"Tu tira endavant però si t’enxampen, jo no en sé res". Aquestes són les paraules que l'exdirector operatiu de la policia Eugenio Pino va dir a l’excomissari de policia José Manuel Villarejo, tots dos implicats en l'operació Catalunya. Villarejo ha estat entrevistat aquest diumenge al programa Salvados de Jordi Évole i ha explicat que l'ordre de venir a investigar a Catalunya li va donar "amb la boca petita" Ignacio Cosidó, exdirector general de la policia, però amb el suport explícit de Pino, que, pel que sembla, es volia desentendre de tot en cas de ser enxampat.

Quan Évole li ha demanat per la seva participació en l'operació Catalunya, Villarejo ha fet un silenci llarg, ha begut aigua i finalment ha dit: "No és un silenci per pensar en la resposta, simplement tenia set", ha indicat amb fanfarroneria. Després ha acusat Cosidó i també la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría de voler fer una "policia patriòtica" contra l'independentisme, i també Cosidó de ser qui va ordenar enregistrar la conversa entre el llavors ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el llavors director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, al despatx oficial.

Villarejo s'ha estalviat aprofundir més en detalls dient que ell no sap realment què és l'operació Catalunya: "No he dit mai que existeixi". Però sí que ha admès que va ser traslladat a Catalunya per investigar el cas de la família Pujol. "Un grup d'empresaris feia temps que es queixava i tenia indicis de corrupció, i vaig venir per convèncer aquesta gent per denunciar Jordi Pujol sènior", argumenta. 

Pel que fa a l'existència de la "policia patriòtica", Villarejo ho ha negat, però no rotundament: "No crec que existeixi una policia patriòtica, però sí que alguns han volgut crear-la, com és el cas de Cosidó". Segons Villarejo, "des del moment que el PP va aconseguir la majoria absoluta va intentar controlar un grup de policies", per actuar contra alguns opositors i protegir afins que s'estaven investigant.

Victoria Álvarez

Évole ha preguntat per la reunió que va mantenir amb Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol júnior, en la qual Villarejo s'hauria fet passar per un periodista d'El Mundo. L'excomissari ha negat que ell adoptés cap identitat falsa, i assegura que va parlar d'El Mundo de la mateixa manera que va esmentar altres mitjans de comunicació. 

Sí que ha deixat clara la seva bona relació amb els periodistes d'aquest diari que llavors publicaven les filtracions, i ha citat Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta.