El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya, Procicat, ja ho preveia: "Els nens i nenes a partir de sis anys hauran de portar mascareta com a mínim les dues primeres setmanes de curs. Així ho ha aprovat el Procicat aquests últims dies, just abans de l'inici del curs escolar 2020-2021". L'inici escolar tot just tanca la primera setmana i malgrat els positius detectats, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha declarat que els primers a poder aplicar aquesta mesura de relaxament són els alumnes de les Terres de l'Ebre. En una entrevista a Els Matins de TV3, Argimon ha confirmat que "no trigaran gaire a deixar la mascareta si la situació continua evolucionant bé".

El contagi al sud de Catalunya és menor. La situació és estable, tot i l'avís reiterat d'Argimon: "Encara no estem bé". Així doncs, la mesura afecta els alumnes de 6 a 12 anys i a les Terres de l'Ebre es preveu que d'aquí a una setmana, quan es compleixin els primers quinze dies, o dues, la mitjana serà d'un positiu per cada 14.000 o 15.000 nens i nenes. A la resta de Catalunya, aquesta dada es dispararà d'un per cada 1.500. En el cas de la població menor d'edat però que ja englobi fins als 17 anys, la taxa en aquesta zona també és inferior: 13 positius per cada 100.000, 80 a la resta del territori. Els mapes així ho demostren. D'entrada el risc de rebrot és el més baix.

Risc de rebrot

Mapa del risc de rebrot / Font: www.dadescovid.cat

D'altra banda, la taxa de casos confirmats per PCR setmanal és inferior a 15 a la comarca del Montsià. La segona comarca que més bon índex presenta, entre 15 i 25 positius, és la Garrotxa.

Taxa setmanal casos confirmats PCR

Taxa setmanal de casos confirmats PCR / Font: www.dadescovid.cat

Els grups escolars confinats per un positiu de Covid són 68 a Catalunya, segons el Departament d’Educació. Cap d'aquests casos s'ha registrat a les Terres de l’Ebre.  Del total de grups confinats, quatre són en llars d’infants privades, dotze en llars d’infants municipals, setze en escoles de segon cicle d’infantil i primària, onze en instituts d’ESO, batxillerat i FP, tres en instituts escola, catorze en centres privats concertats i vuit en privats.