Baixa el nombre de grups escolars confinats per Covid-19. Segons les dades del departament d'Educació, en aquests moments hi ha a Catalunya 1.905 grups bombolla que es troben en quarantena després d'haver-se detectat algun positiu en coronavirus, 46 grups menys que divendres; i un total de 45.998 persones confinades. Les dades d'aquest dissabte representen el 2,65% del total de grups, i es confirma la tendència descendent de finals de gener quan el nombre de grups confinats representava més del 3,20%.

Segons Educació, hi ha 1.201 menys persones confinades que en el darrer balanç. D'aquestes, 43.650 són alumnes (-1.127), 2.224 docents i personal d'administració i serveis (-70); i 124 de personal extern (-4).

Gairebé 50.000 positius en Covid-19

De totes les persones que s'han hagut de confinar des de principi de curs, un total de 49.755 han sigut positives en Covid-19 mentre que la resta que han hagut d'aïllar-se ho han hagut de fer per ser contactes estrets, però no han donat positiu. Respecte al balanç anterior, s'han sumat 451 nous contagis, i 4.120 positius en els darrers deu dies.

tornada escola nadal coronavirus EFE

Baixa el nombre de grups escolars confinats per Covid-19. Segons les dades del departament d'Educació, en aquests moments hi ha a Catalunya 1.905 grups bombolla que es troben en quarantena. / Efe

Pel que fa als centres que es veuen afectats per algun cas de coronavirus, un total de 1.067 escoles tenen algun dels grups confinats, el que suposa un 20,91% del total de centres arreu de Catalunya (5.104). D'altra banda, hi ha set centres que s'han hagut de confinar totalment, cinc menys que ara fa 24 hores. Són el parvulari de Sant Esteve d'en Bas (Garrotxa), el centre Mare de Déu de Fàtima de Granollers (Vallès Oriental), la Llar d'Infants Vensi d'Almacelles (Segrià), l'escola Núria Morer i Pi-ZER Comte Arnau de Planoles (Ripollès), la llar d'infants de Banyeres del Penedès (Baix Penedès), la llar d'infants privada El Trenet Tutu de Cubelles (Garraf) i l'escola Santa Cecília-ZER Les Salines de Boadella i les Escaules (Alt Empordà).

La situació de la pandèmia a Catalunya

Aquest dissabte, les dades epidemiològiques de la pandèmia mostren una certa millora, tot i la pressió als hospitals encara es manté molt alta pel nombre d'ingressos de pacients Covid. Respecte ahir, és cert que els ingressos han descendit, i el Departament de Salut n'ha notificat 125 menys que aquest dissabte. En total, hi ha 2.517 persones amb Covid-19 que han requerit ingrés hospitalari, 702 de les quals es troben en Unitats de Cures Intensives (UCI).

A causa d'aquesta lleugera millora de la situació de la Covid-19, que des de principis de setmana s'està començant a notar, el Govern de la Generalitat va anunciar aquest dijous una tímida relaxació de les mesuresEntre les noves restriccions hi ha el confinament comarcal i una ampliació de les franges horàries d'obertura per a la restauració.

 

Imatge principal: Diversos nens i nenes entrant a l'escola Sant Pau de Figueres aquest 11 de gener del 2021. / ACN