El Departament d'Interior ha atribuït a qüestions administratives el nou paquet de cessaments entre els responsables dels Mossos que avui publica el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). En concret, es tracta dels cessaments de tres inspectors, tres sotsinspectors i un sergent que fins ara ocupaven càrrecs de responsabilitat a diferents àmbits del territori. No obstant, fonts de la policia catalana asseguren que no han estat només canvis de caràcter administratiu i ho vinculen en alguns casos a la purga provocada per l'aplicació del 155.

La resolució, amb efectes a partir d'aquest 25 d'abril, afecta el cap de la unitat de Seguretat Ciutadana del Transport Metropolità de Barcelona; i els caps d'unitat de Seguretat Ciutadana de Sant Cugat del Vallès, de Barberà del Vallès i de Sant Feliu de Llobregat; el cap de l'àrea bàsica policial del Pallars Jussà-Pallars Sobirà, i els sotscaps de l'ABP de Terrassa i de l'Àrea Central d'Anàlisi de Sabadell.

Segons Interior, es tracta de qüestions de caràcter administratiu, sigui de canvi de categoria, funcions o àmbit territorial, demanades pels mateixos interessats i que no tenen res a veure amb el 155 o la suspensió de l'autogovern. Fonts policials, però, asseguren que no tots els canvis obeeixen a qüestions administratives i molts menys a peticions dels afectats. Segons aquestes fonts, entre els canvis publicats al BOE figuren també moviments que s'emmarquen en la purga de la cúpula dels Mossos impulsada des del ministeri de Juan Ignacio Zoido.

Les resolucions, signades pel secretari general tècnic del Ministeri de l'Interior, Juan Antonio Puigserver, atribueixen la decisió a propostes de la Direcció General de la Policia.

El darrer cessament de la cúpula de la policia catalana s'havia produït el passat 3 d'abril quan el ministeri va destituir la directora de l'Escola dels Mossos, Annabel Marcos. El primer cessament a la direcció dels Mossos des de l'aplicació del 155 va ser la del major Josep Lluís Trapero, que junt amb el director general de la Policia, Pere Soler, van ser cessats el 28 d'octubre, el mateix dia que va entrar en vigor la suspensió de l'autogovern.