Continuen els problemes per a Vox. Des del mes de juny, el partit de Santiago Abascal està travessant la seva primera gran crisi, que va començar amb el fracàs electoral que va suposar la candidatura de Macarena Olona a Andalusia, i sembla que no s'atura. Ara, la nova baixa és el líder de Vox a la Corunya, Ricardo Morado, que ha presentat la seva dimissió i ha anunciat la baixa del partit després de denunciar l'abandonament en determinats territoris pel partit d'ultradreta: "durant aquest temps he contemplat com el projecte avança de manera molt desigual depenent de la província de la qual estiguem parlant". El fins ara líder de la formació a la Corunya, ha defensat que ha intentat treballar contra aquest obstacle i mobilitzar al màxim possible les sigles de Vox pel territori malgrat no comptar amb presència institucional. Segons denúncia a través del comunicat que ha publicat a les seves xarxes socials, aquest esforç ha estat contestat amb menyspreu per part de l'Executiva del partit. 

El cap de llista al municipi gallec, ha publicat una carta de cessament on ha assegurat que Vox necessita "una catarsi perquè mai més es tracti algú com si fos escombraries". En el mateix escrit, ha defensat que "lleialtat no és submissió", així, ha assenyalat directament l'antic secretari general de la formació, Javier Ortega Smith, i al sotssecretari Tomás Fernández com a culpables de "donar ordres directes per fer el buit a afiliats de base pel simple fet de posar-se a treballar". A més, ha acusat Vox de titllar de "traïdors" a tots aquells que fan una crítica constructiva contra el partit.

Canvi de rumb en el partit

Morado a través de la seva carta, denuncia com ha vist un canvi de rumb en el partit, des de juliol de 2020 —el moment en el qual es va convertir en el candidat a les eleccions autonòmiques—, "ara mateix no s'alineen ni els meus propòsits, ni els meus valors amb la política actual que està duent a terme el partit", ha indicat. "Com que no vull perjudicar el projecte, ni ser acusat d'intentar boicotejar-lo, ni d'anar contra unes sigles, amb les quals ja no comparteixo les formes, em veig obligat a abandonar l'afiliació del partit. Continuaré defensant, exactament, el mateix que fins ara; posant-me a disposició, des de fora, de tot aquell que em necessiti o requereixi la meva ajuda", ha defensat Morado. 

Macarena Olona no ha dubtat a comentar aquesta publicació, i ha animat Morado a no rendir-se i continuar lluitant per la seva idea d'Espanya. "Aixecar-te, lluitar, encaixar el cop. Però a dalt de nou. Força i honor, Ricardo", ha escrit Olona al qui fos el seu company de partit fins fa només uns mesos.

Neonazis i pistoles a Vox

Precisament aquest diumenge, el programa Salvados va emetre un reportatge on exmembres de Vox treien a la llum draps bruts del partit. El testimoni més sorprenent va ser el de l'exportaveu de Vox a Barcelona, Fernando Moya, que va revelar que el president del partit, Santiago Abascal, porta pistola. "Tenim molt clar que Abascal és un senyor que va amb pistola, per tant, no crec que tingui cap problema amb el fet que els altres la portin també, no?", amb aquesta frase va posar sobre la taula el fet que des del partit li van preguntar pel seu coneixement sobre l'ús d'armes, quelcom que va provocar que li saltessin totes les alarmes.   

A banda, Moya també va parlar sense pèls a la llengua sobre la presència de neonazis al partit amb la incorporació de membres de Plataforma per Catalunya a l'executiva de Barcelona, un fet que considerava contraproduent per al partit i per a la militància. "Eren totalment d'ultradreta i nazis, són neonazis", assegurava Moya. A més, va assegurar que aquestes decisions venien directament des de Madrid, amb tot, va afegir que Abascal era el responsable de l'arribada d'aquests neonazis.