El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, s'ha reunit amb el president a l'exili, Carles Puigdemont, a Brussel·les aquest dijous. Antich ha compartit una imatge de la trobada a través de les xarxes socials, que ha acompanyat d'un missatge en el qual ha expressat la seva alegria per retrobar-se amb el president i ha reivindicat que la "fortalesa i dignitat de l'exili és un orgull col·lectiu". "Content de retrobar-me amb el president Puigdemont per analitzar el moment polític i continuar treballant plegats per denunciar la repressió de l’Estat espanyol i per la llibertat del país", ha afirmat. També ha llançat un missatge a tots els exiliats: "Us volem a casa!" Puigdemont ha repiulat el missatge i ha agraït a Antich "la visita i la conversa". El president també ha expressat el seu compromís "en defensa de la nació sencera, dels seus drets civils i polítics, i de la seva llengua i cultura". 

Antich ja es va reunir amb Puigdemont i amb els altres exiliats, Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig, fa poc més d'un any, després de ser elegit president de l'entitat. En aquella ocasió, el president d'Òmnium va definir com a "honor" haver-se reunit amb el president. Un any després, Puigdemont continua l'embat contra la justícia espanyola per aconseguir la llibertat i poder tornar a Catalunya aviat. Òmnium, per la seva banda, també segueix fent campanyes i accions en defensa de la llengua i la cultura del país, i també en suport de tots els represaliats de l'Estat espanyol. Especialment, l'entitat cultural s'ha abocat en la defensa dels independentistes després que sortís a la llum la investigació del CatalanGate, elaborada per Citizen Lab de la Universitat de Toronto i publicada per la revista estatunidenca The New Yorker. 

L'acció d'Òmnium en defensa de l'independentisme i contra la repressió

Els dispositius mòbils d'almenys 65 persones vinculades amb el moviment independentista —polítics, activistes, periodistes— van ser infectats amb el programari Pegasus, que només pot ser adquirit per estats. Personalitats destacades d'Òmnium i diversos presidents, com ara Pere Aragonès, Artur Mas, o el mateix Puigdemont, van ser atacats amb Pegasus. Tanmateix, en el cas del president a l'exili no es va poder accedir a la informació del seu dispositiu. Les acusacions apuntaven directament a govern i els serveis d'intel·ligència espanyols, però aviat se'n van desentendre. En aquest context, Òmnium va impulsar una campanya de denúncia arreu del país per explicar què implica el Catalangate i també van presentar una ordre europea d’investigació per obligar el govern espanyol a donar explicacions. 

Una altra de les grans campanyes impulsades per l'entitat que va presidir Jordi Cuixart és L'Antirepressiva, que recull les dades sobre la repressió a Catalunya per diverses causes. Aquestes inclouen les persones víctimes de violència policial i d’agressions feixistes, persones investigades en procediments penals i persones afectades per procediments administratius i comptables i víctimes de l'espionatge polític de l'estat espanyol, que actualment sumen més de 4.300 persones. Òmnium, a més, assenyala que queden al voltant de 500 persones amb una causa penal oberta, pendents de ser processades o jutjades.