Vox pretén formar govern amb el PP a Castella i Lleó i obtenir la presidència de les Corts a canvi del seu suport al candidat del PP,  Alfonso Fernández Mañueco. Així doncs, fonts pròximes al partit que lidera Santiago Abascal han declarat als mitjans de comunicació del Congrés dels Diputats que el partit està determinat a entrar en un futur govern de coalició amb el PP en la mateixa proporció que va fer-ho Ciudadanos a l'anterior legislatura. Doncs bé, Vox, amb 13 escons al Parlament autonòmic, reclama la seva part del pastís. En aquest sentit, afirmen que les converses sobre la formació de govern ja han començat i veuen possible un acord amb Mañueco perquè el veuen "més prudent i sensat" que altres dirigents del PP. 

La postura del partit d'Abascal se situa al voltant de l'argument que "no som ni més ni menys que ningú" després que hagin registrat un 17% de vot. En aquesta línia, volen que l'èxit electoral del partit també es reflecteixi a la Mesa de la Cambra regional, que s'ha de constituir en les setmanes vinents.  Sigui com sigui, per a Vox l'entrada al govern de Mañueco no és negociable i no temen que un bloqueig de les negociacions pugui provocar una repetició electoral.

Així mateix, la línia vermella marcada per Vox és no ocupar menys poder que els seus predecessors, Ciudadanos.  Per aconseguir-ho, el partit d'extrema dreta està obert a dialogar amb el PP sobre les seves reivindicacions en matèria de derogació de determinades lleis que consideren ideològiques, reindustrialització, natalitat o ramaderia i agricultura.

Primers contactes

Durant els últims dies, ja s'han produït converses entre dirigents de Vox i del PP de Castella i Lleó, però en cap cas entre les direccions nacionals dels partits. Sobre la possibilitat que el pacte entre ambdues formacions arribi a bon port, el partit ultra es mostra optimista perquè veu Mañueco més prudent i procliu a un acord que no pas des de la direcció nacional. Alhora, des de Vox admeten estar sorpresos per les discrepàncies internes del PP i han qualificat el partit de Casado d'"olla de grills" arran de la polèmica creada al voltant de l'escàndol sobre una presumpta investigació a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Amb tot, segons Vox, un hipotètic bloqueig del PP a l'entrada de Vox al Govern de Castella i Lleó penalitzaria electoralment els populars perquè no seria entès per molts dels seus votants, que "només seguien fidels a ells per tradició i les apel·lacions al vot útil". Finalment, comparen l'escenari actual amb les negociacions fallides entre UPyD i Ciutadans per a una aliança, fet que va suposar l'inici de la caiguda del partit magenta i l'auge de la formació liderada per Albert Rivera.