El portaveu de Vox al Parlament andalús, Alejandro Hernández, ha exigit aquest dijous al president del PP, Pablo Casado, que rectifiqui les paraules amb què va qualificar Vox d'"extrema dreta" per asseure's a negociar amb el govern regional els pressupostos de la Junta.

"Això no és una rabieta ni una reacció desmesurada", ha advertit Hernández en roda de premsa, en què ha sostingut que "si el PP ha copiat gairebé literalment el programa de Vox i ara diu que és un partit ultra o d'extrema dreta, el que té és ganes de molestar, ofendre o fins i tot injuriar". "Si als incompliments de l'acord d'investidura signat amb el PP hi afegim l'ofensa, estem tirant gasolina a un foc que ja ha arribat a unes dimensions prou importants perquè en aquests moments no estiguem en disposició d'asseure'ns a parlar amb el PP o amb Ciutadans", ha comentat.

A parer seu, el que ara cal és "una explicació clara i contundent" sobre aquestes afirmacions, una explicació que demanden al mateix president dels populars: "El cap del PP és Casado, que és qui ha pronunciat aquestes afirmacions. Qui ho ha dit ho haurà de rectificar", ha sentenciat.

Després de rebutjar que el president de la Junta, Juanma Moreno, pogués fer un paper d'"intermediari" amb Casado, Hernández ha assegurat que no es plantegen augmentar les seves demandes per als pressupostos, sinó que estan "tancats" a negociar perquè "no és raonable fer-ho amb algú que t'està insultant". "No és una bona manera de convidar-te a negociar", ha dit el portaveu de Vox, per qui els populars "han clavat una puntada de peu a la cadira" on estava convidant el seu partit a asseure's.