Coneix els 150 millors metges que exerceixen als hospitals públics i privats de Catalunya, segons els experts de ConSalud. Un llistat que s'ha elaborat en funció de l'activitat assistencial i l'activitat investigadora i docent dels sanitaris.

Cardiologia

1. Dr. Antonio Berruezo
Institut del Cor Teknon

El doctor Berruezo és director del Departament d'Arrítmies i d'Investigació i Innovació de l'Institut del Cor Teknon. Ha liderat i coordinat l'activitat assistencial i científica de la Unitat d'Arrítmies Ventriculars a l'Hospital Clínic de Barcelona durant els últims 15 anys, formant part del grup d'especialistes encarregats de redactar les guies de tractament de les arrítmies cardíaques per a societats científiques americanes, europees i asiàtiques.

Berruezo ha descrit i desenvolupat nombroses eines diagnòstiques que s'adopten a la pràctica diària a la majoria de les unitats d'arrítmies del món. També és reconegut per la seva activitat en la prevenció i el tractament de la mort sobtada, l'implant de marcapassos i desfibril·ladors.

Ha desenvolupat la seva trajectòria professional en centres com l'Hospital Universitario Puerta del Mar de Cádiz, on va exercir com a director de la Unitat d'Arrítmies i del Laboratori d'Electrofisiologia Cardíaca del Servei de Cardiologia entre 2003 i 2005, a més de treballar en l'Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz o a l'Hospital Universitario Ramón y Cajal, ambdós a Madrid.

Dr. Antonio Berruezo
Foto: ConSalud
2. Dr. Josep Brugada
Hospital Sant Joan de Déu, Hospital Clínic, Centre Mèdic Teknon – Quirónsalud, Barnaclínic+

Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, és, actualment, cap de la Secció d'Arrítmies a Barnaclínic+ i a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. A més, exerceix de consultor sènior en cardiologia, arrítmies i mort sobtada a l'Hospital Clínic de Barcelona i en el Centre Mèdic Teknon. També és expert en la Síndrome de Brugada (una malaltia causant de la mort sobtada cardíaca que porta el seu nom i que va descobrir el 1992 al costat dels seus germans Pedro i Ramón), arrítmies o electrofisiologia.

A tot això cal sumar la seva especialització en el diagnòstic i tractament mitjançant tècniques com l'ablació per radiofreqüència de taquicàrdies i arrítmies cardíaques, i en la prevenció de la mort sobtada per implantació de marcapassos, desfibril·ladors i resincronitzadors.

Els seus més de 30 anys de trajectòria inclouen la publicació de 350 articles originals i 10 llibres i més de 450 presentacions en congressos. Premiat amb guardons com el Premi Rei Jaume I en Medicina Clínica, el Fritz Acker Award de la Sociedad Alemana de Cardiologia o el de l'American College of Cardiology Research, entre d'altres, ha participat en més de 20 projectes d'investigació i ha estat director de múltiples tesis doctorals. Finalment, ha presidit l'European Heart Rhythm Association (EHRA) i és el responsable d'Electrofisiologia i Arrítmies en el Comitè Científic de la Societat Europea de Cardiologia (ESC).

Dr. Josep Brugada
Foto: ConSalud
3. Dr. Xavier Ruyra
Hospital Universitari Germans Trias i Pujol

Especialista en Cirurgia Cardiovascular, el doctor Ruyra és cap del servei de Cirurgia Cardíaca i director de l'Institut del Cor del Centre Mèdic Teknon, així com cap en excedència del mateix servei de l'Hospital Universitari Trías i Pujol de Badalona.

És un dels experts més importants en reparació de vàlvules cardíaques, en cirurgia cardíaca mínimament invasiva i en cirurgia cardíaca sense transfusions, per a la qual cosa ha desenvolupat múltiples tècniques quirúrgiques amb mínima agressió per al cor i de ràpida recuperació postoperatòria, sent expert en la complexa operació de Ross i en cirurgia de reconstrucció de les cavitats cardíaques.

Docent a la Universitat Autònoma de Barcelona, on és professor associat de Cirurgia Cardíaca, és autor de més de cinquanta articles en revistes especialitzades i diversos capítols de llibres, a més de participar en diverses conferències i congressos a nivell internacional i idear diferents patents en el camp de la substitució valvular. Ruyra és president i fundador de CardioDreams, organització sense ànim de lucre que té l'objectiu d'operar de malalties de cor a persones sense recursos i promoure projectes de prevenció de salut cardiovascular en la dona.

Dr. Xavier Ruyra
Foto: ConSalud
4. Dra. Marta Sitges
Institut Cardiovascular de l'Hospital Clínic

Llicenciada en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, és doctora en Medicina per la Universitat de Barcelona. Actualment, és directora de l'Institut Cardiovascular de l'Hospital Clínic de Barcelona, centre on es va especialitzar el 1999.

L'any 2000, va realitzar un Fellowship al Cardiovascular Imaging Center, The Cleveland Clinic Foundation. Amb més de 20 anys d'experiència, la doctora és especialista en cardiologia esportiva, imatges cardíaques, diagnòstic no invasiu de malalties del cor, malaltia valvular cardíaca i en arrítmies cardíaques i teràpia de resincronització.

Així mateix, és autora de més de 200 publicacions científiques nacionals i internacionals i de més de 25 capítols de llibres, sent investigadora principal en més de 20 projectes d'investigació, i directora de 12 projectes de doctorat.

CARDIO Marta Sitges
Foto: ConSalud
5. Dr. Xavier Viñolas
Hospital Quirónsalud Barcelona

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Navarra, sent Premi Extraordinari, el doctor Viñolas és actualment director del Servei de Cardiologia de l'Hospital Sant Pau i director de la Unitat d'Arrítmies del mateix hospital i de l'Hospital Quirónsalud de Barcelona, en el qual exerceix des de 1995.

Doctor en Medicina per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, és màster en Direcció d'Organitzacions Sanitàries per ESADE. I ha estat president del Comitè d'Acreditació en Electrofisiologia de la Secció d'Arrítmies de la Societat Espanyola de Cardiologia i president de la Societat Catalana de Cardiologia.

Actualment, està al capdavant de l'Institut del Cor del Hospital Quirónsalud Barcelona, un institut que renova la Unitat de Cardiologia de l'hospital creada el 2007, amb el naixement del propi centre.

Xavier Viñolas / ConSalud
Foto: ConSalud
6. Dra. Josefa Rafel
Hospital Universitari Sagrat Cor

Llicenciada en Medicina per la Universitat de Barcelona, el 1999 es va treure el títol d'especialista en Cardiologia. Amb una àmplia experiència mèdica, la doctora ha exercit en el Consorci Sanitari de Mataró, on va treballar com a metgessa adjunta del Servei d'Urgències (1989 - 1995), en l'Institut d'Estudis de la Salut Departament de Sanitat i Seguretat Social i com a professora col·laboradora al Seminari d'Actualització en Hipertensió Arterial (1998).

En l'actualitat és cap de Servei a l'Hospital Universitari Sagrat Cor i metgessa adjunta del Servei de Cardiologia des de 1991. Una tasca que compagina amb la de metge del Servei de Medicina Nuclear, Ergometrías Isotòpiques a l'Hospital del Mar (CRC). La doctora Rafel és especialista en tècniques com l'ecocardiograma Doppler Color, l'ergometria i les ergometries isotòpiques.

Col·labora com a docent a la Universitat de Barcelona des de fa més de 25 anys i ha publicat nombrosos articles i participat en congressos i ponències. Ha estat guardonada amb el premi "Jaume Aiguader i Miró" 1989 que atorga l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i les Balears.

Dra. Josefa Rafel
Foto: ConSalud
7. Dr. Juli Carballo
Centre Mèdic Teknon – Quirónsalud, Hospital El Pilar

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, és cap de Cardiologia del centre mèdic Teknon i de l'Hospital El Pilar. Cardiòleg intervencionista acreditat per la Societat Espanyola de Cardiologia, de la qual és membre, per a la pràctica de cardiologia intervencionista per la Secció d'Hemodinàmica i Cardiologia Intervencionista.

En els últims 20 anys ha participat de forma directa en més d'un miler de procediments en l'àmbit de l'Hemodinàmica i la Cardiologia Intervencionista i ha col·laborat amb més de 40 comunicacions en congressos internacionals, així com amb revistes de Cardiologia nacionals i internacionals.

Va realitzar la seva residència a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, va exercir com a cardiòleg en l'Institut Cardiovascular Sant Jordi de la mateixa ciutat i va ser coresponsable de la Unitat d'Hemodinàmica de la Policlínica Guipúscoa de Sant Sebastià, en la qual es van realitzar durant aquells anys al voltant de 6 000 Cateterismes Diagnòstics i 3.000 procediments d'Intervencionisme Coronari Percutani.

Juli Carballo / ConSalud
Foto: ConSalud
8. Dr. Fernando Worner
Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida

Cap del Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, el doctor Worner és també professor associat en la Càtedra de Patologia General de la Universitat de Lleida, activitats que compagina amb la prestació de serveis com a cardiòleg a Avantmèdic.

Doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona, va realitzar la seva residència MIR en l'especialitat de Cardiologia a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona. Ha desenvolupat la seva tasca assistencial en centres com l'Hospital de la Vall d'Hebron, en el Provincial de Múrcia, a l'Hospital Universitari de Bellvitge i a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, on exerceix actualment com a cap de Servei de Cardiologia.

Durant els seus anys de pràctica professional ha centrat la seva especialitat en l'Hemodinàmica Cardíaca i en l'Atenció de Cures Intensives Cardiològiques i és un referent de la investigació experimental bàsica en Electrofisiologia de la Isquèmia Miocàrdica.

Fernando Worner / ConSalud
Foto: ConSalud
9. Dr. Toni Bayés Genís
Institut del Cor del Germans Trias i Pujol

És president de l'Institut del Cor Germans Trias (iCor), director del Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i catedràtic de Cardiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. També és autor de més de 4 000 publicacions científiques i un dels investigadors de referència en Cardiologia amb més de 10.500 cites i presència en més de 600 congressos nacionals i internacionals.

Pioner en identificar la capacitat autoregenerativa del cor humà i la presència de microquimerisme cardíac, compta amb 9 patents internacionals entre les quals destaca l'ús de l'enginyeria biològica de teixits per restaurar la funció cardíaca, el potencial cardíac de diversos tipus de cèl·lules mare, nous biomarcadors per a la miocardiopatia i la detecció precoç d'episodis cardiovasculars. És un referent en l'ús de les cèl·lules mare mesenquimals (derivades de teixit adipós, progenitors circulants i derivades del cordó umbilical) i l'enginyeria de teixits cardíacs per salvar i restaurar el miocardi lesionat.

Dr. Bayes Genis
Foto: ConSalud
10. Dr. Josep Comín
Hospital Universitari de Bellvitge

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, ha desenvolupat la seva trajectòria professional com a especialista en Cardiologia als hospitals de Bellvitge i Igualada, així com metge adjunt de l'equip d'insuficiència i trasplantament cardíac de l'Hospital de Bellvitge i adjunt del Servei de Cardiologia de l'Hospital del Mar.

Actualment, és cap del Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari de Bellvitge, director del Programa d'Atenció Integrada a la Insuficiència Cardíaca Comunitària de l'Hospital de Bellvitge i director del Grup d'Investigació BIO-Heart en Malalties Cardiovasculars de l'IDIBELL.

Compagina la seva activitat clínica amb la investigació i la docència, àrees en les quals ha estat director del Grup d'Investigació Biomèdica en Malalties del Cor de l'Institut d'Investigació de l'Hospital del Mar i Professor Associat del Departament de Ciències Clíniques de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A més, és membre del Comitè Editorial de la Revista Espanyola de Cardiologia i de l'Heart Failure Association de la Sociedad Europea de Cardiologia. També ha ostentat el càrrec de vicepresident de la Societat Catalana de Cardiologia i membre de la Junta directiva de la Secció d'Insuficiència Cardíaca de la Societat Espanyola de Cardiologia.

Josep Comin
Foto: ConSalud

Cirurgia general i de l'aparell digestiu

11. Dr. Antonio De Lacy Fortuny
Instituto Quirúrgico Lacy en Quirónsalud

El doctor De Lacy és llicenciat en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Barcelona i va completar la seva formació als Estats Units amb estades a la Universitat Emory d'Atlanta, en el Pacific Presbiterian Hospital de San Francisco, a la Cleveland Clinic, en el Mont Sinai de Nova York i a la Universitat Cornell de Nova York.

Actualment, és director de l'Institut Quirúrgic Lacy a Quirónsalud. Paral·lelament, és professor titular de cirurgia i especialitats quirúrgiques a la facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, dirigeix i imparteix cursos internacionals de cirurgia laparoscòpica avançada, colorectal i bariàtrica.

De Lacy és considerat com un pioner de la cirurgia mínimament invasiva robotitzada , ja que ha estat el primer cirurgià al món en aplicar diverses tècniques de cirurgia digestiva entre les quals destaquen la resolució de la malaltia per reflux gastroesofàgic sense incisions, la primera laparoscòpia en 3D del món i la primera extracció a Espanya de la vesícula biliar per la boca.

A tot plegat cal sumar el fet que és creador de la tècnica quirúrgica TaTME, considerada com una referència mundial per al tractament del càncer colorectal. Així mateix, el 2019 va realitzar la primera operació teleassistida a distància gràcies a la tecnologia 5G en el marc del Mobile World Congress de Barcelona.

Antonio De Lacy
Foto: ConSalud
12. Dr. Miguel Pera
Hospital del Mar. Parc de Salut Mar

El doctor Miguel Pera es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i va completar la seva formació a l'Hospital Clínic de Barcelona i a la Clínica maig als Estats Units. Des de 2002 és membre del PSMAR i explica amb una àmplia experiència investigadora en estudis bàsics i clínics en cirurgia del càncer de còlon i recte, cirurgia laparoscòpica i de carcinomatosi peritoneal.

Ara, el doctor Miguel Pera dirigeix l'Àrea Assistencial i Mèdica del Parc de Salut Mar i és membre del Grup d'Investigació Clínica i Traslacional en Neoplàsies Colorectals de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques.

En el camp de la investigació, és autor de 125 articles científiques i membre de l'equip editorial de les revistes British Journal of Surgery, Colorectal Disease i Journal of Gastrointestinal Surgery. Així mateix, forma part de la junta directiva de la Societat Catalana de Cirurgia, del Comitè Executiu de l'European Society of Coloproctology i del Comitè Internacional de l'American Society of Colon and Rectal Surgeons.

Dr. Miguel Pera
Foto: ConSalud
13. Dr. Manuel Prados Guzmán
Hospital Universitari Dexeus, Unitat Cirurgia Barcelona i Clínicas Mi

El doctor Prados és coordinador mèdic i quirúrgic d'Unitat Cirurgia Barcelona i un dels experts nacionals de referència en l'aplicació de la Cirurgia Laparoscòpica en Cirurgia General i Digestiva, Cirurgia de l'Obesitat Mòrbida i Diabetis.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, és especialista en Cirurgia General i Digestiva. Va començar la seva activitat assistencial a l'Hospital Clínic de Barcelona i en el Servei de Cirurgia Oncològica del prestigiós Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York (USA).

Té una àmplia experiència clínica en centres com l'Hospital Clínic de Barcelona, l'Hospital Universitari Quirón Dexeus, la Clínica Teknon i l'Hospital de Barcelona, centres en els quals ha destacat com a expert en cirurgia laparoscòpica i Coloproctología, abordant el càncer colorectal i la resta de les patologies proctológicas.

Compagina la seva activitat assistencial a l'Hospital Universitari Dexeus, la Unitat Cirurgia Barcelona i la Clínica Mi Tres Torres col·laborant amb diversos projectes de cooperació internacional a l'Índia i en diversos països de l'Àfrica a través d'institucions com la Fundación Vicente Ferrer, Metges Sense Fronteres i el Grup d'Acció Solidària Internacional.

Manuel Prados
Foto: ConSalud
14. Dr. Alberto Díez-Caballero Alonso
Quirúrgica Cirurgians Associats i Centre Mèdic Teknon – Quirónsalud

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat del País Basc i especialista en Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu per la Clínica Universitària de Navarra, formació que va completar en el Servei de Trasplantaments del Departament de Cirurgia General en el Medical Center de la Universitat de Michigan.

A dia d'avui, exerceix al Centre Metge Teknon i és el responsable de la Unitat de Cirurgia de l'Obesitat i Diabetis de Quirúrgica Cirurgians Associats, el grup quirúrgic privat de Catalunya més gran.

El doctor Díez-Caballero és expert en cirurgia laparoscòpica de l'obesitat, esofagogástrica i cirurgia hepàtica i pancreàtica. A Navarra va ser l'impulsor de la Unitat de Cirurgia laparoscòpica i a l'Hospital Clínic de Barcelona va posar en marxa el protocol del tractament del càncer gàstric per laparoscòpia. A més, és pioner en el Centre Metge Teknon de la tècnica laparoscòpica LESS (abordatge per un únic orifici en cirurgia laparoscòpica) i és un dels cirurgians acreditats amb experiència en la utilització de la Cirurgia Robòtica (Da Vinci) en l'especialitat de Cirurgia Digestiva.

Alberto Diez Caballero
Foto: ConSalud
15. Dr. José Manuel Fort López-Barajas
Hospital Universitari Vall d'Hebron

El doctor Fort és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu amb diverses estades formatives internacionals.

Actualment, és el cap de la Unitat de Cirurgia Endocrina, Bariàtrica i Metabòlica de Vall d'Hebron de Barcelona i tota una autoritat en el camp de la Cirurgia Endocrina i la Cirurgia de l'Obesitat.

Té més de 30 anys d'experiència professional, és autor de més de 200 publicacions científiques en revistes nacionals i internacionals i la seva activitat ha estat reconeguda per l'European Accreditation Council for Bariatric Surgery (EAC-BS), on ha estat nomenat Cirurgià d'Excel·lència en Cirurgia Bariàtrica i Metabòlica. Tota aquesta experiència i coneixement li ha permès convertir-se en un dels referents nacionals en la cirurgia laparoscòpica robòtica aplicada al tractament quirúrgic de l'obesitat.

Jose Manuel Fort Lopez Barajas / ConSalud
Foto: ConSalud
16. Dra. Constanza Ballesta
Quirúrgica Cirurgians Associats i Centre Mèdic Teknon – Quirónsalud

La doctora Ballesta va realitzar la carrera de Medicina a la Universitat de Barcelona i va completar la seva formació com a cirurgiana a la Universitat Catòlica de Lovaina a Brussel·les, on va obtenir el títol d'especialista en Cirurgia General i Digestiva. Ha desenvolupat la seva activitat clínica en diferents centres quirúrgics de referència mundial: cirurgia hepàtica i trasplantament hepàtic a l'Hospital Clínic de Barcelona, ús de robòtica per a la cirurgia a Chicago, cirurgia esofagogàstrica a Sao Paolo, cirurgia de paret a Roma, cirurgia endocrina i de l'obesitat a Brussel·les i cirurgia colorectal a París.

Quant a la seva activitat professional, treballa al Centre Mèdic Teknon i a la clínica Dexeus amb el grup Quirúrgica Cirujanos Asociados.

Dra. Constanza Ballesta
Foto: ConSalud
17. Dr. Ramiro Durán Bermejo
Clínica ServiDigest

El doctor Durán Bermejo és especialista en aparell digestiu al Centre Medicoquirúrgic ServiDigest de Barcelona.

En el passat, ha exercit com a cap de Servei d'Aparell Digestiu de l'Hospital militar de Barcelona. A més de l'activitat laboral que desenvolupa, forma part del Grup Espanyol de Resecció Endoscòpica Mucosa de la Societat Espanyola d'Endoscòpia Digestiva (SEED) i de les principals societats científiques relacionades amb l'especialitat d'Aparell Digestiu.

Ramiro Duran Bermejo
Foto: ConSalud
18. Dr. César Ginestà Martí
HM Nou Delfos y Hospital Clínic

El doctor Ginestà és llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona i és especialista en Cirurgia General i Digestiva per l'Hospital Clinic de Barcelona. Concretament, és Director de Cirurgia General i Digestiva d'HM Nou Delfos. També és especialista sènior de Cirurgia General i Digestiva a l'Hospital Clínic de Barcelona.

És un reconegut especialista en Cirurgia General i Aparell Digestiu i expert en coloproctología, cirurgia hepatobiliopancreática, colelitiasis, glàndules suprarenals i en l'abordatge laparoscòpic de l'hèrnia inguinal, inclosa la minilaparoscópia i la cirurgia transumbilical.

Compagina la seva tasca assistencial amb la docència i la investigació, sent professor clínic de la Universitat de Barcelona i autor de diverses publicacions científiques en revistes, tant d'origen nacional com internacional.

Cesar Ginesta / ConSalud
Foto: ConSalud
19. Dr. Jordi Roura Onaindia
Hospital Universitari General de Catalunya

El doctor Roura és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i compta amb l'especialitat en Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu a l'Hospital del Mar. Va començar la seva activitat assistencial al servei de Cirurgia General i Aparell Digestiu de l'Hospital de Terrassa i a l'Hospital del Mar.

Actualment, és metge adjunt de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu a l'Hospital General de Catalunya. Alhora, és membre de l'Associació Espanyola de Cirurgia, de la Societat Catalana de Cirurgia, de la comissió d'històries Clínicas de l'Hospital Universitari General de Catalunya, de la Comissió d'Infeccions de l'Hospital General de Catalunya del comitè del Bloc Quirúrgic Central del mateix hospital.

Jordi Roura Onaindia / ConSalud
Foto: ConSalud
20. Dr. Javier Foncillas Corvinos
Hospital Universitari Sagrat Cor

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, compta amb l'acreditació en cirurgia digestiva per l'Hospital Beaujon de París i amb amplis coneixements en cirurgia digestiva amb tècniques mínimament invasives. També és membre fundador d'algunes de les societats mèdiques de referència en cirurgia com la Societat Espanyola de Cirurgia Laparoscòpica (SECLA), la Societat Espanyola de Cirurgia de l'Obesitat (SEC) i membre de la Societat Francesa de Cirurgia, de la Societat Internacional de Cirurgia i de la Catalana de Cirurgia.

En l'actualitat, és director del Servei de Cirurgia General de l'Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona i de la Unitat de Cirurgia Metabòlica i de l'Obesitat Mòrbida.

El doctor Foncillas és pioner en el tractament de l'obesitat mòrbida, a la qual dedica gran part de la seva activitat professional des de 1984, sent un dels primers experts en cirurgia laparoscòpica bariàtrica a Espanya.

Javier Foncillas / ConSalud
Foto: ConSalud

Cirurgia plàstica, estètica i reparadora

21. Dr. Jorge Planas
Clínica Planes

El doctor Planas és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Còrdova i Especialista en Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica per la Universitat de Roma. Actualment, dirigeix la seva pròpia clínica: Clínica Planas.

Compta amb una extensa formació en clíniques i institucions de prestigi nacional i internacional i ha desenvolupat i patentat diferents instruments i tècniques quirúrgiques de referència en l'especialitat. Investigador, divulgador i docent de referència en el camp de la cirurgia plàstica, estètica i reparadora, és autor de més de 50 articles científics i de 10 llibres sobre l'especialitat.

Planas desenvolupa a més una important tasca investigadora i de divulgació, sent ponent habitual en congressos, fet que combina amb la docència en diversos màsters, diplomatures i universitats. També és acadèmic d'Honor de la Il·lustre Acadèmia de Ciències de la Salut Ramón i Cajal i ha estat elegit per la revista Forbes entre els millors metges d'Espanya. I fundador de l'ONG AMREF Espanya (Premio Princesa d'Astúries 2018).

Dr. Jorge Planas
Foto: ConSalud
22. Dr. Vicente Paloma Mora
Institut Doctor Colom en Centre Mèdic Teknon – Quirónsalud

El doctor Paloma és una reconeguda autoritat en l'especialitat de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora a nivell nacional i internacional. Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Navarra, ha estat cap del Departament de Cirurgia Plàstica i Estètica de la Clínica Universitària de Navarra, especialista en l'Hospital Clínic de Barcelona i en l'àrea de malformacions craniofacials a l'Hospital Sant Joan de Déu.

A més de ser membre de les societats científiques referents de l'especialitat, ha exercit diversos càrrecs de rellevància al capdavant de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica (SECPRE). És expert en liposucció, abdominoplastia, rinoplàstia, alopècia, augment i reducció mamària, àmbit en el qual és especialment reconegut. També ha publicat nombrosos articles en llibres i revistes científiques nacionals i internacionals i participa en els més destacats congressos de l'especialitat.

Des de 1997, dirigeix un dels equips de cirurgia plàstica i estètica del Centre Mèdic Teknon, l'Institut Doctor Paloma.

Vicente Paloma / ConSalud
Foto: ConSalud
23. Dra. Mireia Ruiz Castilla
Institut Ruiz Castilla, Hospital Quirónsalud Barcelona i Hospital Universitari Dexeus

La doctora de Ruiz Castilla és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica. Des de 2016 és cap del Servei de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica de l'Hospital Quirónsalud Barcelona i cap d'aquest mateix servei a l'Hospital Universitari Dexeus. I dirigeix l'Institut Ruiz Castilla.

Té una dilatada experiència en el maneig medicoquirúrgic de la patologia mamària, oncologia cutània, cremats, fractures facials, cirurgia de la mà i alteracions de la cobertura cutània, tant amb l'ús de tècniques convencionals com microquirúrgiques.

A més, va participar en el primer trasplantament total de cara del món i en el segon realitzat a l'Hospital Vall d'Hebron. Compta, a més, amb diverses línies d'investigació en el camp del monitoratge i en l'ús de nous tractaments en el pacient cremat.

Mireia Ruiz Castilla / ConSalud
Foto: ConSalud
24. Dr. David Priego
Clínicas BarnaMedik 

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona i especialista en Cirurgia Plàstica, Reconstructiva i Estètica a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, és, actualment,  director mèdic de les Clíniques BarnaMedik.

En els dos últims anys ha estat reconegut dins del Top 10 dels millors cirurgians plàstics que exerceixen a Catalunya i durant la seva carrera s'ha especialitzat en cirurgia plàstica reconstructiva de mama, especialment en processos oncològics de mama i per traumatismes derivats d'accidents de trànsit. A més, és especialista en microcirurgia.

Durant la seva trajectòria, ha desenvolupat estades a l'estranger que li han permès assolir l'excel·lència en camps com la microcirurgia i la supermicrocirurgia, realitzant una notòria activitat divulgativa i investigadora, amb nombroses publicacions a nivell nacional i internacional i participació en diversos congressos.

David Priego / ConSalud
Foto: ConSalud
25. Dr. Daniel Garcia Paricio
Centre Mèdic Teknon – Quirónsalud

El doctor Daniel García Paricio és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Cirurgia Plàstica, Reconstructiva i Estètica a l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau de Barcelona. Té un dels millors currículums acadèmics en Medicina i Cirurgia a Espanya i va ser Faculty del International Master in Reconstructive Microsurgery organitzat pel Servei de Cirurgia Plàstica de l'Hospital de Sant Pau i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Actualment, és cirurgià plàstic de l'Hospital Teknon de Barcelona i membre de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica i de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica. Autor d'articles científics i divulgatius, el doctor García Paricio és organitzador i col·laborador en nombrosos congressos, sessions i seminaris, i col·labora professionalment amb cirurgians de primera línia a nivell internacional.

Daniel Garcia Paricio / ConSalud
.Foto: ConSalud
26. Dra. Anna López Ojeda
Hospital de Bellvitge, Institut Català d'Oncologia, Clínica Cima y Clínica Corachán

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, es va especialitzar en Cirurgia Plàstica i Reparadora a l'Hospital de Bellvitge. Actualment, és cap de Servei de Cirurgia Plàstica i Estètica a l'Hospital Universitari de Bellvitge i cirurgiana plàstica en la Unitat Funcional de Mama de l'Institut Català d'Oncologia (ICO). També és professional destacada a la Clínica CIM i a la Clínica Corachán de Barcelona.

La doctora López Ojeda és una de reputada especialista en cirurgia de mama, cirurgia oncoplástica i estètica i en les noves tècniques de lipotransferencias, blefaroplàstia, lífting facial i rinoplàstia.

A més, és membre numerari de l'Acadèmia de Ciéncies Mèdiques de Catalunya i Balears, de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica i de la Societat Espanyola de Sinologia i Patologia Mamària.

Anna Lopez Ojeda / ConSalud
Foto: ConSalud
27. Dr. Joan Fontdevila Font
Hospital Clínic

El doctor Fontdevila es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Barcelona i és especialista en Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica via MIR a l'Hospital de Bellvitge de Barcelona. Actualment, és el cap de servei de Cirurgia Plàstica i Maxil·lofacial de l'Hospital Clínic de Barcelona i professor del departament de Cirurgia i Especialitats Quirúrgiques de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

Va completar la seva formació amb estades a la Universitat de Stanford de Califòrnia, a la Clínica del doctor James Stuzin (expresident de l'American Society of Aesthetic Plastic Surgery) a Miami, i a la Clínica doctor Obagide Beverly Hills a Los Angeles. Les seves línies d'investigació se centren en les tècniques de reconstrucció mamària amb empelts de greix i cèl·lules mare, l'ús de les pròtesis de mama, la lipidistrofia pel VIH i el tractament i profilaxi de les cicatrius amb factors inhibidors del seu creixement.

Dr. Joan FonTdevila
Foto: ConSalud
28. Dr. Ivan Mañero
IM Clínic

El doctor Mañero és un dels cirurgians plàstics, reparadors i estètics més reconeguts a nivell nacional i internacional. Compta amb una important trajectòria professional i, després de completar la seva formació com a metge, va realitzar estades amb els més destacats experts internacionals de l'especialitat en alguns dels millors hospitals dels Estats Units, el Brasil, Anglaterra i Espanya.

El doctor Mañero s'ha convertit en una referència en cirurgia plàstica, genital i de trastorns de gènere i va ser l'encarregat d'organitzar i crear els protocols quirúrgics de la Unitat de Trastorns de Gènere de l'Hospital Clínic de Barcelona i de la Unitat Quirúrgica de Gènere a Cuba.

Actualment, dirigeix la clínica que ell mateic va fundar: IM Clínic.

D'altra banda, es pot esmentar que és membre numerari de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica (SECPRE), de l'Associació Espanyola de Cirurgia Estètica Plàstica (AECEP) i de la Global NetWork de la Universitat d'Alabama, entre altres associacions professionals.

Dr. Ivan Mañero
Foto: ConSalud
29. Dr. Josep M.ª Serra Renom
UIC Barcelona i Quirónsalud Barcelona

El doctor Josep M.ª Serra Renom és una eminència en el camp de la Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora.

En primer lloc, és catedràtic de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora a Universitat Internacional de Catalunya i director de l'Institut de Cirurgia Estètica i Plàstica Doctor Serra Renom del Hospital Quirónsalud Barcelona. En segon lloc, compta amb una extensa formació en múltiples àmbits de l'especialitat, amb estades formatives al Regne Unit, Itàlia, Nova York, Miami, Nova Jersey, Toronto o Suïssa, i ha destacat per avançar-se a les noves tècniques i abordatges quirúrgics amb l'afany de realitzar cicatrius mínimes i facilitar la ràpida recuperació dels pacients.

En tercer lloc, és creador i posseïdor de sis patents, autor de 6 llibres de l'especialitat, de més de 230 publicacions científiques i membre del consell editorial de nombroses revistes. En quart i últim lloc, ha contribuït a la creació i direcció de diverses seccions i unitats de Cirurgia Plàstica a la Clínica Universitaria de Navarra, l'Hospital Clínic de Barcelona o l'Institut de Cirurgia Estètica de l'Hospital Quirón.

Actualmente, ejerce en su propia consulta ubicada en el Hospital Universitari Quiron de Barcelona.

Josep M.ª Serra Renom / ConSalud
Foto: ConSalud
30. Dr. Jaume Masià Ayala
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Hospital del Mar i Clínica Planas

El doctor Masià Ayala és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Cirurgia Plàstica i Reparadora a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, va completar la seva formació en el Tokyo University Hospital (Japó) i en l'East Cooper Regional Medical Centre Hospital (Estats Units), així com en centres referents del Regne Unit, Finlàndia i Bèlgica.

Dirigeix el servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i de l'Hospital del Mar, càrrec que compagina amb el de director de la Unitat de Reconstrucció Mamària Avançada i de Microcirurgia de la Clínica Planes.

El doctor Masià és un referent en el tractament quirúrgic de la limfoedema i en les tècniques de reconstrucció mamària més avançades, així com en microcirurgia, supermicrocirurgia, cirurgia reparadora de la mama, cirurgia reparadora de cap i coll, reconstrucció d'extremitats inferiors i cirurgia estètica de la mama i cirurgia reparadora de cap i coll.

Jaume Masia / ConSalud
Foto: ConSalud

Dermatologia

31. Dr. José María Ricart Vaya
Institut Mèdic Ricart i Quirónsalud València

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València, José María Ricart és metge dermatòleg especialista en làser. El seu últim any de MIR el va realitzar en el Servei de Dermatologia de l'Hospital Guys and St. Thomas de Londres, al Regne Unit. Després d'aquesta estada, va exercir els seus primers anys a l'Hospital de la Ribera d'Alzira i, més tard, a l'Hospital Universitari La Fe, a València.

Doctor en Medicina per la Universitat de València, va rebre el 2007 el Premi Extraordinari a la millor tesi doctoral dels últims cinc anys, concedit per l'Il·lustre Col·legi de Metges de València. Autor de més de 50 publicacions en revistes internacionals, el doctor Ricart és membre de la Societat Espanyola de Dermatologia i membre de l'Acadèmia Americana de Dermatologia.

En l'actualitat exerceix a la clínica Quirónsalud de Valencia com a metge adjunt especialitzat en la Unitat de Dermatologia i Venereologia. També és al capdavant d'Institut Mèdic Ricart, un centre dermatològic que va fundar el 2003 i que està especialitzat en Dermatologia Oncològica, Dermatologia Pediàtrica i Dermatologia Clínica, entre d'altres.

José María Ricart Vaya / ConSalud
Foto: ConSalud
32. Dra. Cristina Paradelo García
Institut Dermatològic Integral

La doctora Cristina Paradelo és llicenciada en Medicina per la Universitat de Barcelona i especialitzada en Dermatologia i Venereologia. En l'actualitat, és directora mèdica de l'Institut Dermatològic Integral de Barcelona, on porta més de 20 anys com a experta en tricología, trasplantament de cabell, alopècia, làser per a cicatrius i taques de la pell, dermatologia estètica i dermatologia quirúrgica, entre altres.

Anteriorment va treballar a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona durant més de catorze anys i més d'una dècada a Dermaclinic.

Cristina Paradelo / ConSalud
Foto: ConSalud
33. Dra. Amparo Rodríguez Álvarez
Centre Dermatològic Empara Rodríguez

La doctora Rodríguez Álvarez és una dermatòloga amb àmplia experiència en salut cutània i en el tractament de pells sensibles. Durant les seves més de tres dècades de feina ha exercit com a dermatòloga en la consulta del doctor Enrique Rovira Carbonell i com a directora mèdica del seu propi centre, el Centre Dermatològic Doctora Empara Rodríguez. També ha treballat en el Centre Mèdic Sant Feliu, a la Clínica Corachán (Institut de Dermatologia Ignacio Umbert), a la Policlínica de Barcelona, a l'Institut Català de Salut i a l'Hospital del Sagrat Cor de Barcelona.

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, és dermatòloga doctorada en Morfofisiopatología per la Universitat de Barcelona. Especialista en Medicina del Treball i en Dermatologia en la Càtedra del Doctor Pablo Umbert, és també màster en Toxina Botulínica, en gestió de consultes mèdiques per ESADE i en tècniques de farcits facials.

Actualment dirigeix el seu propi centre, el Centro Dermatológico Doctora Amparo Rodríguez.

Amparo Rodríguez / ConSalud
Foto: ConSalud
34. Dr. Josep González Castro
IDERMA - Hospital Universitari Dexeus / Quirónsalud

El doctor González Castro és director mèdic i fundador d'IDERMA (Institut de Dermatologia Avançada), centre que ofereix el Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Dexeus de Barcelona i en el qual exerceix la pràctica de la Dermatologia en Cirurgia General i Oncològica, així com la teràpia làser. Amb més de 25 anys d'experiència, és expert en tècniques làser per eliminar lesions a la pell, càncer de pell i melanoma, així com en cirurgia de Mohs d'extirpació de càncer cutani.

Membre de l'Acadèmia de Dermatologia i Venereologia Espanyola (AEDV), de l'European Academy of Dermatology and Venerology i del Grup Espanyol de Dermatologia Quirúrgica, Làser i Oncologia Cutània (GECIDOC), és Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Especialitzat en Dermatologia Médico-Quirúrgica i Venereologia en el Servei de Dermatologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, on va realitzar la seva residència MIR, ha treballat anteriorment a l'Hospital del Mar de Barcelona, així com en l'Hospital San Rafael o l'Institut Català de Salut.

Josep Gonzalez Castro / ConSalud
Foto: ConSalud
35. Dra. María Asunción Vicente Villa
Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona el 1986, actualment exerceix com a cap de la Unitat d'Epidermiòlisi Ampollosa o Pell de Papallona a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. En l'àmbit docent, és tutora de residents per a la formació de Dermatologia Pediàtrica.

Experta en afeccions com psoriasi pediàtrica, dermatitis atòpica, nevus, acne o angiomes, així com malalties hereditàries rares amb manifestacions cutànies o epidermòlisi ampul·losa, entre moltes altres, la doctora María Asunción Vicente Villa és la presidenta de la Societat Catalana de Dermatologia i Venereologia.

Té 20 anys de trajectòria i ha tingut temps d'assistir a nombrosos cursos i congressos tant nacionals com internacionals sobre la seva especialitat. A més, és autora i coautora de nombrosos assaigs clínics de psoriasi, dermatitis atòpica, angioma infantil i acne i ha publicat diversos articles a capçaleres científiques internacionals.

Maria Asuncion Vicente Villa / ConSalud
Foto: ConSalud
36. Dra. Montserrat Salleras Redonnet
Hospital Universitari Sagrat Cor

La doctora Salleras, llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, exerceix una important activitat en investigació i docència, sent autora d'una desena de llibres en l'àrea de Dermatologia i docent associada a la Universitat de Barcelona. A més, és una metgessa referent en la seva especialitat: Oncologia Cutània, així com en malalties autoimmunes, rosàcies i acne. També lidera multitud de campanyes per a la prevenció i diagnòstic del melanoma maligne.

La doctora Salleras és la cap del Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona, amb una activitat quirúrgica el volum de la qual ascendeix a les gairebé 3.400 cirurgies anuals. Alhora, és membre de l'European Dermato-Epidemiology Network (EDEN) i membre de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia.

Amb tot, es pot esmentar que és investigadora en el camp de la indústria farmacèutica, que compta amb nombroses publicacions en revistes especialitzades espanyoles i internacionals i que ha participat en més 175 cursos i seminaris sobre la seva especialitat.

Montserrat Salleras Redonnet / ConSalud
Foto: ConSalud
37. Dr. Francisco López Gil
Centre Mèdic Teknon – Quirónsalud

El doctor López Gil és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, va fer el MIR en l'especialitat de Dermatologia Médico-Quirúrgica i Venereologia a l'Hospital del Sagrat Cor a Barcelona, on va treballar com a metge i on va aconseguir experiència en Cirurgia Dermatològica i Laserterapia.

El 1994, va fundar el Servei de Dermatologia del Centre Metge Teknon de Barcelona, on exerceix com a director mèdic. Compta a l'Hospital Quirón Teknon Barcelona amb un equip de dermatòlegs experts en les diferents àrees de la Dermatologia Clínica, Dermatologia Estètica, Tractaments Làser, Tractament del cabell i amb l'última tecnologia mèdica. També és fundador de la clínica DermAndTek al Principat d'Andorra, des de la qual ofereix serveis en Dermatologia Clínica i Estètica amb les últimes tecnologies en teràpia amb Làser, Prevenció i Tractament del Càncer de Pell i Fototeràpia.

Francisco Lopez Gil / ConSalud
Foto: ConSalud
38. Dr. Alejandro Camps Fresneda
Dermalás (Centre Mèdic Teknon– Quirónsalud)

El doctor Camps és dermatòleg medicoquirúrgic, director mèdic de la Clínica Dermatològica Dermalás, ubicada al Centre Mèdic Teknon de Barcelona. Va ser pioner a Espanya, entre altres tècniques, en el tractament quirúrgic dels tumors cutanis amb cirurgia microgràfica de Mohs.

Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, és especialista en Dermatologia Médico-Quirúrgica i expert en Cirurgia Dermatològica orientada al tractament de tumors cutanis. Amb una experiència professional de més de 45 anys, el doctor Camps presideix la Societat Internacional de Cirurgia Dermatològica i va ser fundador de la Societat Europea de Cirurgia Microgràfica de Mohs.

A més, entre altres càrrecs en organismes científics, és vicepresident de l'Associació Espanyola de Càncer Cutani, fundador del Grup Espanyol de Làser -pertanyent a l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia (AED)-, fundador i vicepresident de la Societat Espanyola de Trasplantament de Cabell i membre de diverses societats dermatològiques nacionals i internacionals.

39. Dra. Susana Puig Sardá
Hospital Clínic

La doctora Puig és especialista en Dermatologia per l'Hospital Clínic de Barcelona, on exerceix com a cap del Servei. Doctora i Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona compta amb més de 25 anys d'experiència en la seva especialitat, liderant, a més, el grup d'investigació "Melanoma: Imatge, Genètica i Immunologia" de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS).

Especialitzada en melanoma, nevus, càncer de pell i altres tumors cutanis, és membre de nombroses societats científiques nacionals i internacionals, com la International Dermoscopy Society (IDS), l'Academia Española de Dermatología y Venereología (AEDV), l'European Academy of Dermatology and Venereology (EADV), l'American Academy of Dermatology (AAD), el Colegio Ibero Latino Americano de Dermatología  (CILAD), la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM) o l'European Society of Medical Oncology (ESMO), entre d'altres.

Presidenta del Congrés Mundial de Dermatoscòpia, és autora d'un gran nombre de publicacions científiques (més de 350) a les revistes més prestigioses del món en càncer de pell i diagnòstic dermatològic.

Susana Puig Sarda / ConSalud
ConSalud
40. Dr. Jaume Notario
Hospital Universitari de Bellvitge

El doctor Notario és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Actualment, dirigeix el Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari de Bellvitge i és membre d'aquest centre des de 1993. A més, exerceix la seva tasca docent com a professor associat de l'esmentada Universitat.

Ha participat en activitats de formació com a ponent i coordinador d'esdeveniments com el Congrés de Psoriasi o el Curs en Infermeria de Dermatologia, organitzats per l'Associació Espanyola de Dermatologia i Venereologia.

Jaume Notario / ConSalud
Foto: ConSalud

Endocrinologia i nutrició

41. Dr. Josep Vidal
Institut Clínic de Enfermedades Digestivas i Metabòliques

El doctor Vidal és doctorat en Medicina per la Universitat de Barcelona i actual cap de Servei d'Endocrinologia i Nutrició a l'Hospital Clínic de Barcelona i a Barnaclínic. Compagina la seva tasca assistencial amb la docent, com a professor associat del Departament de Medicina de la Universitat de Barcelona en la diplomatura de Nutrició i Dietètica.

Expert en la prevenció i tractament de l'obesitat, treballa en el grup d'investigació traslacional en diabetis, lípids i obesitat de l'Hospital Clínic de Barcelona. El doctor Vidal és membre de diverses societats científiques relacionades amb la seva especialitat i forma part de la junta directiva de la Societat Espanyola per a l'Estudi de l'Obesitat.

Dr. Josep Vidal
Foto: ConSalud
42. Dra. Cecilia Liñàn Pages
Institut Català d'Endocrinologia

Especialista en Endocrinologia i Nutrició i Màster en Endocrinologia de la Reproducció per la Worcester Foundation Experimental Biology a Massachusetts, la doctora Liñán és una referència en Endocrinologia ginecològica i en síndrome metabòlica i compta amb una dilatada experiència en tractaments per a l'androgenisme, els defectes en el desenvolupament dels genitals masculins, l'hipogonadisme i la impotència sexual.

Dirigeix l'Institut Català d'Endocrinologia des de 1992, integrat a la Clínica Tres Torres Barcelona, activitat que compagina amb la docència de diversos màsters. Ha publicat diversos llibres i articles científics sobre la seva especialitat, així com presentat 15 ponències oficials i més de 40 comunicacions en congressos científics nacionals i internacionals.

Cecilia Liñan / ConSalud
Cecilia Liñan / ConSalud
43. Dra. Nuria Alonso
Hospital Germans Trías i Pujol i HM Nou Delfos

Nuria Alonso és doctora en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona. Centra les seves línies d'investigació en les implicacions de la malaltia cardiovascular i diabetis, el càncer de tiroide i epigenètica, autoimmunitat a la diabetis mellitus tipus 1 i les malalties tiroides, obesitat mòrbida i incretines i innovació en tecnologia de la salut.

Actualment, és cap de la secció de diabetis i metabolisme lipídic de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, càrrec que compagina amb la seva activitat a HM Nou Delfos.

Dra. Nuria Alonso
Foto: ConSalud
44. Dr. Lucas Arroyave Villa
Centre Mèdic Teknon i Endiodabet Diagonal

El Dr. Lucas Arroyave, expert en endocrinologia orientada als adults, té un gran coneixement de la patologia tiroidal, síndrome metabòlic i diabetis. 

Actualment, treballa al Centre Mèdic Teknon i a la consulta Endiodabet. A més, es membre de la Sociedad Española de Diabetes i de la Sociedad Española de Diabetes.

Lucas Arroyave
 
45. Dr. Pablo Moreno
Institut de Cirurgia Endocrina

El doctor Moreno Llorente és una referència en cirurgia endocrina mínimament invasiva des de fa més de dues dècades. La seva contribució ha estat decisiva per al desenvolupament de l'especialitat quirúrgica i la progressió i difusió de la cirurgia endocrina en règim ambulatori.

Amb més de 3.000 intervencions realitzades, és expert en càncer tiroide, paratiroide, patologies del nòdul tiroide, hipertiroïdisme, hiperparatiroïdisme i glàndules suprarenals. A més, ha estat pioner en realitzar abordatges quirúrgics que eviten cicatrius al coll a través de l'abordatge transaxil·lar i transoral (TOETVA).

Avui, dirigeix l'Institut de Cirurgia Endocrina i la secció de la Unitat de Cirurgia Endocrina a l'Hospital Universitari de Bellvitge.

Pablo Moreno / ConSalud
Foto: ConSalud
46. Dra. Rosa Burgos
Hospital Quirónsalud Barcelona i Hospital Universitari Vall d'Hebron

Llicenciada en Medicina i especialista en Endrocrinología i Nutrició per la Universitat Autònoma de Barcelona, la doctora Burgos és la cap de la Secció d'Endocrinologia i Nutrició del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Quirónsalud Barcelona i coordinadora de la Unitat de Suport Nutricional del Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

És experta en desnutrició relacionada amb la malaltia, tant l'entorn hospitalari com de comunitari, i en el suport nutricional per a patologies específiques com la fibrosi quística, les alteracions innates del metabolisme en adults i la insuficiència intestinal. La doctora Burgos imparteix classes de Bioètica i Nutrició a la Universitat Autònoma de Barcelona i compte amb més de 120 publicacions i participacions en congressos nacionals i internacionals de l'especialitat.

Dra. Rosa Burgos
Foto: ConSalud
47. Dr. Manuel Sánchez
Clínica De Sánchez

Llicenciat en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Granada, màster en Medicina Estètica a la Universitat de les Illes Balears i especialista en nutrició, dietètica i obesitat, va iniciar la seva trajectòria professional en la Clínica Planes de Barcelona. Allà va dirigir el Departament de Nutrició i Antiaging i va participar activament en l'àmbit del coneixement mèdic de l'especialitat.

D'altra banda, és membre de la Junta Directiva de la Sociedad Española de Medicina Estética (SEME) i de la Sociedad Española de Medicina, Antienvejecimiento y Longevidad (SEMAL).

Com a pioner de la medicina preventiva i la longevitat saludable, el 2017 va fundar la Clínica de Sánchez especialitzada en la medicina social i proactiva del benestar i la salut.

Manuel Sanchez / ConSalud
Foto: ConSalud
48. Dra. Gemma Sesmilo León
Hospital Universitari Dexeus

La doctora Sesmilo és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. És responsable del servei d'endocrinologia de l'Hospital Universitari Dexeus.

És autora de més de 40 publicacions científiques, és membre de la Societat Espanyola d'Endocrinologia (SEEN), de la Societat Catalana d'Endocrinologia, de l'Endocrine Society i de la Societat Europea d'Endocrinologia (ECE). La doctora Sesmilo forma part també del comitè assessor de la revista Endocrinologia, del grup de treball de Neuroendocrinologia i del grup de treball de malalties tiroides de la SEEN.

Dra. Gemma Sesmilo Léon
Foto: ConSalud
49. Dra. Esther Batista Alvarez
Hospital Universitari Sagrat Cor

Doctora en Medicina per la Universitat de l'Havana i especialista en Endocrinologia per l'Institut Nacional d'Endocrinologia de l'Havana, va començar la seva activitat assistencial com a metgessa adjunta especialista d'Endocrinologia de l'Hospital Clínic de Barcelona. 

Actualment, és cap del Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Universitari Sagrat Cor i metge consultor en Endocrinologia MEDIFIATC. A més, Batista és col·laboradora docent de l'assignatura d'Endocrinologia i Nutrició de la Universitat de Barcelona.

Esther Batista / ConSalud
Foto: ConSalud
50. Dr. Matteo Fabbi
Hospital Universitari General de Catalunya

El doctor Fabbi és llicenciat en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Mòdena i especialista en Endocrinologia i Nutrició. Al llarg de la seva trajectòria clínica, ha participat en el "projecte Chernobyl" per al garbellament de la patologia tiroide a Bielorússia 20 anys després de l'accident nuclear i és expert en l'estudi i el tractament del peu diabètic gràcies a la seva estada a l'Hospital d'Abbiategrasso de Milà i en la unitat de peu diabètic de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa.

Ara, dirigeix el Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Universitari General de Catalunya. I forma part del Diabetic Foot Study Group de la European Association forthe Study of diabetis (EASD) i és soci de la Societat Espanyola Diabetologia (SET).

Dr. Matteo Fabbi
Foto: ConSalud

Ginecologia-Reproducció assistida

51. Dr. Ramón Aurell Ballesteros
Hospital Quirónsalud Barcelona

El doctor Aurell és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autónoma de Barcelona i va obtenir el títol d'especialista en Ginecologia i Obstetrícia a Londres. També és autor de més de 250 publicacions científiques sobre Medicina de la Reproducció.

Aurell és membre de la Societat Europea de Reproducció i Embriologia Humana (ESHRE), de la Societat Americana de Medicina Reproductiva (ASRM) i de la Societat de Ginecologia i Obstetrícia (SEGO).

Actualment, dirigeix l'equip mèdic de l'equip de Reproducció Assistida de l'Hospital Quirónsalud de Barcelona.

Ramon Aurell Ballesteros / ConSaludm
Foto: ConSalud
52. Dr. Lluís Cabero i Roura
Hospital Universitari Vall d'Hebron i Hospital Quirónsalud Barcelona

Luis Cabero i Roura és expert en medicina materno-fetal i professor en diverses universitats de diversos països. El professor Lluís Cabero Roura és un dels especialistes en Ginecologia i Obstetrícia més destacats d'Espanya i un dels perinatólogos europeus més destacats.

Ha estat investit Doctor Honoris Causa a les Universitats de Monterrey i de Bolívia i Fellowad Aundem en el Royal Collage of Obstetrics and Gynecology del Regne Unit. I també és autor de diversos llibres que s'han convertit en referència de nombroses universitats.

Lluis Cabero / ConSalud
Foto: ConSalud
53. Dr. Pedro N. Barri Ragué
Hospital Universitari Dexeus

El doctor Pedro N.Barri Ragué és llicenciat per la Facultat de Medicina a Barcelona i especialista en Ginecologia amb estades formatives a Anglaterra, França o Àustria. Com a director de l'equip pioner en Reproducció Assistida a Espanya, va aconseguir el naixement del primer nadó a Espanya a través de fecundació in vitro.

Actualment, dirigeix el Departament d'Obstetrícia, Ginecologia i Medicina de la Reproducció en Salut de la Dona Dexeus.

És autor de més de 250 articles científics, forma part del Comitè Executiu de la International Society of Gynecological Endocrinology i és membre de l'European Society for Human Reproduction and Embryology, de la Societat Francesa d'Esterilitat i de la Societat Americana de Fertilitat. Així mateix, és professor de diferents cursos, simposis, congressos i reunions científiques, tant a Espanya com a l'estranger.

Dr. Barri Rague
Foto: ConSalud
54. Dra. Maite Cusidó
Clínica Corachan, Instituto Gómez Roig

La doctora Cusidó es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Barcelona i es va doctorar en Medicina i Ginecologia, en l'especialitat de detecció de mutacions als gens de tumors de mama BRCA1 i BRCA2. Cusidó ha desenvolupat la seva activitat clínica a l'Hospital Universitari Sagrat Cor i en la Fundació Dexeus Mujer com a metgessa adjunta del departament de Ginecologia i Obstetrícia i com a cap de la unitat de Ginecologia oncològica i consulta de risc oncològic.

És una gran experta en càncer ginecològic, patologia mamària i tècniques de laparoscòpia.

Desenvolupa la seva activitat a la Clínica Corachani a l'Instituto Gómez Roig.

Dra. Maite Cusidó
Foto: ConSalud
55. Dra. Sofia Fournier
Gynaikos

La doctora Fournier és llicenciada en Medicina i Cirurgia en la Universitat de Barcelona i especialista en Obstetrícia i Ginecologia. És una destacada ginecòloga especialitzada en Medicina Fetal i Obstetrícia d'alt risc, diagnòstic prenatal i control de l'embaràs. 

Actualment, exerceix com a ginecòloga especialista en Maternofetal i Obstetrícia d'Alt Risc a Gynaikos, centre del qual és copropietària i sòcia principal.

Ha estat ponent en diversos cursos de formació en ecografia obstètrica i en obstetrícia d'alt risc, i ha assistit a cursos de formació en medicina  maternofetal de forma continuada al llarg de la seva trajectòria. A més, compagina la seva tasca assistencial amb el seu interès pel món digital, la salut digital i la divulgació a través del blog "Una mami que se cuida" i del llibre "Voy a ser mamá, ¿y ahora qué?".

Dra. Sofia Fournier
Foto: ConSalud
56. Dra. Sonia Baulies
Hospital Universitari Quirónsalud Dexeus – Dexeus Dona

Baulies és llicenciada en Medicina i Cirurgia i especialista en Ginecologia i Obstetrícia, completant la seva formació amb un fellowship en l'Institut Curie, a París.

Actualment, és la coordinadora de la secció de Ginecologia Oncològica de la Clínica Dexeus Mujer i la seva participació en els congressos nacionals i internacionals de l'especialitat és molt habitual.

Sonia Baulies / ConSalud
Foto: ConSalud
57. Dr. Jordi Ponce
Hospital Universitari de Bellvitge

El doctor Jordi Ponce és doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, amb especialitat en Obstetrícia i Ginecologia a l'Hospital Universitari de Bellvitge. També té un màster en direcció de serveis integrats de salut per l'Escola Superior d'Alts Estudis Empresarials ESADE amb estada formativa a la Universitat de Georgetown.

Actualment, és cap de Ginecologia de l'Hospital Universitari Bellvitge.

És el responsable de la línia d'innovació de cirurgia robòtica de l'IDIBELL i director i responsable del Curs Internacional de Cirurgia Ginecològica de l'Hospital Universitari de Bellvitge. Forma part de les juntes directives de diverses societats científiques nacionals i internacionals i exerceix com a professor associat a la Universitat de Barcelona.

Jordi Ponce / ConSalud
Foto: ConSalud
58. Dr. Francisco Carmona
Hospital Clínic de Barcelona

El doctor Francisco Carmona és considerat un dels millors cirurgians ginecològics a nivell internacional especialitzat en endometriosi, patologia ginecològica benigna i cirurgia ginecològica per laparoscòpia. Ha realitzat les primeres cirurgies ginecològiques per port únic i els primers trasplantaments d'úter a Espanya.

És cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Clínic de Barcelona, director científic i de Cirurgia de la Clínica Ginecològica Women's i professor titular de la Universitat de Barcelona. També és membre de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, cofundador i actual president de la Society for Endometriosi and Uterine Disorders (SEUD) i de la Societat Espanyola per a l'Estudi dels Miomes i l'Endometriosi (SEEME).

Dr. Francisco Carmona
Foto: ConSalud
59. Dr. Manuel Samaranch
Clínica Corachán

El doctor Manuel Samaranch és un destacat ginecòleg, expert en fecundació in vitro (FIV), ecografia 4D, càncer de mama i menopausa. Llicenciat per la Universitat de Barcelona, va ser pioner a Catalunya en l'ús de l'ecografia 3D.

Actualment, exerceix com a cap del Servei d'Urgències Ginecològiques de la Clínica Corachan i com a ginecòleg a la seva pròpia consulta ginecològica.

Manuel Samaranch / ConSalud
Foto: ConSalud
60. Dra. Lola Gómez Roig
Hospital Sant Joan de Deu

La doctora Gómez Roig és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Doctora en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona.

Actualment, és cap de Servei d'Obstetrícia i Ginecologia de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i directora de l'Institut Dra.Gómez Roig. També és professora a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

A nivell internacional, forma part del "Reproductive Developmental & Environmental Health Committee" de la Societat Internacional de Ginecologia i Obstetrícia.

Lola Gomez Roig / ConSalud
Foto: ConSalud

Hematologia

61. Dr. Francesc Bosch Albareda
Hospital Universitari Vall d'Hebron i IOB Institute of Oncology del Hospital Quirónsalud Barcelona

El professor Bosch és doctorat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona amb estada postdoctoral de dos anys en l'Institut de Genètica del Càncer de la Universitat de Colúmbia de Nova York. És especialista en limfomes i leucèmia limfàtica crònica (LLC) i considerat un dels líders més reputats internacionalment en aquesta àrea.

Destaquen les seves investigacions tant clíniques com bàsiques en LLC i altres trastorns linfoproliferativos, especialment centraments en la seva patogènesi molecular i en el desenvolupament de nous enfocaments terapèutics. L'equip del professor Bosch ha aconseguit innovacions en noves tecnologies d'anàlisi de malalties hematològiques i nous tractaments per a aquest tipus de malalties.

És cap d'Hematologia de l'IOB Institute of Oncology Quirónsalud Barcelona, cap del departament d'Hematologia i director del laboratori d'hematologia experimental a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Actualment, dirigeix la Unitat d'Hematologia de l'Institut Oncològic Baselga de l´Hospital Quirón i és Cap del Servei d'Hematologia i Hemoteràpia de l´Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

Dr.Francesc Bosch
Foto: ConSalud
62. Dra. Susana Rives Solà
Hospital Sant Joan de Deu

Susana Rives es va llicenciar en Medicina per la Universitat de Barcelona (UB) i es va doctorar en Medicina també per la UB. Avui exerceix com a metge especialista en hematologia pediàtrica a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

La doctora Rives compagina l'atenció assistencial amb la investigació en la leucèmia limfoblàstica aguda (LLA) pediàtrica i les leucèmies Philadephia-positiva pediàtriques. Alhora, coordina del grup de leucèmies de la Societat Espanyola d'Hematologia i Oncologia Pediàtrica (SEHOP).

D'altra banda, és membre del comitè de desenvolupament del tractament de la Leucèmia Limfoblàstica Aguda i la representant d'Espanya en el grup internacional de leucèmia i limfoma pediàtrics en l'International BFM-SG i del AllTogether Consortium

Susana Rives Sola / ConSalud
Foto: ConSalud
63. Dr. Ramón Salinas Argente
Banc de Sang i Teixits

Llicenciat en Medicina i Cirurgia, especialista en Hematologia i Hemoteràpia i amb àmplia formació en gestió i direcció|adreça hospitalària, el 2008 crea i dirigeix la unitat de negoci de l'àrea de Catalunya Central i el Valls Occidental del Banc de Sang i Teixits (BST) i la Unitat d'Hematologia Clínica del BST, de la que és director en l'actualitat, coordinant un grup de 20 hematòlegs d'11 centres hospitalaris.

El doctor Salinas realitza la seva tasca docent com a professor adjunt a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i és autor de 35 articles a prestigioses revistes, a més de ser participant destacat en nombrosos congressos, conferències nacionals i internacionals.

Salinas també és membre dels principals grups de treball espanyol en hematologia i, des de 2015, és el president del Grup Espanyol d'Afèresi Terapèutica (GEA).

Ramon Salinas / ConSalud
Foto: ConSalud
64. Dra. Anna Sureda
Hospital Universitari Dexeus

Amb més de 30 anys d'experiència clínica, la doctora Sureda és una experta en limfoma, leucèmia, trasplantament de medul·la òssia, mieloma múltiple i malaltia d'Hodgkin, entre d'altres. Al llarg de la seva trajectòria professional, ha combinat la seva tasca assistencial amb la investigació, participant en múltiples assajos clínics com a investigadora principal i com a coinvestigadora. A més, ha publicat més de 250 articles en revistes de reconegut prestigi internacional.

Actualment, és cap del Servei d'Hematologia Clínica a l'Institut Català d'Oncologia (ICO).

AnnaSureda
Foto: ConSalud
65. Dra. Alessandra Comai
Hospital Universitari General de Catalunya

La doctora Comai és llicenciada en medicina per la Universitat de Pavia i especialista en Hematologia a l'Hospital Universitari de Bellvitge i Hospital ICO Duran i Reynals de Barcelona. A dia d'avui, és facultativa a l'Hospital Universitari General de Catalunya i a la Clínica del Vallés del Grup Quironsalud.

La seva especialització en patologia limfoide i patologies del metabolisme del ferro l'habilita per publicar articles científics i participar en congressos nacionals i internacionals, així com per ser membre del Grup Espanyol de Limfoma i Trasplantament Medula Ósea (GELTAMO) i del Grup Espanyol de LLC (GELLC).

Alessandra Comai
Foto: ConSalud
66. Dr. David Valcárcel
Hospital Vall d'Hebron i IOB Institute of Oncology

El doctor Valcárcel és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València i especialista en Hematologia i Hemoteràpia per l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Actualment, és cap de Secció i director de la Unitat d'Hematologia Intensiva i Teràpia Cel·lular al Servei d'Hematologia de l'Hospital Vall D'Hebron. I forma part de l'equip d´hematologia de l´IOB Institute of Oncology.

Des de 2017 forma part de l'equip d'hematologia de l'IOB Institute of Oncology i és membre actiu de les societats científiques nacionals i internacionals entorn de l'hematologia i el trasplantament de progenitors hematopoètics a Europa i Amèrica (SEHH, EHA, ASH, EBMT, ASBMT).

DavidValcarcel
Foto: ConSalud
67. Dr. Albert Altés
Fundació Althaia de Manresa

Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, és especialista en hematologia i hemoteràpia i expert en noves teràpies hematooncològiques. En la seva trajectòria clínica ha desenvolupat la seva tasca com a hematòleg adjunt als hospitals Esperit Sant de Santa Coloma de Gramanet i Sant Pau de Barcelona.

El doctor Albert Altés és cap de servei d'Hematologia i Hemoteràpia de la Fundació Althaia. 

Així mateix, el doctor Altés és professor agregat del grau en Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i la seva trajectòria investigadora l'ha portat a publicar més de 150 treballs d'investigació en revistes internacionals. A més, és autor del llibre "Som virus", amb el qual va guanyar el premi d'Assaig Ricard Torrents Bertrana, convocat per Eumo Editorial i la UVic-UCC.

AlbertAltes
Foto: ConSalud
68. Prof. Emili Montserrat Costa
Centre Mèdic Teknon – Quirónsalud

Emili Montserrat Costa és catedràtic d'Hematologia a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Dirigeix el Programa d'Hematologia de l'Institut Oncològic Teknon i lidera els programes per a leucèmia limfàtica crònica en el Departament d'Hematologia de l'Hospital Clínic. A més, és membre destacat de les més importants societats internacionals d'hematologia i oncologia com la International Workshop on Chronic Lymphocytic Leukemia, l'European Hematology Association, l'European Society of Medical Oncology (Societat Europea de Medicina|Medecina Oncològica), de l'American Society of Oncology (Societat Americana d'Oncologia) i de l'American Society of Hematology (Societat Americana d'Hematologia), de la qual forma part del Consell Assessor.

Amb més de 400 treballs científics i la publicació de 30 llibres i monografies sobre leucèmies i limfomes, és un dels especialistes en leucèmia i limfoma de més prestigi del món i un dels clínics espanyols els treballs dels quals mereixen més cites i reconeixements. També ha estat president de l'European Research Initiative for CLL(ERIC) (Iniciativa per a la Investigació Europea en Leucèmia Linfocítica Crònica) i membre del consell directiu de l'Hairy-cell leucèmia International Consortium (Consorci Internacional de Leucèmia de cèl·lules piloses).

Emili Montserrat / ConSalud
Foto: ConSalud
69. Dr. Joan Bladé Creixenti
Hospital Clínic de Barcelona

El doctor Bladé és director de la Unitat d'Amiloïdosi i Mieloma (UDAM) de l'Hospital Clínic de Barcelona, consultor Senior del Servei d'Hematologia (ICMHO) i integrant de l'equip IDIBAPS d'Hemato-Oncologia.

Cofundador del Grup Espanyol de Mieloma, va liderar el grup de treball que va desenvolupar els criteris de resposta del Grup Europeu de Trasplantament de Medul·la Òssia (EBMT), coneguts avui dia com els criteris de Bladé. I ha publicat més de 300 treballs científics i, el 2010, va rebre el Robert A. Kyle Lifetime Achievement Award 2010 per la International Myeloma Foundation.

Joan Blade / ConSalud
Foto: ConSalud
70. Prof. Evarist Feliu
Fundació Josep Carreras

El doctor Feliu és un investigador de prestigi en el camp dels procediments i mètodes integrats de diagnòstic hematològic, especialment la microscòpia electrònica de les cèl·lules de la sang, de la medul·la òssia i en l'estudi de la patologia de la melsa, amb contribucions rellevants en aquestes àrees a nivell nacional i internacional. Actualment, és vicepresident de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia

Ha desenvolupat la seva activitat clínica en el Servei d'Hematologia de l'Hospital Clínic de Barcelona i a l'Hospital Germans Trias i Pujol, tasca que va compaginar amb estades d'investigació a la Universitat de París i a la Universitat d'Harvard. Va ser cap de Servei, director Metge i director Gerente de l'Hospital Germans Trias i Pujol i director de Centre de l'Institut Català d'Oncologia (ICO).

Ha publicat més de 300 articles nacionals i internacionals, ha estat president de l'Associació Espanyola d'Hematologia i Hemoteràpia i membre de nombroses societats científiques i fundacions; entre elles, la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

EvaristFeliu
Foto: ConSalud

Medicina Interna

71. Dr. Ángel Charte González
Servei Mèdic de MotoGP i Hospital Universitari Dexeus

El doctor Ángel Charte és director mèdic del Campionat del Món de MotoGP™ i cap del servei de Medicina Interna a l'Hospital Universitari Dexeus, on ofereix un servei integral per a l'abordatge de problemes mèdics i el diagnòstic de processos complexos, pluripatológicos, rars o complicacions de malalties agudes.

Compagina la seva activitat clínica amb la docència, sent professor associat a la Universitat Autònoma de Barcelona. A més, és autor juntament amb doctor Miquel Vilardell del llibre "Visió de la Medicina Interna", en el qual es realitza una revisió de l'evolució de l'especialitat.

Angel Charte
Foto: ConSalud
72. Dr. Miquel Vilardell i Tarrés
Hospital Universitari Dexeus

Llicenciat i doctorat per la Universitat de Barcelona, el doctor Vilardell ha estat cap del Servei de Medicina interna de l'Hospital Universitari Vall d'Hebrón. Ha estat president de les societats catalana i espanyola de Medicina interna i del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, a més de membre numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i president del consell Assessor de la Generalitat en matèria sanitària.

El 2015 va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement al conjunt del seu treball al sector mèdic, en l'aspecte assistencial, acadèmic i corporatiu. Actualment, és Catedràtic de Medicina Interna en la Universitat Autònoma de Barcelona i consultor sènior a l'Hospital Universitari Dexeus.

Miquel Vilardell
Foto: ConSalud
73. Dr. Rafael Esteban Mur
Hospital Universitari Vall d'Hebron 

El doctor Esteban Mur és un destacat expert en malalties hepàtiques, cap de Servei de Medicina Interna-Hepatologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i Catedràtic de Medicina de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El doctor Esteban Mur ha estat reconegut amb Premi de la Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona i amb el Premi Nacional de Medicina segle XXI en la categoria d'Hepatologia. A més, és autor de més de 215 publicacions de l'especialitat i membre de nombroses societats científiques nacionals i internacionals, com la Societat Espanyola de Medicina Interna o la Societat Americana per a l'Estudi de les Malalties del Fetge, entre altres.

RafaelEstebanMur
Foto: ConSalud
74. Dra. Mónica Ruiz Pombo
Hospital Viladecans

La doctora Ruiz és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Medicina Interna a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Va iniciar la seva carrera a l'Hospital de San Rafael i, des de febrer de 2020, és cap de Servei de Medicina Interna de l'Hospital de Viladecans.

Així mateix, Ruiz és professora associada a la Facultat de Medicinade la Universitat de Barcelona, directora del Consell Català de Ressucitació i instructora de suport vital bàsic i desfibril·lació externa automàtica.

Monica Ruiz / ConSalud
Foto: ConSalud
75. Dr. Alfonso López Soto
Hospital Clínic de Barcelona

El doctor López és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Medicina Interna per l'Hospital Clínic de Barcelona. Actualment, és Consultor Sènior en Medicina Interna i Cap de Servei a la Fundació Clinic.

Les seves línies d'actuació clínica s'orienten cap a les malalties cròniques lligades a l'envelliment, així com en el control de pacients pluripatológicos, amb malalties rares o de diagnòstic difícil. Al seu vessant investigador, el doctor és autor de més de 120 articles en revistes nacionals i estrangeres de petar review i ha presentat més de 100 comunicacions en congressos.

AlfonsoLopezSoto / ConSalud
Foto: ConSalud
76. Dra. Cristina Tural
Hospital German Trias i Pujol

La doctora Cristina Tural és responsable d'hospitalització del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Germans Trias i Pujol. Com a investigadora en infecció pel VIH, coinfeccions víriques i virus hepatotropos, Tural forma part de la Unitat del VIH de l'esmentat hospital.

També és professora associada de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, tutora de pràctiques i seminaris de Fisiopatologia i Semiologia i de Bases biològiques de la patologia.

CristinaTural / ConSalud
Foto: ConSalud
77. Dr. Álex Soriano
Hospital Clínic de Barcelona

El doctor Soriano és especialista en Medicina Interna i cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic de Barcelona.

A més, és un referent en el tractament i maneig de bacterièmies, infeccions en Unitats de Cures Intensives i infeccions relacionades amb implants ortopèdics.

Compta amb més de 200 articles en revistes nacionals i internacionals i ha estat decisiu durant la pandèmia per al tractament de pacients amb coronavirus.

Dr. Alex soriano
Foto: ConSalud
78. Dra. Aitziber Salazar Vellido
Hospital Quirónsalud del Vallès

 La doctora Salazar és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat del País Basc (Unitat Docent de l'Hospital de Creus), el 1994. Va finalitzar l'especialitat de medicina interna el 25 de maig del 2003 a l'Hospital de Txagorritxu de Vitòria, Àlaba. També té un màster oficial en atenció integral al pacient crític i emergències.

Actualment, exerceix com a especialista en Medicina Interna a l'Hospital Quirónsalud del Vallès.

La doctora Salazar també ha participat en nombrosos congressos i en la formació sobre atenció al pacient politraumatizado i sobre les cures pal·liatives.

Aitziber Salazar / ConSalud
Foto: ConSalud
79. Dra. Mireia Saballs Nadal
Hospital Quirónsalud Barcelona

La doctora Saballs és llicenciada en Medicina|Medecina per la Universitat Autònoma de Barcelona i Premi Extraordinari Final de Carrera|Cursa. Va completar la seva especialitat en el Servei de Medicina|Medecina Interna de l'Hospital Vall d'Hebron, especialitzant-se en Malalties Infeccioses.

Ha desenvolupat la seva activitat clínica en el Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital de Bellvitge, formant part de la Unitat de Control de la Infecció Nosocomial, prestant especial atenció als programes de vigilància de la infecció intrahospitalaria i al tractament de les infeccions per gèrmens multiresistents.

Actualment, la doctora Saballs és membre de l'Equip de Medicina Interna de l'Hospital Quironsalud de Barcelona i presideix la Comissió d'Infeccions del centre.

Mireia Saballs / ConSalud
Foto: ConSalud
80. Dr. Javier César Herranz
Hospital Universitari General de Catalunya

El doctor César Herranz és llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona, especialista en Medicina Interna a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i expert universitari en Genètica Mèdica per la Universitat Rei Joan Carles I. I va realitzar el postgrau en Tecnologia Educativa de la Universitat Internacional de Catalunya.

Actualment, és metge adjunt en el Servei de Medicina Interna de l'Hospital General de Catalunya i coordinador de la Unitat de Malalties Rares. També és membre de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears i de les societats científiques de referència de l'especialitat com la Societat Espanyola d'Educació Mèdica, la Societat Espanyola de Medicina Interna i la Societat Catalana de Medicina Interna.

.Javier Cesar Herranz / ConSalud
Foto: ConSalud

Pneumologia

81. Dr. Joan Albert Barberá Mir
Hospital Clínic de Barcelona

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, és metge especialista en Pneumologia i Doctor en Medicina i Cirurgia. 

Actualment, és cap de la Unitat d'Hipertensió Pulmonar de l'Hospital Clínic.

Abans de la seva incorporació a l'Hospital Clinic, va desenvolupar la seva activitat a l'Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz de Madrid i en el Pulmonary Research Laboratory de la University of BritishColumbia del Canadà.

El doctor Barberà Mir és un expert en el camp la hipertensió pulmonar i impulsor de la creació de la Unitat d'Hipertensió Pulmonar de l'Hospital Clínic, una àrea altament especialitzada en endarterectomía, l'únic tractament quirúrgic per curar la hipertensió pulmonar.

Joan Albert Barbera / ConSalud
Foto: ConSalud
82. Dr. Carles Agustí
Clinic de Barcelona i Hospital Quirónsalud Barcelona

El doctor Agustí és especialista en Pneumologia per l'Hospital Clínic Barcelona, doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona i postdoctoral fellow en el servei d'exploracions endoscòpiques de l'hospital de Lille. A més, és Research Fellow de la Universitat de Califòrnia.

Actualment, és cap del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de l'Hospital Quirónsalud Barcelona, cap de Secció Diagnòstic Respiratori Servei de Pneumologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, col·laborador assistencial de Pneumologia a l'Hospital Universitari Sagrat Cor i consultor sènior al Servei de Pneumologia de l´Hospital Clinic Barcelona.

Carles Agusti / ConSalud
Foto: ConSalud
83. Dra. Carmen Monasterio
Hospital Universitari de Bellvitge

Des de 2016, la doctora Monasterio és investigadora clínica en l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell) i les seves principals línies de treball se centren a impulsar el treball col·laboratiu, la multidisciplinarietat i potenciar les unitats de pacients semicrítics respiratoris.

A més, és cap de Secció del Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari de Bellvitge i actual presidenta de la Societat Catalana de Pneumologia, convertint-se en la primera dona presidenta de l'associació. Completa la seva tasca assistencial col·laborant activament en la Unitat del Son de l'esmentat hospital.

CarmenMonasterio / ConSalud
Foto: ConSalud
84. Dra. María Molina
Hospital Universitari de Bellvitge

La pneumòloga María Molina és llicenciada en Medicina i Cirurgia, doctora en Biomedicina i professora associada de la Universitat de Barcelona. És experta en l'estudi de les Malalties Pulmonars Intersticials (MPI), com la fibrosi pulmonar, un grup heterogeni de malalties rares que produeixen una cicatrització progressiva als pulmons que acaba resultant en la mort del pacient.

D'altra banda, la seva trajectòria científica i clínica li ha portat a ser nomenada directora científica de l'Àrea de Malalties Respiratòries del CIBER. La seva carrera investigadora sobre la fibrosi pulmonar s'ha traduït en més de 40 publicacions.

Actualment, és cap de Secció de la Unitat Funcional d'Interstici Pulmonar de l'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) i cap del grup d'investigació en Pneumologia de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge.

85. Dr. Jacobo Sellarés
Hospital Clinic de Barcelona

El doctor Sellarés és expert en Malalties Pulmonars Intersticials Difuses (EPID), malalties rares pulmonars, sarcoïdosi, tabaquisme, així com en la prevenció de les malalties pulmonars i les complicacions i seqüeles respiratòries associades a la COVID-19. La seva trajectòria com a especialista en Pneumologia s'ha traduït en més de 50 publicacions que han generat 920 citacions.

Exerceix com a consultor a l'Institut Respiratori de l'Hospital Clínic de Barcelona i com a especialista a Barnaclínic+.

JacoboSellares / ConSalud
Foto: ConSalud
86. Alvar Agustí García-Navarro
Hospital Clínic de Barcelona

El doctor Agustí és llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona i Fellow del Royal College of Physicians of Edinburgh. Compta amb més de 40 anys d'experiència en les malalties respiratòries, amb interès especial en asma i malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC), bronquitis crònica, emfisema pulmonar i el diagnòstic del càncer de pulmó.

Actualment, és consultor sènior de l'Institut Respiratori a l'Hospital Clinic de Barcelona.

Alvar agusti / ConSalud
Foto: ConSalud
87. Dr. Josep Morera Prats
Clínica Tres Torres i Centre Mèdic Teknon

El doctor Morera és director del servei de Pneumologia a la Clínica Tres Torres i codirector del servei de Pneumologia del Centre Metge Teknon. També és especialista en malalties pulmonars complexes, Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (EPOC), Síndrome d'Apnees del Son (SAS), càncer de pulmó i en medicina interna.

En l'àmbit acadèmic és autor de més de 200 publicacions científiques, de més de 400 comunicacions a congressos internacionals i nacionals de Pneumologia i Biotecnologia i de diversos llibres de l'especialitat.

JosepMoreraPrats / ConSalud
Foto: ConSalud
88. Dr. Xavier Aguilar Bargalló
Hospital Universitari Joan XXIII

El doctor Aguilar és llicenciat a la Universitat de Barcelona, doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Pneumologia a l'Hospital Germans Trias i Pujol.

Actualment, és pneumòleg del Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Salut Sant Joan de Reus.

89. Dr. Antonio Román Broto
Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus

El doctor Román és llicenciat en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i titulat pel Programa Estratègic de Direcció de Serveis Clínics en ESADE. ​I està especialitzat en malalties pulmonars en fases avançades i en trasplantament pulmonar. També és expert en patologia vascular, pulmonar i malalties quístiques.

A més, és autor de múltiples publicacions científiques en revistes en el camp de les malalties pulmonars i ha dirigit un petit grup d'investigació a Vall d'Hebron Institut d'Investigació (VHIR). També ha estat coordinador mèdic del Programa de Trasplantament Pulmonar d'adults.

Actualment, el doctor Román és el director assistencial de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

90. Dr. Pablo Rubinstein Aguñin
Hospital El Pilar i HM Sant Jordi 

El doctor Rubinstein és llicenciat en Medicina per la Facultat de Medicina de la República Oriental de l'Uruguai, especialista en Medicina Interna pel mateix centre i en Pneumologia via MIR a través de la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell. I ha completat la seva formació amb un postgrau en Gastroenterologia i un Fellowship en Hemodinàmica Hepàtica i Hipertensió portal.

A dia d'avui, és el cap de Servei de Pneumologia de l'Hospital El Pilar de Barcelona, càrrec que compagina amb la seva activitat a HM Sant Jordi.

Pablo Rubinstein / ConSalud
Foto: ConSalud

Neurocirurgia

91. Dr. Enrique Ferrer Rodríguez
Hospital Quirónsalud Barcelona

El doctor Ferrer Rodríguez compta amb més de 40 anys d'experiència en l'especialitat i és un referent en la utilització de la neuroendoscòpia i la Neurocirurgia Mínimament Invasiva. Ha desenvolupat la seva activitat clínica com a cap del Servei de Neurocirurgia de l'Hospital Clínic de Barcelona i cap de Neurocirurgia de l'Hospital Sant Joan de Déu.

Actualment, exerceix com a metge especialista a l'Hospital QuirónSalud de Barcelona.

És un expert en cirurgia de columna mínimament invasiva, en cirurgia endoscòpica de base del crani, endoscòpia cranial, hidrocefàlia, tumors cerebrals i de columna, cirurgia del Parkinson, epilèpsia i tractament quirúrgic del dolor intractable. La seva trajectòria professional l'ha portat a presidir la Societat Espanyola de Neurocirurgia, a liderar més de 30 projectes d'investigació neuroquirúrgica, publicar més de 60 articles científics i participar en més de 300 presentacions en congressos. El doctor Ferrer és a més professor titular de Neurocirurgia a la Universitat de Barcelona.

Enrique Ferrer Rodriguez / ConSalud
Foto: ConSalud
92. Dr. Pablo Clavel
Institut Clavel

El doctor Clavel és llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona i especialista en Neurocirurgia a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. La seva trajectòria professional va començar a l'Hospital Can Ruti de Badalona i a l'Hospital Mútua de Terrassa. A més, va ser cirurgià en la Unitat de Base del Crani i de la Unitat de Columna a l'Hospital Sant Pau.

Des de 2011 és director de l'Instituto Clavel ubicat a l'Hospital Quirónsalud Barcelona, centre de referència en cirurgia de columna per a l'abordatge de patologies degeneratives i el dolor de la columna cervical i lumbar, tumors espinars i medul·lars, fractures i tumors vertebrals i neuràlgia del trigemin. Així mateix, és president de la Fundació Clavel que ajuda en el camp de la neurocirurgia i la formació de metges en països de l'Àfrica subsahariana.

Pablo Clavel / ConSalud
Foto: ConSalud
93. Dr. Cristian de Quintana Schmidt
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Clínica Corachan, Clínica Diagonal

El doctor de Quintana Schmidt és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha completat la seva formació als hospitals de Montpeller i Milà.

És neurocirurgià especialista en cirurgia cranial i espinal. Compta amb una dilatada trajectòria en cirurgia mínimament invasiva de columna i el tractament dels tumors cerebrals, camp en el qual és una referència nacional i internacional.

Actualment, exerceix com a coordinador del Servei de Neurocirurgia i de Neuro-Oncologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, és neurocirurgià sènior a la Clínica Corachan i a la Clínica Diagonal.

Cristian de Quintana Schmidt / ConSalud
Foto: ConSalud
94. Dr. Bartolomé Oliver Abadal
Neuroinstitut Oliver y Asociados

Bartolomé Oliver és doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Neurocirurgia en el Departament Nacional de Neurocirurgia. És expert en neurocirurgia funcional i en cirurgia mínimament invasiva per a l'abordatge dels tumors cerebrals, l'epilèpsia, el Parkinson, l'hèrnia discal i en altres alteracions neurològiques de la columna vertebral. El doctor Oliver és també un referent en la cirurgia endoscòpica transnasal, les cirurgies en la base del crani, les operacions per a tumors cerebrals, les cirurgies de columna i la cirurgia del TOC.

Ha passat pel Servei de Neurocirurgia de l'Hospital de Sant Pau i la direcció del departament de Neurocirurgia a l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa i Hospital Parc Taulí. En l'actualitat, és cap de Servei de Neurocirurgia al Neuroinsituto Oliver i Asociados, ubicat al Centre Mèdic Teknon.

BartolomeOliverAbadal
Foto: ConSalud
95. Dr. Bartolomé Fiol Busquets
Neurocirurgia Barcelona, Hospital Universitari General de Catalunya i Hospital Universitari Dexeus

El doctor Fiol Busquets és expert en cirurgia de l'epilèpsia, cirurgia endoscòpica, nasosinusal i tumors cerebrals. Al llarg de la seva cursa, ha combinat la seva tasca assistencial amb una important tasca investigadora i divulgativa, sent ponent assidu en congressos de l'especialitat i autor de diverses publicacions nacionals i internacionals.

Actualment, forma part de l'equip de neurocirurgians de l'Hospital Universitari Dexeus i de l'Hospital General de Catalunya. També exerceix a Neurocirurgia Barcelona.

Bartolome Fiol Busquets / ConSalud
Foto: ConSalud
96. Dr. José Poblete Carrizo
Hospital El Pilar i BarnaClinic

El doctor Poblete Carrizo és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Nacional de Córdoba-Argentina i especialista del servei de Neurocirurgia. És expert en cirurgia espinal mínimament invasiva, tumors cerebrals, neurooncologia, tumors raquidis i artròdesis espinals complexes, entre altres patologies i tècniques de Neurocirurgia.

El doctor Poblete exerceix com a neurocirurgià al Servei de Neurocirurgia de l'Hospital El Pilar, al Barnaclínic+ i a l'Hospital Clínic de Barcelona.

El doctor Poblete compta amb una intensa tasca docent com a professor Associat de Neurocirurgia de la Universitat de Barcelona i professor del Fellowship en Cirurgia del Raquis. A més, és membre titular de la Societat Espanyola de Neurocirurgia.

Jose Poblete Carrizo
Foto: ConSalud
97. Dr. Josep González Sánchez
Hospital Clínic de Barcelona

El doctor González és responsable de patologia neurooncològica a l'Hospital Clínic de Barcelona i neurocirurgià en l'Institut Universitari Quirónsalud Dexeus.

És especialista en patologia neurooncològica i cirurgia del raquis. Combina la seva activitat laboral amb la docència, sent professor clínic a l'Hospital Clínic Barcelona i del Màster de Biologia Molecular, secció de tumors cerebrals de la Universitat de Barcelona.

Josep Gonzalez Sanchez / ConSalud
Foto: ConSalud
98. Dra. Maria Antonia Poca Pastor
Institut d'Investigació Vall d'Hebron

La doctora Poca Pastor és especialista en neurocirurgia pediàtrica, hidrocefàlies i altres alteracions de la dinàmica del LCR, traumatismes cerebrals, cirurgia de la unió craneocervical i de base de crani i la neurooncologia. Així mateix, participa en la Comissió Assessora d'Atenció al Pacient amb Politraumatisme Greu de la Generalitat de Catalunya i en la Comissió d'Emergències de l'Àrea de Traumatologia de l'Hospital Vall d' Hebron.

En el dia d'avui, és cap Clínica de Neurocirurgia i responsable de la Unitat de Neurocirurgia Pediàtrica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. I pertany a les Xarxes Europea de Referència sobre Malalties Neurològiques Rares (ERN-RND), ITHACA i CRANIO i forma part dels projectes europeus multinacionals CENTER-TBI, KidsBrainIT i BrainI2.

Maria Antonia Poca Pastor / ConSalud
Foto: ConSalud
99. Dr. Gerardo Conesa
Centre Mèdic Teknon – Quirónsalud

És doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona i especialista en Neurocirurgia a l'Hospital de Bellvitge. Ha desenvolupat la seva activitat clínica en el departament de Neurocirurgia d'aquest centre, com a cap clínic de Neurocirurgia a l'Hospital Clinic de Barcelona i cap de Servei de Neurocirurgia a l'Hospital del Mar.

Al llarg de la seva trajectòria ha combinat la seva tasca assistencial amb la docència, sent professor associat de Neurocirurgia per la Universitat de Barcelona, tutor de residents de Neurocirurgia i professor del "training commitee" de l'EANS (European Association of Neurosurgical Societies).

Actualment, és cap de Neurocirurgia i director de l'Institut de Neurociències del Centre Metge Teknon de Barcelona. I forma part de la Societat Catalana de Neurocirurgia, de la Sociedad Española de Neurocirugía, de l'European Society of Neurosurgical Societies i del Congress of Neurosurgical Surgeons.

Gerardo Conesa / ConSalud
Foto: ConSalud
100. Dr. Jesús Lafuente
Hospital del Mar i Hospital Universitari Sagrat Cor

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, va cursar la seva especialitat al Regne Unit. És un expert de referència en cirurgia de la columna, el tractament de la malformació d'Arnold Chiari, siringomièlia i especialista en hèrnia discal lumbar.

El doctor Lafuente ha exercit com a metge adjunt a l'Hospital Josep Trueta, on va contribuir a la continuïtat de l'endoscòpia neuroquirúrgica, al tractament de columna integral i al tractament de l'Oncologia Neuroquirúrgica pediàtrica. I és membre de diverses societats mèdiques i autor de 30 publicacions nacionals i internacionals, a més de diversos capítols en una dotzena de llibres especialitzats en patologia de columna i cerebral.

Actualment, exerceix a la unitat de Columna de l'Hospital Quirónsalud Barcelona i dirigeix la Unitat de Columna de l'Hospital del Mar.

Jesus Lafuente
Foto: ConSalud

Neurologia

101. Dr. Hari Bhathal
Centre Mèdic Teknon – Quirónsalud

El doctor Bhathal és un reconegut especialista en Neurologia Adulta i infantil, amb una àmplia experiència en epilèpsia, cefalea, dolor neuropàtic, malalties degeneratives del sistema nerviós, ictus, tumors de columna. És neuròleg referent de Psiquiatek i director de Neurocenter Barcelona al Centre Mèdic Teknon.

El doctor Bhathal ha desenvolupat la seva activitat assistencial en prestigiosos centres mèdics i hospitalaris com l'Hospital Universitari Infanta Leonor, l'Hospital Verge de la Torre, l'Hospital Clínic Universitari San Carlos, tots ells a Madrid, i l'Hospital Nacional de Paraplègics de Toledo. Així mateix, Bhathal ha participat en nombrosos congressos sobre epilèpsia i és delegat Internacional de la FEDE (Federació Espanyola De associacions contra l'Epilèpsia).

02_Hari Bhathal / ConSalud
Foto: ConSalud
102. Dr. Antonio Martínez Yelamos
Hospital Universitari de Bellvitge

El doctor Martínez és llicenciat en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Barcelona, amb l'especialitat de Neurologia a l'Hospital Universitari de Bellvitge. És, a més, màster en Direcció d'Institucions Sanitàries a la UAB.

El 2021 va ser elegit com un dels neuròlegs més destacats dels centres hospitalaris de Catalunya per l'Institut de Coordenades de Governança i Economia Aplicada.

Ara, és cap de servei de Neurologia de l'Hospital Universitari de Bellvitge des de 2013.

Antonio Martinez Yelamos
Foto: ConSalud
103. Dra. Raquel Sánchez-Valle
Hospital Clínic de Barcelona

La doctora Sánchez-Valle és llicenciada en Medicina per la Universitat de Santiago de Compostel·la. Va triar aquest hospital per fer la residència, on es va especialitzar en malalties neurodegeneratives.

Va completar la seva formació amb un doctorat en Biopatologia en Medicina a la Universitat de Barcelona, una beca Rio Hortega (ISCIII, Ministeri de Sanitat) en neurologia de la conducta en l'IDIBAPS i una estada postdoctoral en el Memory and Aging Center- Universitat de Califòrnia San Francisco.

És cap de Servei de Neurologia de l'Hospital Clínic de Barcelona. L'alzheimer i altres trastorns cognitius centren la seva activitat clínica i les seves investigacions i és coordinadora del Grup d'Estudi de Conducta i Demències de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), líder del Grup d'Investigació sobre Malaltia d'Alzheimer i altres trastorns cognitius i coordinadora clínica del Banc de Teixits Neurològics de l'Hospital Clínic-IDIBAPS.

Raquel Sanchez Valle / ConSalud
Foto: ConSalud
104. Dr. José Álvarez Sabin
Hospital Quirónsalud Barcelona i Hospital Vall d'Hebron

El doctor Álvarez Sabin té una llarga trajectòria com a neuròleg i coordinador de grups clínics i d'investigació en la seva àrea com la Comissió de Malalties Neurològiques i Mentals de la Sotsdirecció General d'Investigació Sanitària de l'ISC-III, l'àrea de Medicina Clínica de l'ANEP o el Grup d'Estudi de les Malalties Cerebrovasculars de la Societat Espanyola de Neurologia i el grup de treball "Malalt amb ictus".

També va ser membre del Comitè Tècnic de l'Estratègia en Ictus del SNS, redactor del Pla d'Atenció Sanitària a l'Ictus de la SEN i del Document Marc del Pla d'Atenció a la Malaltia Vascular Cerebral.

Ha estat cap del ervei de Neurologia i director de l'Àrea Neurovascular de l'Hospital Vall d'Hebron. Actualment, és neuròleg de l'Hospital Quirónsalud de Barcelona.. A més, el doctor Álvarez és autor de més de 300 articles en revistes científiques, editor de 18 llibres científics i investigador principal de 47 assajos clínics internacionals en les seves línies d'investigació principals basades en biomarcadors i farmacogenètica en ictus, genètica en la migranya i en l'ELA, entre d'altres.

Jose Alvarez Sabin / ConSalud
Foto: ConSalud
105. Dr. Joan Izquierdo Casas
Hospital Universitari General de Catalunya

El doctor Izquierdo és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb l'especialitat en Neurologia i es va doctorar en medicina per la Universitat Internacional de Catalunya.

Amb més de 20 anys d'experiència en el diagnòstic i tractament de les malalties neurològiques, el doctor Izquierdo forma part de la Societat Espanyola de Neurologia i de la Societat Catalana de Neurologia, de la qual ha estat membre de la seva junta directiva. Compagina la seva activitat assistencial amb la docència com a professor associat de la Universitat Internacional de Catalunya, havent impartit classes a les facultats d'Infermeria, Fisioteràpia i Medicina durant més de deu anys, així com en diversos cursos de postgrau.

És director mèdic de l'Hospital General Universitari de Catalunya, càrrec que ocupa després de ser cap de Servicio de Neurologia del mateix centre. I autor de nombrosos articles científics i conferències en congressos, incloent el Congrés Mundial de Neurologia.

.Joan Izquierdo Casas / ConSalud
.Foto: ConSalud
106. Dra. Angels Bayés
Centre Mèdic Teknon – Quirónsalud

Angels Bayés és doctora en Medicina i Cirurgia, especialista en Neurologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i llicenciada en Humanitats per la Universitat Internacional de Catalunya.

Compta amb una gran trajectòria científica i investigadora en la seva especialitat amb més de 30 projectes d'investigació, un centenar de ponències en trobades de l'especialitat, 40 publicacions científiques, a més de ser autora de diversos llibres sobre el Parkinson. La doctora Bayés ha centrat la seva activitat professional en el tractament i estudi de la Malaltia del Parkinson, la malaltia de l'Alzheimer i la Demència de cossos de Lewy.

Ara, és neuròloga i directora de la Unitat de Parkinson i Trastorns del Moviment de Centre Metge Teknon. També col·labora amb l'Associació Catalana pel Parkinson (ACAP) i la Federació Espanyola per al Parkinson i és impulsora de l'aplicació de les Teràpies Complementàries en Parkinson. A més, és cofundadora i presidenta de l'Associació Espanyola de Pacients amb tics i síndrome de Tourette.

Angels Bayes / ConSalud
Foto: ConSalud
107. Dr. Ernest Balaguer
Hospital Universitari General de Catalunya

Graduat en Medicina en la Universitat de València i especialista en Neurologia a l'Hospital del Mar (UAB). Va iniciar la seva carrera professional com a metge adjunt a l'Hospital Clinic de Barcelona i a l'Hospital de Dénia, especialitzant-se en les malalties neurodegeneratives i en avaluació d'assajos clínics. El doctor Balaguer és un dels màxims reclutadors de pacients europeus i mundials per a assajos clínics de Parkinson i Alzheimer.

Forma part del Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari General de Catalunya i és responsable de la Unitat d'Investigació Clínica del centre. A més, és membre de diferents societats científiques com la Movement Disorders Society, la Societat Espanyola de Neurologia (SEN) i el Grup de Trastorns del Moviment (GTM) de la SEN.

En la seva trajectòria investigadora destaca com a investigador principal en més d'un centenar d'assajos clínics en malaltia de Parkinson, Alzheimer i síndrome X fràgil i compte amb més de 100 comunicacions orals en congressos mèdics de l'especialitat. Sent també autor de més de 65 publicacions científiques i 15 llibres.

Ernest Balaguer / ConSalud
Foto: ConSalud
108. Dra. Natalia Pérez de la Osa
Hospital Germans Trias i Pujol

Natalia Pérez de la Osa és doctora en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Neurologia per l'Hospital Germans Trias i Pujol. Va completar la seva formació amb estades externes al Laboratori d'investigació en Neurociències de l'Hospital Clínic de Santiago de Compostel·la i en el Royal Melbourne Hospital d'Austràlia.

És metgessa adjunta especialista en Neurologia per l'Hospital Germans Trias i experta en patologia neurovascular, cosa que li ha portat a ser la coordinadora de la Unitat d'Ictus de l'Hospital Germans Trias i Pujol, acreditada per la Societat Espanyola de Neurologia i directora del Pla d'Ictus de Catalunya. Així mateix, és membre de la xarxa d'investigació de malalties cerebrovasculars finançada de l'Institut de Salut Carles III (INVICTUS), col·labora amb el Pla Director de la Malaltia Vascular Cerebral, amb el Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya i és membre de la comissió de Teleictus de Catalunya.

Així mateix, des de 2011, lidera el desenvolupament i implementació de l'escala RACE, escala clínica prehospitalària per identificar els pacients amb sospita d'oclusió de gran vas cerebral candidats a tractament endovascular.

Com a docent, participa com a professora col·laboradora en la unitat docent Germans Trias i Pujol de la Universitat Autònoma de Barcelona. I el seu alt nivell d'especialització l'ha portat a publicar més de mig centenar d'articles originals i a participar en congressos i ponències internacionals.

Natalia Perez de la Osa / ConSalud
Foto: ConSalud
109. Dr. Antonio Russi Tintoré
Epilèpsia Russi Institut i Centre Mèdic Teknon – Quirónsalud

El doctor Russi és expert en el diagnòstic i tractament de l'epilèpsia en pacients difícils, incloent la cirurgia d'epilèpsia. Graduat en Medicina|Medecina per la Universitat de Barcelona i especialista en Neurologia i en Neurofisiologia Clínica a l'Hospital del Mar, ha desenvolupat la seva activitat com a neuròleg del Centre Antiepilèptic de Barcelona i en l'Institut de Neurologia i Neurocirurgia.

Actualment, és director de l'Epilèpsia Russi Institut, director de la Unitat d'Epilèpsia del Servei d'Electroencefalografia de l'Hospital Quirón Teknon i director de l'Institut de Neurologia i Neurocirurgia de Barcelona.

El seu alt nivell d'especialització li ha permès ser investigador clínic de nous fàrmacs antiepilèptics i convertir-se en membre de la Societat Catalana de Neurologia, de la Societat Catalana de Neurofisiologia Clínica, de la Societat Espanyola d'Electroencefalografia i Neurofisiologia Clínica, de la Societat Espanyola de Neurologia, de la Lliga Espanyola contra l'Epilèpsia i de l'American Epilepsy Society.

Antonio Russi Tintore / ConSalud
Foto: ConSalud
110. Dr. Jaume Campistol Plana
Hospital Sant Joan de Déu

El doctor Campistol és llicenciat en Medicina i especialista en Medicina Pediàtrica, neuropediatria, malalties neurometabòliques, neurologia neonatal i epilèpsia, avalades per l'Associació Espanyola de Pediatria, i la Societat Espanyola de Neurologia.

En l'actualitat és coordinador de l'Àrea d'Investigació en malalties neurològiques minoritàries de base genètica en l'àmbit pediàtric de l'Institut d'Investigació Hospital Sant Joan de Déu.

A més, és director del màster en Neurologia Pediàtrica de la Universitat de Barcelona i professor agregat de Pediatria a la Universitat de Barcelona des del 2008.

Jaume Campistol Plana / ConSalud
Foto: ConSalud

Oftalmologia

111. Dr. Amadeu Carceller Guillamet
Hospital Quirónsalud de Barcelona

Carceller és graduat en Medicina per la Universitat de Barcelona i és especialista en Oftalmologia a l'Hospital Sant Pau. Ha desenvolupat la seva activitat assistencial com a adjunt del departament de glaucoma de l'Hospital Universitari Vall d'Hebrón i ha estat cap de servei d'Oftalmologia a l'Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona.

El doctor Carceller és expert en cirurgia per al control del glaucoma com la trabeculectomía, cirurgia no perforant, implants de dispositius de drenatge o la cirurgia amb làser díode. Ha estat director del Servei d'Oftalmologia de l'Hospital Quirónsalud Barcelona i actualment exerceix com a oftalmòleg de la Unitat especialista en cirurgia de cataractes, glaucoma i segment anterior de l'Hospital Quirónsalud de Barcelona.

Amadeu Carceller Guillamet / ConSalud
Foto: ConSalud
112. Dra. Elena Barraquer
Centre d'Oftalmologia Barraquer

La doctora Barraquer és llicenciada en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona. Després de llicenciar-se, va continuar la seva formació a l'Hospital Universitari Vall d'Hebrón de Barcelona i al Massachusetts Eye & Ear Infirmary de Boston. Compte amb una sòlida formació internacional. Així, ha passat per centres com el National Eye Institute, el laboratori de Patologia Ocular del Wilmer Eye Institute de Baltimore i el Sinai Hospital.

Des de 2002 forma part de l'equip mèdic del Centre d'Oftalmologia Barraquer, on actualment és especialista en cirurgia de cataracta i cirurgia reactiva. És pionera en la introducció a Espanya de les primeres lents intraoculars en càmera posterior i de l'extracció extracapsular de la cataracta.

És presidenta de la Fundació Elena Barraquer i ha rebut nombrosos premis i reconeixements per la seva trajectòria professional com la Medalla d'Or de Barcelona, l'Encomanda d'Isabel la Católica, la Medalla d'Or de Creu Roja i el Premi Sophia a l'Excel·lència.

Dra. Elena Barraquer
Foto: ConSalud
113. Dra. Elena Millá Griñó
Hospital Clínic de Barcelona y Clínica Mi Tres Torres

Especialista en Oftalmologia a l'Hospital de Bellvitge i màster en genètica oftalmològica a la Universitat de Lausana, ha desenvolupat la seva activitat clínica a l'Hospital Jules Gonin de Suiza i l'Institut Comtal d'Oftalmologia.

Actualment, exerceix al Servei d'Oftalmologia de l'Hospital Clínic de Barcelona i a la Clínica Mi Tres Torres.

La doctora Millá realitza més de 250 intervencions de cataractes i més de 160 cirurgies de glaucoma a l'any i és oftalmòloga de referència de l'Associació de Glaucoma per a afectats i familiars (AGAF). La seva trajectòria professional li permet ser autora de múltiples articles en revistes amb factor d'impacte, capítols de llibres i publicacions científiques i a participar en més d'un centenar de conferències nacionals i internacionals.

Elena Millá Gri / ConSalud
Foto: ConSalud
114. Dr. José María Caminal Mitjana 
Hospital Universitari de Bellvitge i Centre Mèdic Teknon – Quirónsalud

José María Caminal Mitjana és llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona, especialista en Oftalmologia a l'Hospital Universitari de Bellvitge i màster en direcció d'institucions sanitàries per la Universitat Autònoma de Barcelona. 

És especialista en cirurgia del cristal·lí, cirurgia reactiva, cirurgia vitreo-retiniana, patologia macular i tumors intraoculars. 

Actualment, és col·laborador a l'equip d'Institut Oftàlmic Teknoftal a Centre Mèdic Teknon. Professor associat a la Universitat de Barcelona i metge especialista a la ciutat sanitària i universitària de Bellvitge.

Jose Maria Caminal Mitjana / ConSalud
Foto: ConSalud
115. Dr. Antonio Sabala Llopart
Hospital Universitari Germans Trias i Pujol

El doctor Antoni Sabala Llopart és oftalmòleg especialitzat en el tractament de malalties de la superfície ocular, cirurgia del cristal·lí i de la còrnia. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Navarra el 1991, va cursar la seva especialització en Anglaterra durant sis anys, al Manchester Royal Eye Hospital.

És cap del Servei d'Oftalmologia a l'Hospital Germans Trias i Pujol i Professor Associat d'Oftalmologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Realitza una destacada tasca investigadora en el camp de les malalties de la còrnia, amb especial interès en les malalties inflamatòries de la superfície ocular, la cirurgia lamel·lar corneal (DSAEK, DMEK i DALK) i l'ull sec.

Forma part de les més importants societats científiques nacionals i internacionals de l'especialitat com l'European Society of Cataract and Refractive Surgeons (ESCRS), EuCornea Grupo Español de Superficie Ocular y Cornea (GESOC), la Sociedad Española de Oftalmología (SEO), la Sociedad Española de Cirugía Implanto-Refractiva (SECOIR) i la Societat Catalana d'oftalmologia.

Antonio Sabala Llopart / ConSalud
Foto: ConSalud
116. Dr. Alfredo Adán
Hospital Clínic de Barcelona i Clínica Mi Tres Torres

Alfredo Adán és doctor en Medicina a la Universitat de Barcelona i especialitzat en Oftalmologia a l'Hospital Clinic. Va completar la seva formació a l'hospital Johns Hopkins Wilmer Eye Institute de Baltimore. El doctor Adam compta amb més de trenta anys de pràctica en el camp de la uveïtis, la degeneració macular relacionada amb l'edat, així com en la cirurgia vítria i les patologies de la retina com la retinopatia diabètica o el despreniment de retina.

Actualment, exerceix al servei d'Oftalmologia de l'Hospital Clinic de Barcelona, a l'Institut d'Oftalmologia de l'Hospital Clínic i a la Clínica Mi Tres Torres Mi. A més, és professor titular d'Oftalmologia de la Universitat de Barcelona.

El doctor Adam realitza més de 500 cirurgies anuals d'èxit, és autor de més de 150 publicacions científiques nacionals i internacionals, de més d'una desena de llibres i 50 capítols.

Alfredo Adan Civera / ConSalud
Foto: ConSalud
117. Dra. Elena Jurado
Hospital Universitari Vall d'Hebron

Elena Jurado és llicenciada en Medicina a la Universitat de Sevilla i especialista en Oftalmologia a l'Hospital de l'Esperança a Barcelona. Va finalitzar el seu període d'especialització en oftalmologia pediàtrica i estrabisme a l'Hospital Sant Joan de Déu, l'Hospital de Bellvitge i la Unitat d'oftalmologia pediàtrica de la Universitat de Califòrnia.

És una de reputada especialista en Oftalmologia membre del Departament d'Estrabisme i Neurooftalmologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebrón i de l'Institut Oftalmològic Quirónsalud Barcelona. A més, compta amb una dilatada experiència i una extensa formació en diferents camps de l'Oftalmologia pediàtrica i l'estrabisme que va consolidar amb un Màster sobre això per la UAB-IMO.

És membre de la Societat Catalana d'Oftalmologia i la Societat Espanyola d'Oftalmologia, al llarg de la seva carrera, ha combinat la tasca assistencial amb la docència i la investigació, sent professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona i participant en els principals congressos d'àmbit nacional i internacional.

Dra. Elena Jurado
Foto: ConSalud
118. Dr. Borja Corcóstegui Guraya
Institut de Microcirurgia Ocular IMO

Borja Corcóstegui Guraya és llicenciat en Medicina per la Universitat de Saragossa. Va realitzar la seva especialitat en Oftalmologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, completant la seva formació postdoctoral en malalties vitreoretinales en hospitals de Londres, Filadèlfia i Nova York. Actualment, exerceix a l'Institut de Microcirurgia Ocular.

Va començar la seva activitat clínica a l'Hospital Vall d'Hebron, com a membre del grup especialista en retina. Més tard, va ser director del Departament de Retina i Vitri i posteriorment director del Departament d'Oftalmologia. Compta amb més d'una dotzena de premis i reconeixements internacionals relacionats amb la seva activitat i aportacions en el despreniment de retina. Sens dubte, és una eminència en el camp de les patologies de retina com el despreniment de retina, la retinopatia diabètica, els tumors intraoculars o la patologia vascular retiniana.

És un dels fundadors de l'Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona, centre del qual va ser director mèdic fins a 2022. En l'àmbit de la docència, és titular de la Càtedra Institut de Microcirurgia Ocular de la Universitat de Barcelona. Des de 2009 forma part de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i és membre de la Sociedad Española de Retina y Vitri (SERV), així com de l'European Society of Retina Specialist (EURETINA) i del Consell Científic de l'European School of Advanced Studies in Ophtalmology (ESASO).

Autor de llibres i 28 publicacions en revistes espanyoles i estrangeres, ha estat ponent de 120 conferències en universitats espanyoles, europees i nord-americanes. Destaca també pels seus treballs en el desenvolupament de tècniques i instruments per a la cirurgia vítreorretiniana.

Borja Corcostegui / ConSalud
Foto: ConSalud
119. Dra. Mercè Guarro
Hospital Universitari General de Catalunya, Hospital Universitari Sagrat Cor, Hospital de Granollers i Institut OMIQ

Llicenciada en Medicina i especialista en Oftalmologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un fellowship en cirurgia de cataracta amb J. L. Pearce al Regne Unit, és una reconeguda especialista en cirurgia de la cataracta complexa i el glaucoma i va ser la responsable del disseny i implantació d'un dels primers programes de garbellament per a la retinopatia diabètica en l'àrea de Barcelona. També ha estat investigadora principal en molts assajos d'investigació de cirurgia de glaucoma i cataracta.

La doctora Guarro és en l'actualitat consultora cirurgiana en casos de cirurgia de cataracta complexa i reconstrucció del segment anterior a l'Hospital Universitari General de Catalunya i l'Hospital Universitari Sagrat Cor. També és directora del Servei d'Oftalmologia a l'Hospital Granollers i Sant Celoni i directora de l'Institut Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica (OMIQ).

Merce Guarro / ConSalud
Foto: ConSalud
120. Dr. Carlos Vergés
Hospital Universitari Dexeus

El doctor Vergés és llicenciat en Medicina a la Universitat de Barcelona i, després de realitzar un doctorat en Biologia a Harvard, realitza l'especialitat en Oftalmologia entre les universitats de Barcelona i Boston amb un fellow a còrnia en el Departament d'Oftalmologia de l'Harvard Medical School i en Patologia Ocular en el Moorfield Eye Hospital de Londres i l'Hôpital de Dieu de Paris.

Va desenvolupar la seva activitat a l'Hospital Clinic, on va ser nomenat cap de Secció de Segment Anterior i va realitzar importants aportacions en el camp de la cirurgia de les cataractes amb facoemulsificació i en el trasplantament de còrnia amb nous tractaments amb immunosupressors. El doctor Vergés ha estat així mateix cap de Servei del Departament d'Oftalmologia a l'Hospital del Mar de Barcelona i de l'Institut Universitari Dexeus. En l'actualitat, el doctor Carlos Vergés desenvolupa la seva activitat professional com a cap de servei d'oftalmologia d'Hospital Universitari Dexeus.

La seva vinculació amb la Universitat Politècnica de Catalunya i la Clínica CIM ha possibilitat el desenvolupament de noves lents intraoculars per a la cirurgia de la cataracta i de nous perfils d'ablació per a la cirurgia làser de la presbícia, figurant com a assessor científic de les companyies líders mundials en oftalmologia. Forma part de les societats oftalmològiques nacionals i internacionals més importants, és membre del Board de la Sociedad Internacional de Cirugía Refractiva i de l'Acadèmia Americana d'Oftalmologia.

Oncologia

121. Dr. Josep Tabernero Caturla
Hospital Universitari Vall d'Hebron i Quirónsalud Barcelona

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, el doctor Tabernero és cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, director del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i responsable de la Unitat d'Investigació de Teràpia Mol·lecular del Càncer a l'Hospital Vall d' Hebron, unitat pionera a Espanya dedicada al desenvolupament d'assajos clínics de fase I de teràpia molecular. És també director mèdic de l'IOB Institute of Oncology a l'Hospital Quironsalud Barcelona.

La seva tasca ha estat mereixedora de diversos guardons com el Premi Nacional d'Investigació 2019, atorgat pel Govern i la Fundació Catalana per a la Investigació i la Innovació (FCRI). A més, el 2018 va ser elegit millor Metge de l'Any en els VII premis A Tu Salut, on es reconeixia el seu treball|feina d'investigació.

El 2020 va ser reconegut com un dels científics més influents del món segons la llista anual dels investigadors més citats (HCR), elaborada per l'agència d'informació científica Clarivate Analytics. Alhora, és professor de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona i està activament involucrat en projectes d'investigació, com el de la Unitat d'Investigació de Teràpia Molecular del Càncer (UITM) "La Caixa", de la qual és responsable.

Josep Tabernero Caturla / ConSalud
Foto: ConSalud
122. Dr. Rafael Rosell Costa
Instituto Oncológico Rosell y Insitut Català d'Oncologia

El doctor Rosell és un reconegut especialista en Oncologia Mèdica que exerceix com a director Metge i president de l'Institut Oncològic Doctor Rosell, de l'Hospital Universitari Dexeus, Centre Mèdic Teknon, Hospital Universitari Sagrat Cor, Hospital Universitari General de Catalunya, Sant Cugat del Vallés, tots del Grup Quirónsalud.

Amb una important reputació nacional i internacional és fundador i director científic de Pangaea Oncology, fundador i president de la Molecular Oncology Research Foundation i membre del Consell Fundador de l'European Thoracic Oncology Platform (ETOP), entre d'altres. A més, ha participat amb més de 800 presentacions, rebent nombrosos reconeixements a causa de la seva extensa tasca científica i autor de més de 600 articles científics nacionals i internacionals.

Actualment, presideix i dirigeix l'Institut Oncològic Rosell. També dirigeix el programa de Biologia del Càncer i de la Medicina Personalitzada a l'Insitut Català d'Oncologia.

Rafael Rosell Costa / ConSalud
Foto: ConSalud
123. Dr. Xavier González Farré
Hospital General de Catalunya

El doctor González Farré és cap de Servei d'Oncologia Mèdica a l'Hospital General de Catalunya i compte amb més de 15 anys d'experiència i una extensa formació en diferents camps de l'especialitat, sent expert en càncer de mama i en tumors urològics. En el seu currículum destaca la participació en associacions mèdiques com la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM), el Grup Espanyol d'Investigació en Càncer de Mama (GEICAM) i el Grup SOLTI d'Investigació Clínica en Càncer de Mama.

Actualment, és el coordinador Clínic d'Oncologia a l'Hospital General de Catalunya.

Xavier Gonzalez Farre / ConSalud
Foto: ConSalud
124. Dra. Enriqueta Felip
Hospital Universitari Vall d'Hebrón 

La doctora Enriqueta es jefe de Sección del Servicio de Oncología Médica y Responsable de la Unidad de Tumores Torácicos del Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Algunes de les seves línies d'investigació actuals són la individualització de la quimioteràpia en les primeres etapes de la malaltia, l'ús d'enfocaments farmacogenómicos, l'avaluació de nous fàrmacs i l'optimització de les estratègies d'immunoteràpia i la dilucidació dels possibles mecanismes de resistència als inhibidors de la tirosina kinasa.

És autora de centenars d'articles revisats i de capítols de llibres relacionats amb el camp de les neoplàsies malignes toràciques; així com professora de Medicina en la Universitat de Vic (UVicc-UCC). Des d'octubre de 2021, és la presidenta de la Societat Espanyola d'Oncològica Metgessa (SEOM).

Enriqueta Felip Especialista càncer Vall d'Hebrón Foto WCLC
Foto: WCLC
125. Dr. Joan Albanell Mestres
Hospital del Mar de Barcelona i HM Nou Delfos

Cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar de Barcelona, en l'actualitat és també el cap de servei d'Oncologia en HM Nou Delfos i director del centre integral HM CIOCCB. L'àrea principal de treball del doctor Albanell és el càncer de mama i, quant a investigació, en dirigeix des de fa anys una de traslacional sobre marcadors de resposta i mecanismes de resistència a noves teràpies contra el càncer de mama positiu per a HER2.

Ha participat en el disseny i desenvolupament de diversos assajos clínics de fase I, amb un important paper en la farmacodinàmica. També és membre fundador de GEICAM, coordinador del grup transGEICAM i membre de la Junta Directiva de SEOM. I, des de l'any 2007, és director del Programa d'Investigació en Càncer de l'Institut d'Investigació de l'Hospital del Mar i professor associat de la UAB.

El doctor Albanell és autor de més de 120 articles, amb més de 9.000 citacions, es va llicenciar en Medicina amb premi extraordinari a la Universitat Autònoma de Barcelona i va realitzar la residència d'Oncologia Mèdica a l'Hospital Vall d'Hebron. Posteriorment, va fer una estada de dos anys al laboratori de Malcolm A. S. Moore al Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York, on va treballar en investigació traslacional sobre l'enzim telomerasa.

Joan Albanell Mestres / ConSalud
Foto: ConSalud
126. Dr. Santiago Viteri Ramírez
Clínica Mi Tres Torres de Barcelona 

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Navarra, el doctor Viteri va obtenir l'especialització en Oncologia per la mateixa universitat, especialitzant-se en el càncer de pulmó. Respecte a la seva trajectòria, va ser coordinador clínic i oncòleg mèdic en l'Institut Oncològic Rosell a l'Hospital Dexeus de Barcelona i especialista en Oncologia a l'Hospital General Mateu Orfila de Menorca.

En l'actualitat dirigeix el UOMi Cancer Center de la Clínica Mi Tres Torres de Barcelona. A més, el doctor és membre de diferents societats mèdiques, com GECP (Grup Espanyol de Càncer de Pulmó), ASCO (American Society of Clínical Oncology), ESMO (European Society of Medical Oncology) i IASLC (International Association of Lung Cancer).

A més, duu a terme tasques d'investigador principal en més de 30 assajos fases I, II i III en càncer de pulmó i ha participat en més de 40 conferències sobre càncer de pulmó, medicina de precisió, biologia molecular del càncer i immunoteràpia en càncer.

Vitteri / Clínicas MI
Foto: Clínicas Mi
127. Dr. Josep Pardo
Hospital Universitari General de Catalunya i Hospital Universitari Son Espases

Coordinador Autonòmic d'Oncologia Radioterápica del Servei de Salut de les Illes Balears, ocupa també el lloc de cap de servei d'Oncologia Radioterápica de l'Hospital Universitari Son Espases i de l'Hospital General de Catalunya. 

Anteriorment, exercia com a cap de Servei d'Oncologia Radioterápica de l'Hospital Universitari Son Dureta, i com a cap de Servei d'Oncologia Radioterápica del Capio Hospital General de Catalunya, a més de ser coordinador d'investigació en Oncologia Radioterápica del grup Quirónsalud, a l'Hospital General de Catalunya.

Quant a la seva trajectòria acadèmica, és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor en Medicina i Cirurgia en la Universitat Complutense de Madrid. Va cursar el Programa de Gestió per a caps de Serveis Hospitalaris en EADA Business School i el Programa d'Alta Direcció d'Institucions Sanitàries a l'IESE Business School de la Universitat de Navarra.

Josep Pardo / ConSalud
Foto: ConSalud
128. Dr. Jaume Mora Graupera
Hospital Sant Joan de Déu

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, és un facultatiu amb gran experiència internacional que ha completat la seva formació en prestigiosos centres com el Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York, el Molecular Pathology of Pediatric Tumor i la Universitat de Cornell.

Autor de més de 75 articles científics de la seva especialitat i sis capítols en llibres nacionals i internacionals, així com revisor de les revistes Cancer, Laboratory Investigation, Oncogene, Pediatric Blood and Cancer, British Journal of Cancer, Molecular Cancer, Pediatrics, International Journal of Cancer, Chemotherapy and Future Oncology. Ha estat reconegut per la seva tasca amb, entre d'altres, el Premi Anual de la Fundació BBVA el 2011 i el primer Premi de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) el 2006 per l'estudi del càncer infantil.

Actualment, dirigeix l'SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, centre monogràfic d'oncologia de l'Hospital Sant Joan de Déu. És membre de diverses societats científiques nacionals i internacionals, entre elles la Societat Internacional d'Oncologia Pediàtrica i la Societat Americana d'Oncologia Mèdica (FÀSTIC), que l'any 2000 li va concedir el Premi a l'Investigador Jove (YIA), així com el Premi pel Desenvolupament de la Carrera Investigadora (CDA).

Jaume Mora Graupera / ConSalud
Foto: ConSalud
129. Dr. Raymond Miralbell Izard
Institut Oncològic Teknon i Centre de Protonterapia Quirónsalud

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona i doctor en Medicina per la Universitat de Ginebra, el doctor Miralbell va realitzar la seva residència MIR en l'especialitat de Radioteràpia en Hospital Sant Pau de Barcelona. A més de formar-se en centres europeus i nord-americans com el City of Hope National Medical Center de Duarte de Califòrnia o The Royal Marsden Hospital de Sutton-Surrey, al Regne Unit.

Va exercir com a oncòleg del Servei de Oncologia Radioteràpica del Hospital Universitari de Sant Pau de Barcelona, on es va especialitzar en Radiooncología i va treballar com a màxim responsable del departament.

Actualment, és director mèdic del Centre de Protonterapia de Quirónsalud de Madrid, el primer centre d'aquestes característiques a Espanya i que va tractar el primer pacient el desembre de 2019. També està al comandament de l'Institut Oncològic Teknon, el primer de Catalunya que compta amb un innovador sistema de tractament guiat per la imatge en temps real en el tractament de radioteràpia.

A més, és professor a la Facultat de Medicina de la Universitat de Ginebra i director del Servei de Radiooncología de l'Institut Oncològic Teknon (IOT) del Centre Mèdic Teknon. També presideix el Swiss Proton Users Group (Grup Suís d'Usuaris de Protons), el que li ha permès acumular una dilatada experiència en aquest camp i ha publicat més de 100 articles en revistes mèdiques internacionals.

Raymond Miralbell / ConSalud
Foto: ConSalud
130. Dr. Lluís Cirera
Centre Mèdic Teknon – Quirónsalud, Hospital Universitari Sagrat Cor i Hospital Universitari Mutua Terrassa

Llicenciat en Medicina a la Universitat Central de Barcelona, el doctor Lluís Cirera es va especialitzar en Medicina de Treball i Empresa i, dos anys més tard, en Oncologia Mèdica. Actualment, és cap del Servei d'Oncologia-Hematologia Mèdica a l'Hospital Universitari Mutua de Terrassa.

És membre fundador i de la Junta Directiva d'ACROSS (Associació Catalana per a la Retanca Oncològica i les Seves implicacions Sociosanitàries) i autor de més de 60 articles en revistes científiques, ha impartit prop de 70 ponències al llarg dels seus més de 40 anys d'exercici professional.

Quant a la seva activitat investigadora, ha estat investigador principal o col·laborador en més de mig centenar d'assajos clínics. Al llarg de la seva dilatada carrera ha rebut nombrosos reconeixements atorgats per diferents organismes com la Societat Espanyola de Sinologia i Patologia Mamària.

Lluis Cirera / ConSalud
Foto: ConSalud

Pediatria

131. Dr. Héctor Boix Alonso
Hospital Quirónsalud Barcelona

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València i la Universitat Lliure de Brussel·les, el doctor Boix és pediatre especialitzat en Neonatologia, amb gran experiència i interès en neurologia neonatal i en l'adaptació del nen prematur extrem a la vida extrauterina, dedicant gran part de la seva carrera a tractar els nounats més vulnerables.

Va realitzar l'especialitat de Pediatria a Anglaterra, amb subespecialitat en Neonatologia, continuant la seva formació al King's College Hospital de Londres, on va començar a interessar-se per la Neurologia Neonatal. També va exercir la pràctica mèdica al Monash Medical Centre de Melbourne, a Austràlia, on va desenvolupar un interès per l'autoregulació dels fluxos cerebrals.

Quan va tornar a Espanya, va començar a treballar a l'Hospital Universitari Vall d' Hebron de Barcelona, on ha treballat en la Unitat de Cures Intensives Neonatals, compaginant l'assistència clínica amb la coordinació de la investigació bàsica i clínica. Actualment, és cap del Servei de Pediatria a l'Hospital Quirónsalud Barcelona, a més de director territorial de Pediatria del mateix centre.

Hector Boix Alonso / ConSalud
Foto; ConSalud
132. Dra. Inmaculada Puig de la Capilla
Centre Mèdic Teknon – Quirónsalud

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, la doctora Puig es va formar en Pediatria després de quatre anys de residència en el Servei de Pediatria de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Va obtenir el doctorat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació Cum Laude.

Des de 1990, la doctora Puig és pediatra a l'equip del Centre Mèdic Teknon. En la seva pràctica professional diària atén la salut infantil des del punt de vista de la puericultura i l'atenció al nen malalt.

És membre de diferents societats científiques, com l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i les Balears (ACMCB), l'Asociación Española de Pediatría (AEP), la Sociedad Española de Médicos de Atención Primaria (SEMERGEN), la Societat Catalana de Pediatria (SCP), la Societat Europea de Malalties Pediàtriques Infeccioses (ESPID) i de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SCMIMC).

Inmaculada Puig De La Capilla / ConSalud
Foto: ConSalud
133. Dra. Carme Climent
Hospital Universitari General de Catalunya

La doctora Climent és cap del Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari General de Catalunya. Llicenciada en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, després d'haver cursat anteriorment estudis en Infermeria, es va especialitzar en Pediatria a l'Hospital Universitari Son Dureta de Palma de Mallorca, completant la seva formació a l'Hospital Sant Joan de Déu i el Boston Children's Hospital. A més, va cursar un Màster en Gestió Sanitària a la Universitat Internacional de Catalunya i un Màster Propi en Urgències de Pediatria per la Universitat Cardenal Ferrera de València.

Quant a la seva experiència assistencial, el 2015 es va incorporar a l'Hospital General de Catalunya dins del Servei d'Urgències Pediàtriques i va treballar com a metge adjunt de pediatria durant sis mesos al Tallaght University Hospital de Dublín. Posteriorment, va tornar al Departament d'Urgències de l'Hospital Universitari General de Catalunya on, el 2019, va assumir la coordinació del Servei d'Urgències Pediàtriques.

Coordina el mòdul de Pediatria del Màster d'Urgències i Emergències de la Universitat Internacional de Catalunya i és Instructora de Simulació Clínica. La doctora Climent participa com a membre fundador de l'ONGD +QSalud, que té per objectiu promoure la salut des d'una perspectiva integral.

Carme Climent Morales / ConSalud
Foto: ConSalud
134. Dr. Josep Maria Cubells Fuentes
Paido Salut Infantil-Hospital Universitari Dexeus

El doctor Cubells és un reconegut especialista amb més de 30 anys d'experiència en pediatria general, pediatria preventiva, detecció precoç de la sordesa, vacunes i avaluació del desenvolupament pondero-estatural. Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona, es va especialitzar en Pediatria el 1982. És expert en la detecció precoç de la hipoacúsia, vacunes i desenvolupament infantil. A més, va ser el precursor de la prova de detecció precoç de la sordesa a Catalunya l'any 1994.

En l'actualitat, exerceix com a cap del Departament de Pediatria PAIDO-DEX, de l'Hospital Universitari Quirón Dexeus i és, a més, responsable del PETI, l'estudi d'audició i detecció de la sordesa (Potencials Evocats Auditius).

Josep Maria Cubells Fuentes / ConSalud
Josep Maria Cubells Fuentes / ConSalud
135. Dr. Juan José García García
Hospital Sant Joan de Déu

Llicenciat i doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona, el doctor García es va iniciar en l'exercici de la Pediatria a l'Hospital Sant Joan de Déu. En acabar la seva residència mèdica, va estar molt vinculat a les urgències pediàtriques i a la unitat d'estada curta del mateix hospital.

El doctor García ha participat en diversos projectes competitius i dirigit tesis doctorals, a més d'haver-se especialitzat en les malalties infeccioses pediàtriques i en l'atenció al nen hospitalitzat. Actualment, és cap del Servei de Pediatria i coordinador docent dels residents de l'Hospital Sant Joan de Deu i professor associat de la Universitat de Barcelona.

Juan Jose Garcia Garcia / ConSalud
Foto: ConSalud
136. Dra. Ana Maldonado
Centre Mèdic Teknon – Quirónsalud

La doctora Maldonado és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Pediatria i Neonatologia. Quant a la seva carrera professional, escau subratllar que va ser coordinadora del Servei d'Urgències pediàtriques a domicili del Centre Metge Teknon.

En l'actualitat és cap del Servei de Pediatria i Neonatologia i coordinadora de les Urgències de Pediatria del Centre Metge Teknon.

Dra. Ana Maldonado
Foto: ConSalud
137. Dra. María Milà Farnés
Hospital HM Nens

Llicenciada en Medicina per la Universitat de Barcelona, va realitzar la residència en Pediatria a l'Hospital Sant Joan de Reus. Compte amb un Màster en Gestió d'Equips i Serveis Sanitaris en l'Atenció Primària (GESSAP), amb un doctorat i va fer un curs de postgrau com a "Especialista Universitari en Integració Assistencial Pediàtrica" i com a "Especialista Universitari en Pediatria Preventiva".

Des de febrer de 2023 és directora Metgessa de l'Hospital HM Nens, havent ocupat anteriorment llocs|parades com el de metge adjunt de Pediatria a l'Hospital Sagrat Cor i cap de Servei de Pediatria en Clínica Quironsalud Vallès, on va ostentar també el càrrec d'adjunta a direcció. La doctora Milà ha participat en diverses publicacions científiques, així com en nombroses ponències i congressos.

Maria Mila
Foto: HM Hospitales
138. Dra. Violetta Bittermann
Hospital HM Nens de Barcelona

La doctora Bitterman és especialista en reumatologia pediàtrica, despunta per la gran quantitat de comunicacions i ponències en què ha participat, així com pels reconeixements i certificacions que ha obtingut. A més, és membre de la Societat Espanyola de Reumatologia, de l'Associació Espanyola de Pediatria, de la Societat Catalana de Reumatologia i de la Societat Catalana de Pediatria.

En l'àmbit de la investigació i de la docència, ha participat en nombrosos projectes com l'estudi de mecanismes implicats en l'expressivitat clínica de pacients amb mutacions heterozigotes al gen MEFV o el desenvolupament d'una plataforma online per facilitar línies d'investigació en dermatomiositis juvenil, entre altres.

Actualment, lidera la unidad de Reumatología, Fibromialgia y Dolor Pediático del Hospital HM Niños de Barcelona.

Violetta Vitterman
Foto: HM Hospitales
139. Dra. Marta de Quixano Burgos
Hospital El Pilar

La doctora Marta de Quixano Burgos és una especialista de referència en el camp de la Pediatria. Compta amb més de 20 anys d'experiència en la professió i una extensa formació en diferents àmbits de l'especialitat, des del naixement i en el creixement fins a l'adolescència.

És especialista en Pediatria per l'Hospital Vall d'Hebrón de Barcelona i, al llarg de la seva trajectòria professional, ha realitzat la seva tasca assistencial com a pediatre en diferents centres. En l'actualitat, exerceix com a cap del Servei de Pediatria de l'Hospital El Pilar de Barcelona-Centre Cardiovascular Sant Jordi.

Marta de Quixano Burgos / ConSalud
Foto: ConSalud
140. Dra. Ángeles López
Hospital del Mar

La doctora Ángeles López és la cap del Servei de Pediatria de l'Hospital del Mar, activitat que compagina amb l'activitat docent com a professora a la Universitat Autònoma de Barcelona. A més, forma part de la Unitat d'Investigació Clínica de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, que disposa de revisors mèdics a Farmacovigilancia, personal especialitzat en metodologia i estadística i personal dedicat al Sistema de Garantia i control de qualitat, com a personal investigador.

Al llarg de la seva trajectòria ha participat en nombrosos estudis i assajos clínics relacionats amb la seva especialitat.

Angeles López  / ConSalud
Foto: ConSalud

Traumatologia i cirurgia ortopèdica

141. Dr. Ramón Cugat Bartomeu
Institut Cugat i Hospital Quirónsalud Barcelona

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, el doctor Cugat és especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, president de la Junta Mèdica i membre de l'equip mèdic de la Mutualitat de Futbolistes Catalans i membre de l'equip mèdic de la RFEF. També és director de l'Institut Cugat i codirector del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Quirónsalud Barcelona.

Col·labora com a docent amb centres de prestigi com la Universitat de Barcelona, la Universitat Internacional de Catalunya o la Universitat CEU Cardenal Herrera. També ha estat professor convidat en el Departament de Medicina de l'Esport de l'Hospital General de Massachusetts de la Universitat d'Harvard.

És membre de nombroses societats com a Societat Internacional d'Artroscòpia, Cirurgia de genoll i Traumatologia de l'Esport ISAKOS, membre numerari de la Reial Acadèmia Europea de Doctors, AAOS, AANA, ICRS, SLARD, ESSKA, AGA, SECOT, AEA, FEMEDE, HERODICUS SOCIETY, ASIAM PACIFIC INSTITUTE (Membre de la Junta Directiva) entre altres i membre honorari de l'Association of Orthopaedics and Traumatology of Georgia, Association of Orthopaedics and Traumatology of Chile, Indian Arthroscopy Society.

A més, presideix la Junta de Patrons de la Fundació García Cugat per a la Investigació Biomèdica. Finalment, escau esmentar que la seva tasca mèdica l'ha fet mereixedor d'una medalla de l'Orden del Mérito Civil del Rey d'Espanya.

Ramón Cugat Bartomeu
Foto: ConSalud
142. Dr. Xavier Mir Bulló
Hospital Universitari Dexeus de Barcelona

Amb més de 25 anys d'experiència, el doctor Mir és un referent en la medicina de l'esport i és director de la Unitat de Cirurgia de Mà i Microcirurgia del Departament de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de l'Hospital Universitari Dexeus. També és l'actual director de la Unitat de Mà i Colze en l'Institut Català de Traumatologia i Medicina de l'Esport (ICATME). A més, és professor titular de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La seva especialitat són les lesions en extremitats superiors, concretament artroscòpia de nina, cirurgia de la mà, cirurgia de túnel carpià, fractura de mà, tendinitis al canell i traumatologia esportiva. I quant a la seva faceta investigadora, ha publicat 22 articles internacionals indexats, 51 articles nacionals, aproximadament 300 comunicacions i 10 articles en llibres.

Compagina la seva activitat com a cap de la Unitat d'Extremitat Superior i Microcirurgia de l'ICATME, de l'Hospital Universitari Dexeus, cap d'Unitat d'Extremitat Superior de l'Hospital Universitari Vall d'Hebrón i Head Master Medical Team MotoGP™.

Xavier Mir Bullo / ConSalud
Foto: ConSalud
143. Dr. Marc Cots
Hospital Universitari General de Catalunya

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, el doctor Cots és cap del Servei de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica a l'Hospital Universitari General de Catalunya.

Ha estat metge adjunt en el servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital de la Santa Creu de Vic, metge adjunt del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, metge adjunt de la Unitat de Cirurgia Protètica-Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital General de Catalunya, coordinador assistencial de servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital General de Catalunya i Cap de la Unitat de Cirurgia Protètica del Capio Hospital General de Catalunya.

En l'actualitat també exerceix com a professor associat de medicina a la Universitat Internacional de Catalunya, assistint a més de 120 congressos i cursos nacionals i internacionals i sent ponent en més de 100 conferències nacionals i internacionals. Ha publicat articles en revistes i llibres científics i ha rebut nombrosos reconeixements i certificacions en la seva especialitat.

Marc Cots Pons / ConSalud
Foto: ConSalud
144. Dra. Maite Ubierna
​Hospital del Mar

Amb més de 35 anys d'experiència en la professió i una extensa formació en diferents camps de l'especialitat, la doctora Ubierna és especialista en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica, havent obtingut un diploma en tècniques microquirúrgiques per la Université Pierre Marie Curie, a París, i sent màster en Cirurgia de Columna per la Universitat Autònoma de Barcelona. A més, té una àmplia experiència en patologia de columna i del raquis.

Durant les seves més de tres dècades de trajectòria, ha combinat la seva tasca assistencial amb la docència en el departament de cirurgia de la UAB i ha estat tutora de residents en el servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Germans Trias i Pujol. Desenvolupa, així mateix, una important activitat investigadora i divulgativa, formant part de diversos projectes receptors de finançament públic i privat. Participa com a ponent en congressos de l'especialitat i és autora de múltiples articles científics i capítols de llibres.

Actualment, exerceix com a especialista en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica en l'Institut Català de Traumatologia i Medicina de l'Esport i és directora de la unitat de patologia de columna de l'Institut Universitari Quiron Dexeus.

Maite Ubierna / ConSalud
Foto: ConSalud
145. Dr. Isidor Marchan García
Hospital HM Nou Delfos i HM Sant Jordi

Llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, el doctor Marchán va realitzar la residència a l'Hospital Universitari Mútua Terrassa de Barcelona. La seva formació es va complementar amb dues estades , una de centrada en Oncologia Pediàtrica al Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York i una altra sobre Cirurgia de Reconstrucció Articular en el National University Hospital (NUH)-Singapore.

Metge especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i expert en Cirurgia Sèptica i Reconstructiva, al recanvi i revisió de pròtesi, en pròtesi de genoll i maluc i en allargaments d'extremitats.

Actualment treballa a l'Hospital HM Nou Delfos de Barcelona i al HM Sant Jordi. A més, té consulta mèdica privada a Barcelona i Sabadell.

Isidor Marchan
Foto: HM Hospitales
146. Dr. Joan Manuel Burdeus González-Solis
Hospital Universitari Sagrat Cor

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, el doctor Joan Manuel Burdeus és expert, des de fa més de 40 anys, en Cirurgia Protètica a genoll i maluc, en lesions de cartílag i en la Cirurgia del Sistema Nerviós Perifèric.

Actualment, dirigeix el Servei de COT+ (Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia General) i es onsultor sènior de l'Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona. 

Compagina el seu treball a l'Hospital Universitari Sagrat Cor amb en l'àmbit acadèmic i amb la participació en múltiples ponències sobre Cirurgia Reconstructiva de Genoll i Maluc.

Joan M Burdeus González Solis
Foto: ConSalud
147. Dr. José Antonio Hernández Hermoso
Hospital GermansTrias i Pujol

El doctor Hernández Hermoso és llicenciat en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona, realitzant a més el Màster en Bioenginyeria i Enginyeria Biomèdica i en direcció d'Institucions Sanitàries.

Des de 2011, és cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Anteriorment, va treballar com a coordinador Quirúrgico i cap de Secció en la Unitat de Genoll de l'Hospital Universitari de Bellvitge i com a cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i director Quirúrgico en el Consorci Sanitari de Terrassa.

.Jose Antonio Hernandez / ConSalud
Foto: ConSalud
148. Dr. Aamer Malik
Hospital Universitari Sagrat Cor i Barcelona International Centre for Orthopedic Surgery (BICOS)

El doctor Aamer Malik és especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia amb doctorat per la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Medicina a la Universitat de Nairobi a Kènia, es llicencio després en Medicina| i Cirurgia per la Universitat de Navarra.

Va realitzar l'especialitat en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica a l'Hospital Vall d' Hebron i va treballar com a especialista en l'Hospital del Mar i en l'Hospital San Pablo. Posteriorment, va realitzar dos fellowships en la subespecialitat de Cirurgia Reconstructiva de l'adult als Estats Units, en el prestigiós Dorr Arthritis Institute de la University of Southern California i a l'Hospital for Special Surgery de la New York Presbytarian-Cornell University.

El doctor Malik és especialista en Cirurgia Reconstructiva de l'adult amb un especial enfocament en la Cirurgia Protètica Primària i de Previsió (sèptica i asèptica) de maluc i genoll. També és expert en Cirurgia Artroscòpica de maluc, genoll i espatlla, aplicant teràpies biològiques complementàries. Té en marxa múltiples projectes d'investigació i publicacions en revistes científiques en el camp de la cirurgia de maluc i genoll.

Actualmeny, exerceix ejerce al Centre Mèdic Teknon, al Centre Mèdic Assistencial Catalonia y al Hospital Sagrat Cor.

Aamer Malik / ConSalud
Foto: ConSalud
149. Dr. Ángel Ruiz Cotorro Santos
Centre Mèdic Teknon – Quirónsalud

El doctor Ruiz Cotorro és el director de la Clínica Tennis del Centre Mèdic Teknon i responsable de l'equip mèdic de la Rafa Nadal Academy. Responsable mèdic en el TEC Carles Ferrer Salat, director Médico del Barcelona Open Banc Sabadell Conde de Godó i cap dels Serveis Metges de la Reial Federació Espanyola de Tennis des de 1992.

Ha participat en set edicions dels Jocs Olímpics (Atlanta, Sídney, Atenes, Pequín, Londres, Rio de Janeiro i Tòquio) com a metge responsable dels equips masculí i femení de tennis i va ser responsable del servei assistencial de la competició de tennis en els Jocs Olímpics celebrats a Barcelona el 1992.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Santander, CES de Biologia i Medicina|Medecina Esportiva a la Universitat Pierre i Marie Curie i Màster en Cirurgia Ortopèdica per la Universitat Autònoma de Barcelona. A més, és Especialista en Medicina de l'Educació Física i l'Esport per la Universitat de Barcelona, és membre de la Comissió Mèdica de la Federació Internacional de Tennis i de la Society for Tennis Medicine & Sciences (STMS), així com fundador i director de la Clínica Mapfre de Medicina del Tenis.

Angel Ruiz Cotorro / ConSalud
Foto: ConSalud
150. Dr. Jaume Vilaró Angulo
Centre Mèdic Teknon – Quirónsalud

Especialista en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica en el Centre Mèdic Teknon, el doctor Vilaró compta amb una àmplia experiència en la seva especialitat.  Ha estat adjunt de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de la Unitat de Teràpia Regenerativa Tissular de la Clínica Teknon, ha estat Adjunt a l'Hospital de Mataró, a l'Hospital del Mar i ha exercit com a director Metge i director del Servei de Traumatologia de la Mútua FIMAC i com a cap de Traumatologia de la Policlínica Verge a Menorca.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, va realitzar l'especialitat de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a l'Hospital del Sagrat Cor de Barcelona. És màster en Cirurgia de Raquis i Cirurgia Ortopèdica i Màster en Organització de Serveis Assistencials per EADA.

Actualment, és especialista en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica al Centre Mèdic Teknon.

Com a reconeixement a la seva tasca mèdica, ha estat guardonat amb el Primer Premi a la Traumatologia Esportiva que lliura el diari El Mundo Deportivo i tres dels seus treballs han estat mereixedors del Primer Premi de la Societat Espanyola d'Artroscòpia.

Jaume Vilaro Angulo / ConSalud
Foto: ConSalud