Catalunya suma 969 nous positius en coronavirus respecte a les últimes dades. El Departament de Salut ha informat aquest dimecres d'un total de 93.361 contagis des de l'inici de la pandèmia, 969 més que ahir, que n'hi havia 92.392.

Pel que fa a les residències de gent gran, avui un total de 15.660 persones han estat confirmades com a casos positius de Covid-19.

Per regions sanitàries, a l'Alt Pirineu i Aran no hi ha hagut cap contagi en les últimes 24 hores; a Barcelona ciutat, 252 de nous; a l'Àrea Metropolitana Nord, 231; a l'Àrea Metropolitana Sud, 251; al Camp de Tarragona, 11; a la Catalunya Central, 62; a Girona, 63; a Lleida, 82, i a les Terres de l'Ebre, 13.

8 noves morts

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Són un total de 12.710 persones fins ara, amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 6.969 han mort en un centre hospitalari o sociosanitari, 4.117 en una residència i 807 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

Altes i baixes hospitalàries

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 4.281 persones han estat ingressades de gravetat; actualment n' hi ha 89. D'altra banda, s’han comptabilitzat fins avui un total de 40.948 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb el coronavirus.

Baixen els hospitalitzats a Lleida

El nombre d'ingressats amb Covid-19 als hospitals de la regió sanitària de Lleida ha baixat aquest dimecres i se situa en els 189, dos menys respecte al dia anterior, segons el Departament de Salut. Les UCI dels diferents centres hospitalaris es mantenen amb 23 persones ingressades. Des de l'1 de juliol, un total de 192 persones han estat donades d'alta a l'Hospital Arnau de Vilanova, i al de Santa Maria n'han estat un total de 4. Pel que fa als centres habilitats per a aïllament per als temporers de la fruita o persones que no tenen possibilitat de confinar-se, hi ha 37 persones, una més que que dimarts, repartides entre l'Hotel Rambla i la casa de colònies La Manreana de Juneda.

A l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova hi ha 67 persones ingressades amb coronavirus, set menys respecte a dimarts. D'aquestes, 12 es troben a l'UCI i 55 a planta. A l'Hospital Universitari Santa Maria el nombre de persones ingressades s'ha incrementat en tres, i han passat de 38 a 41. D'aquestes, 35 es troben a planta i sis a l'UCI.

D'altra banda, a l'Hotel Salut Nastasi puja a 15 el nombre de persones ingressades, una més que dimarts, i en altres centres hospitalaris de la Regió Sanitària hi ha 66 persones, una més que dimarts, de les quals 5 a l'UCI i 61 a planta.

Finalment, respecte als que fan l'aïllament als centres habilitats, a l'Hotel Rambla continuen amb 16 persones, de les quals 3 amb Covid positiu i 13 són contactes. A La Manreana hi ha 21 persones, totes amb Covid positiu, una més que dimarts.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat