Vox, personat en la causa popular contra els responsables del procés, descarta, de moment, sol·licitar al magistrat Pablo Llarena que reactivi en les pròximes hores les euroordres que va retirar el passat 5 de desembre contra el president Carles Puigdemont i els consellers exiliats a Bèlgica. Fonts de l'esmentat partit van assenyalar que aquesta possibilitat es descarta "en principi" malgrat donar-se a conèixer que Puigdemont viatjarà dilluns a Copenhaguen per participar en un debat sobre la situació política de Catalunya.

Segons l'equip jurídic de Vox, el problema de l'euroordre no és que es desplaci d'un país a l'altre, sinó que la seva detenció internacional impossibiliti que pugui ser jutjat pels delictes més greus. Aquesta va ser la raó per la qual el jutge Llarena va retirar inicialment aquestes ordres mantenint únicament la que podria aplicar-se a Puigdemont i als consellers si tornen a Espanya, que continua vigent.

A l'auto en el qual retirava les ordres contra Puigdemont i els consellers Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí, Llarena explicava que està investigant un "delicte de naturalesa plurisubjectiva dotat d'unitat jurídica inseparable", la qual cosa requereix una "única contestació per evitar respostes contradictòries". La intenció del magistrat llavors era evitar que la Justícia belga pogués diferir, a l'hora del lliurament dels imputats, referent a la tipificació dels cinc delictes que s'imputa els membres del Govern.

Per al jutge, mantenir les euroordres, lluny de facilitar un adequat desenvolupament del procés, el podria entorpir, ja que si Bèlgica denegués parcialment la seva execució, hi hauria "una restricció del títol d'imputació per als investigats, la qual cosa dificultaria la resposta homogènia que va justificar l'acumulació de les actuacions davant d'aquest tribunal". Vox considera que a Dinamarca podria tornar a donar-se aquesta situació.