L’expresident de la Generalitat valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha afirmat aquest divendres que aquest dissabte el seu partit “començarà una nova etapa” en la qual anunciarà una decisió sobre el seu futur.  "Cada etapa té la seva dinàmica, i crec que és un moment en què es necessiten nous vents, nous canvis i nous lideratges", ha afegit. El partit socialista valencià celebra aquest dissabte un Comitè Nacional que comptarà amb la presència del número tres del PSOE, Santos Cerdán.

Puig ha afirmat que el PSPV demostrarà aquest dissabte que sap "representar de la millor manera possible l'ambició dels progressistes valencians" i que faran "un pas endavant". Preguntat sobre el seu futur, l’expresident de la Generalitat Valenciana ha assenyalat que ell "no serà mai un obstacle" sinó que ajudarà a trobar "la millor solució possible". A més, ha avançat que el seu discurs de dissabte tindrà una mirada "no només per als socialistes, sinó per a tota la ciutadania valenciana". "Aquest cap de setmana començarà una nova etapa", ha insistit. Puig ha expressat el seu desig que el PSPV continuï "encertant les anàlisis" i "sent útils a la societat valenciana".

Ximo Puig va deixar de ser president de la Generalitat Valenciana a causa dels mals resultats dels socialistes a les eleccions municipals i autonòmiques del 28-M. Al País Valencià, el PP va guanyar les eleccions, i va ser de les primeres comunitats autònomes en què els populars van signar un pacte de coalició amb Vox. Així, l'actual president valencià és Carlos Mazón. 

A principis d'aquest mes de desembre, el PSOE va decidir situar Ximo Puig, que actualment és senador, com a president de la Comissió de Pressupostos a la cambra alta, l'única comissió que el partit presidirà en aquesta institució durant aquesta legislatura, a causa de la majoria absoluta del PP aconseguida el Senat en les passades eleccions generals del 23-J. Concretament, la Comissió de Pressupostos acostuma a reunir-se exclusivament quan arriben els comptes públics a la cambra alta per a acollir compareixences d'alts càrrecs i posteriorment fer el debat dels vetos i les esmenes.

El socialista va entrar en aquesta cambra passades les eleccions del 28-M, com a parlamentari per designació de les Corts valencianes. El valencià també va aparèixer en diverses travesses per convertir-se en ministre de l'executiu de Pedro Sánchez, un cop el màxim líder socialista va tornar a rebre la confiança del Congrés dels Diputats per mantenir-se com a president del govern espanyol. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!