potser ha vingut per quedar-se són les minimoon, és a dir, el 33% de les parelles ha optat per fer un viatge curtet just després de casar-se i deixar el gran viatge per més endavant, quan la situació sigui més estable, segons assenyalen. 

Les primeres parelles que es van casar durant la pandèmia han triat Europa per celebrar-la. Espanya, Grècia i Itàlia han estat alguns dels llocs preferits. Alguns, però, han anat fins al Carib, Maldives, Tailàndia i Indonèsia. 

Han canviat les coses?

Segons aquesta mateixa enquesta, les parelles que es casaven i es casen entre la segona meitat del 2021 i primera del 2022 estan marcant un canvi de tendència. Si ve al principi de la pandèmia es buscava una destinació més a prop de casa, ara prioritzen un clima més bo (46%). No obstant això, encara se segueix tenint en compte el factor pandèmia: les restriccions del país (38%), destinació de risc baix (34%) o que no tingui aglomeracions (30%). En aquest sentit, les destinacions internacionals més demandades actualment són les Maldives i Rivera Maia. A escala nacional, Les Illes Canàries i Menorca. 

Des del mateix portal, però, constaten que el canvi de tendència té com a objectiu una ruta cap a la normalitat de forma progressiva i gradual. Tot plegat, però en funció de la situació epidemiològica. Les destinacions més demandades abans de la pandèmia eren, segons el Libro Imprescindible de las Bodas, Nova York (15%), creuers (10%) i destinacions nacionals (16%). La durada del viatge és diversa, en funció del destí, però la mitjana se situa en 12 o 15 dies i el preu ronda els 5.000 euros per a destinacions internacionals i 1.200 per als nacionals.

 

 

Imatge principal: un home s'agenolla per demanar-li a una dona per casar-se en una platja. L'anell descansa sobre la sorra / Unsplash