Els anys, l'estrès, la rutina... són molts els motius pels quals de vegades els éssers humans passem èpoques de menor desig sexual. Una cosa que suposa no poder gaudir igual d'una de les millors coses que ens ofereix la vida.

Alguns medicaments, com la Viagra en el cas dels homes, poden servir d'ajuda, però també existeixen alternatives naturals que poden ajudar aquells que prefereixen no medicar-se i que tanmateix no volen renunciar a continuar podent gaudir d'una vida sexual plena. En els últims anys s'ha dut a terme diversos estudis científics que demostren que els següents aliments poden augmentar la libido i ajudar a millorar moltes de les disfuncions sexuals que pot patir una persona.

Parella sexe

El ginseng vermell

El ginseng vermell pot augmentar la producció d'òxid nítric, un compost que ajuda la circulació sanguínia i ajuda a relaxar els músculs del penis. De fet, alguns estudis han demostrat que millora notablement la funció erèctil. És un aliment que es tolera bé, però pot causar efectes secundaris, com mals de cap i malestar estomacal. També pot interactuar amb medicaments com anticoagulants, pel que aquells que es decideixin a prendre'l, haurien de consultar amb el metge prèviament.

El safrà 

El safrà és una espècia que deriva d'una flor l'ús de la qual ha estat molt tradicional des de l'antiguitat, des de calmant fins a afrodisíac, especialment per a les persones que prenen antidepressius. S'han realitzat investigacions en dones que presentaven un baixa libido a causa de l'ús d'aquests fàrmacs i es va trobar una millora significativa en diferents problemes sexuals, com la disminució de l'excitació i la lubricació.

El Ginkgo biloba

Aquest suplement alimentari, molt popular en la Xina, pot tractar diversos problemes, inclosos trastorns sexuals com la disfunció erèctil i el baix desig sexual. Millora també l'estat d'ànim i protegeix davant un altre tipus malalties, com les cardiovasculars.

Dona nua

La L-citrul·lina

La L-citrulina és un aminoàcid produït naturalment pel cos que es converteix en L-arginina, que igual com altres aliments aquí assenyalats, ajuda a millorar el flux sanguini en produir òxid nítric que dilata els vasos sanguinis, per la qual cosa millora disfunció erèctil.

Els fruits secs

Un equip d'experts de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV), de Tarragona, va publicar un estudi l'any passat en què demostrava que consumir 60 grams de fruits secs al dia millora la funció sexual en els homes.