El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha dit aquest dilluns no tenir dubtes que el president Carles Puigdemont serà extraditat a Espanya perquè s'apliqui la justícia encara que no sap quan, ja que, segons ha indicat, es tracta de processos "llargs".

Així s'ha pronunciat Zoido en una entrevista en Canal Sur TV sobre el fet que Puigdemont i els quatre consellers que li acompanyen a Bèlgica compareguin aquest dilluns davant del Tribunal de primera instància de Brussel·les que ha de decidir sobre el seu lliurament a Espanya, hores abans que aquesta mitjanit arrenqui formalment la campanya electoral a Catalunya.

Zoido ha demanat de respectar la decisió que prengui el jutge sobre això i no ha volgut pronunciar-se sobre si és convenient o no que els candidats siguin a la presó o que puguin fer campanya electoral.

"Quan es tracta d'esperar el contingut d'una decisió judicial, no es pot dir què és el que més convé políticament perquè estaríem desvirtuant el sistema i la separació de poders", ha defensat Zoido, per a qui "el que decideixi la justícia serà determinant per veure com es desenvolupa la campanya i a aquesta decisió caldrà acomodar-se".