El compte enrere per carnaval ha començat i a Cadis s’estan posant les piles per triar la millor xirigota.

El concurs encara està en els preliminars, però ja n’hi ha hagut prou perquè la situació a Catalunya i, més en concret, el president en funcions Carles Puigdemont, aparegui entre les notes musicals.

A partir del minut 15:55 de la seva actuació, l’agrupació La familia verdugo proposa degollar Puigdemont (... un doble d'aquest, evidentment).

“Segons l'article 155 de la Constitució, es condemna per alta traïció el de les ulleres d’allà darrera”, anuncia un dels integrants de la xirigota, i tot seguit arriben tres rèpliques del líder de JuntsXCat amb l’estelada a la mà i l’himne d’Espanya de fons. “Bona nit”, exclama atemorit el Puigdemont gadità, entre rialles del públic.

VEURE EL VÍDEO A PARTIR DEL MINUT 15:55

A continuació, s’entona una versió de la cançó Devuélveme la vida, del català Antonio Orozco, que es tradueix en Perdóname la vida... i és que les rèpliques del president en funcions estan a punt de ser escapçades.

Algunes frases de la cançó real són canviades per altres com: “Pido perdón por haber celebrado el referéndum, por las urnas que allí coloqué” o “Pido perdón, que no quiero complir más condena”.

Finalment, les estelades que duia el Puigdemont de la xirigota són canviades per banderes d’Espanya, i es fa una pregunta al públic: “Perdonem la vida a Puigdemont. Sí o no?” La resposta és unànime: “No!”.

“La sentència és bastant clara, són les coses de la democràcia”, diu el portaveu de la xirigota per acabar... “Humor” carnavalenc?