El comissari jubilat José Manuel Villarejo ha explicat aquest dijous al jutge de l'Audiència Nacional, Diego de Egea, que a la reunió amb l'amiga del rei Joan Carles, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, actuava com un enviat de l'Estat per solucionar els problemes entre el Rei i ella.

Segons han informat fonts jurídiques, Villarejo s'ha escudat tota l'estona en aquest argument per justificar les seves activitats, com la trobada amb Corinna, que data del 2015 i el contingut de la qual s'ha sabut les últimes setmanes. No obstant això, les fonts no han aclarit si el comissari ha assumit l'autoria de l'enregistrament d'aquesta conversa, ja que la causa en què s'investiga està sota secret.

Villarejo ha estat poc més d'una hora declarant a l'Audiència Nacional, citat pel magistrat de reforç del Jutjat Central d'Instrucció número 6, després que aquest va obrir la peça per investigar els enregistraments, encara que també el va citar per respondre per una altra peça en la qual dos policies, Enrique García Castaño i Antonio Bonilla, van ser detinguts per proporcionar suposadament documentació i dades secretes sobre persones que eren investigades pel comissari jubilat.

Les fonts consultades han explicat que Villarejo ha contestat a les preguntes del jutge i de la seva defensa, però no a les del fiscal i ha passat molt més temps contestant sobre l'assumpte de García Castaño i Bonilla que sobre el de Corinna.