El coronavirus és una malaltia novedosa, es tenen pocs coneixements i tot just ara comença a investigar-se. Així doncs, no hi ha cap evidència cientifica que un mort pugui transmetre la COVID-19 però tampoc que es pugui dir el contrari. ElNacional.cat ha entrevistat el metge forense Narcís Bardalet i ha estat rotund: "Em protegiria fins les dents". Bardalet explica que no es pot tocar un cadàver "sense extremar totes les precaucions" i per això, "gran part s'incineren o s'enterren ràpidament".

Així doncs, les cerimònies s'han limitat, les dels morts per coronavirus s'han descartat i les exèquies s'han deixat de celebrar, en termes generals. Un dels motius és per evitar la reunió en espais tancats d'un col·lectiu de persones però també perquè es desconeix la càrrega viral que el cadàver encara pot tenir.

Bardalet argumenta que "en el món de la ciència el que val és el que està demostrat però tal com s'explica a la llei de la Policia sanitària mortuòria, hi ha malalties que són contagioses després de la mort". La COVID-19 en podria ser una d'elles. 

Per fer-ho més entenedor, Bardalet explica que hi ha sospites evidents que si entres en contacte amb un espai on ha estat una persona amb coronavirus, el risc de contagi és més alt. Per exemple, si toques una tauleta de nit on qui ha donat positiu ha passat la mà prèviament. A més, també es desconeix quantes hores o dies pot seguir el virus en l'ambient. Fins i tot, després de mort.