Els reis Felip i Letícia han estat rebuts amb una xiulada a la seva arribada a l'Auditori de Girona, on han de presidir l'acte de lliurament de premis de la fundació Princesa de Girona. Els manifestants, entre els quals membres de la CUP i altres col·lectius de l'esquerra independentista, han estat separats del lloc d'entrada per un cordó dels Mossos d'Esquadra.  

Lluc Salellas, regidor de la CUP a Girona, ha provat, sense èxit, lliurar una carta als reis. El grup municipal de la CUP reivindica a l’escrit que la monarquia espanyola “és una institució anacrònica i profundament antidemocràtica”, que s’ha mostrat al llarg dels segles “extremadament hostil envers el poble català i els seus drets nacionals, socials i democràtics”. En aquest sentit, asseguren que acumula “descrèdit”, com a conseqüència també dels casos de corrupció i escàndols.

Amb tot, els anticapitalistes conclouen que el sentiment de rebuig que expressen és compartit “per àmplies capes de la societat gironina i catalana” i, per això, diuen que volem traslladar "l'enuig per la seva visita a la ciutat i demanar-li que no hi torni més mentre ostenti el títol de rei d’Espanya”.