El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, assegurava aquest dimarts al matí que el president, Carles Puigdemont, no entrarà a Espanya "ni en el maleter d'un cotxe", i el desplegament policial és evident fa dies a tot Catalunya. L'operació s'ha pogut constatar aquest vespre també a l'aeroport del Prat, on quatre agents del Cos Nacional de Policia observaven atentament a la porta de la passarel·la els passatgers que sortien de l'avió que provenia de Copenhaguen, on el president ha estat dos dies.

Des que el jutge va decidir retirar l'ordre de detenció europea contra ell, a començaments de desembre, Puigdemont no s'havia mogut de Brussel·les, on es va establir, amb membres del seu Govern, a finals d'octubre. El president, però, ha fet un pas més aquest dilluns i ha travessat la frontera per viatjar a Dinamarca. En aquesta ocasió el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha evitat activar l'euroordre, tot i la petició de la Fiscalia General de l'Estat.

Puigdemont ha atiat encara més els temors de les autoritats espanyoles insistint des de Copenhaguen que no descarta ser present a la investidura, un cop ha estat designat com a candidat a la presidència de la Generalitat. A més, el seu grup parlamentari ha retirat la petició de delegació de vot del president per a aquell ple.