Les últimes dades del coronavirus a la ciutat de Sabadell "no són bones". Així ho advertia ahir l'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, en un vídeo adreçat a la ciutadania on demanava la màxima col·laboració. La situació a la ciutat ha empitjorat en les darreres setmanes, i el president de la Generalitat, Quim Torra, també ha fet una crida a extremar les precaucions per reduir el risc de rebrot, que ha anat en augment.

A través del seu compte de Twitter, Torra ha volgut mostrar el seu suport als veïns i veïnes de la ciutat, i ha recordat que cal ser prudents i utilitzar les màximes mesures de prevenció.

"Les darreres dades no són bones"

L'alcaldessa de Sabadell ha assegurat que "les darreres dades no són bones", ni al nord ni al sud de la ciutat. En un missatge difós per l'Ajuntament de Sabadell a través de Twitter, Farrés ha explicat que els casos de persones ingressades a l'Hospital Parc Taulí "comencen a créixer", si bé encara no hi ha cap pacient amb Covid-19 ingressat a l'UCI.

El risc de rebrot a la ciutat també ha crescut significativament els últims dies i se situa ara en un nivell alt. Si del 16 al 22 de juliol aquest risc se situava en 90,81, en un nivell moderat, en el període del 23 al 29 de juliol s'ha disparat fins a 197,37.

També ha crescut la taxa de confirmats per PCR, que ha passat de 33,39 per cada 100.000 habitants en el primer període a 70,95.

Tot i això, la velocitat de propagació del virus s'ha reduït i se situa ara en 1,88, una mica menys que del 16 al 22 de juliol, quan estava a 1,89. Respecte a la resta de Catalunya, però, encara se situa per sobre de la mitjana de l'1,06.

L'Ajuntament demana col·laboració

L'alcaldessa ha fet una crida a la població perquè col·labori en les mesures de prevenció, com evitar les aglomeracions i mantenir una higiene de mans, i ha recordat l'obligació de dur mascareta. "Tenim ganes d’abraçar-nos i fa calor i costa portar la mascareta", ha admès l'alcaldessa, recordant, però, que això no ha de significar l'incompliment de les mesures. "Necessitem ser conscients i que cadascú faci la seva feina", ha demanat l'alcaldessa.

Farrés ha assenyalat que "aquests dies són crucials per continuar contenint el virus". "Fa por que tornem a tenir unes dades com les que teníem fa uns mesos", ha expressat l'alcaldessa, desitjant que es pugui evitar la propagació a l'alça del virus.

 

Imatge principal: Carpa del SEM a l'Àrea de Salut Mòbil, a Sabadell.  / ACN