El somni frustrat de Madrid. La capital espanyola podria tornar a optar ser escollida l'amfitriona dels Jocs Olímpics per l'edició del 2036, després de quatre intents fallits. Així ho ha avançat la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís (Cs), en una entrevista per la Cadena Ser aquest dimarts. Quan ha estat preguntada sobre la possibilitat que Madrid es torni a presentar com a candidata per organitzar uns Jocs Olímpics, Villacís ha respost afirmativament, al·legant que això forma part del seu "somni" per a Madrid.

Però sembla que el somni finalment no es farà realitat, ja que immediatament després de fer pública l'exclusiva, la mateixa Ser ha publicat una nova informació basada en "fonts properes a l'alcalde", José Luis Martínez Almeida (PP), que suposadament desmenteix el que Villacís havia declarat escassos minuts abans. 

El somni olímpic

"Ja quan estava a l'oposició ho vaig avançar... formava part d'un dels somnis que jo tenia per a Madrid quan vam negociar el Pacte de Govern amb el Partit Popular", ha explicat la vicealcaldessa, enèrgica, en l'entrevista. Segons Villacís, d'ençà que la regidoria d'Esports va recaure en mans del seu partit, han invertit gran part dels recursos per assolir el somni.

"No hi ha millor candidata que Madrid", ha sentenciat Villacís després de detallar tots els esforços destinats a la candidatura dels Jocs Olímpics. Fins i tot ha arribat a afirmar que el Comitè dels Jocs Olímpics té "un deute" amb la capital espanyola, ja que les principals inversions requerides pel projecte olímpic ja estan fetes

A més a més, la vicealcaldessa ha reconegut que s'ha inspirat amb els Jocs de Barcelona 92' per aquesta candidatura, i que "ha estudiat molt" el procés de "transformació meravellós" de la ciutat. 

De fet, el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, també ha assegurat avui mateix que té la intenció de parlar amb el COI per establir les preparacions de la candidatura de Madrid als Jocs de 2036. És per això que sorprèn la rapidesa olímpica amb la qual l'equip d'Almeida ha volgut rectificar l'anunci de Villacís. 

Almeida al rescat

Durant l'entrevista, Villacís ha emplaçat el PP a fer ser "sensats", potser augurant la contradicció dels seus socis de govern, i ha demanat "que siguem capaços de sobreposar-nos als interessos dels nostres partits"

Minuts després de les declaracions de la vicealcaldessa, la Cadena Ser ha hagut de rectificar: "Fonts municipals asseguren a la SER que la decisió no està presa i reiteren que les afirmacions realitzades per Villacís a [l'entrevista] no es corresponen amb la realitat."

I és que a principis de setembre, va ser el mateix alcalde de Madrid qui va deixar la porta oberta a una nova candidatura en una entrevista amb El País. Així i tot, Almeida va voler matisar que només es presentarien "si es donessin les condicions favorables".

 

Foto principal: la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís / Europa Press