La fira de Sant Jordi a Girona no s'ha pogut fer, pels ruixats, al tradicional emplaçament de la Rambla i la plaça Catalunya, tampoc a l'esplanada de la Copa, lloc on es va acollir la edició de l'any passat. Segons el pla C que havia el·laborat el consistori gironí, s'ha fet al Palau de Fires, on les paradetes s'han pogut aixoplugar. Al primer pis del palau s'han concentrat les associacions i els partits polítics. Entre ells, el partit d'extrema dreta espanyolista, Vox. Els militants del partit d'ultradreta han trencat el normal funcionament i l'ambient festiu del recinte quan han intentat desplegar una pancarta amb el lema "Fronteras seguras, barrios seguros".

Aquesta pancarta ha provocat una sorollosa protesta en tot el Palau de Fires. La crispació s'ha escalat amb forts xiulets, els assistents increpant, que ha desembocat en què els militants ultres despleguin banderes espanyoles. Davant de l'actitud provocativa de Vox les veïnes han protestat contra la seva presència i ràpidament han hagut d'aparèixer els antidisturbis dels Mossos d'Esquadra, que han aïllat la parada per evitar enfrontaments i garantir la seguretat de tots els assistents a la diada.

Vox també crea tensió a Barcelona

La diada de Sant Jordi a Barcelona ha quedat marcada, en part, per la tensió que s'ha viscut a la parada de Vox, situada a la cantonada de Rambla de Catalunya amb Rosselló. Desenes i desenes de persones s'han acumulat al voltant de la carpa del partit d'extrema dreta per increpar-los i demanar-los que marxin. "Fora, fora!", se sent en les imatges. De fet, una noia s'ha apropat al líder de la formació d'ultradreta a Catalunya, Ignacio Garriga, per dir-li directament a la cara que els integrants de Vox són una colla de "racistes i homòfobs".

Mentre els antifeixistes xiulaven i cridaven contra la presència dels ultres a la 'superilla literària', els simpatitzats del partit d'extrema dreta s'han dedicat a provocar amb aplaudiments. Per la seva banda, Garriga ha intentat parlar davant dels mitjans de comunicació. Tot el grup de persones present en aquesta mena de concentració s'ha dedicat a fer soroll mentre el líder d'ultradreta feia les seves declaracions. Els companys de Garriga l'han hagut d'encerclar per evitar que els seus detractors s'apropessin per boicotejar encara més el moment. Entre les persones que s'han dedicat a increpar la parada destaca la presència de l'activista represaliat Marcel Vivet.