L'adaptació d'Els segadors presentada per Fuerza Nueva, combinat musical integrat per Los Planetas i el Niño de Elche, coincidint amb la Diada, està rebent un munt de crítiques a les xarxes socials, on s'acusa els músics d'ignorants. L'adaptació, sota el títol Canción para los obreros de Seat, la presenten com un himne "alliberat de pes retrògat del catalanisme, servint a una causa millor", la del proletariat. El disc es posarà a la venda el 12 d'octubre.

Diferents piulades recomanen al cantautor flamenc i la banda indie que s'informin sobre la lletra actual de l'himne de Catalunya, que data del 1897 i que és obra d'Emili Guanyavents, conegut per la seva militància obrera i llibertària. Precisament la lletra va ser rebuda amb certa oposició pels sectors més conservadors, però el fet que recollís el desig de ruptura nacional i social del moment va propiciar la seva acceptació popular i institucional. Així, es recorda als músics que Els segadors era un himne proletari i republicà.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
raptor 4452140
Quioscos & Pantalles Quan es va despertar, el dinosaure encara hi era Antoni Maria Piqué